Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, mirekcich napisał:

Gdybyś umiał używać mózgu, wiedział byś że rynek zasrali Ci co z Ukrainy  wozili ,w przeciwnym razie ceny by były bardziej stabilne ,ale jak Ty takich prostych rzeczy nie potrafisz skojarzyć... może lubisz robić za miskę ryżu..

A jakby nie ukraina to 950 byłoby znowu??? 🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Jak na MATIF sucha obecnie po 970 to jak nic mokra u nas byłaby po 950 xD

I nie rynek zasrali ci co z Ukrainy wozili, bo wozili co roku, sytuacja była wyjątkowa tylko przez pewien okres czasu bo w związku z wojną zboża z Ukrainy nie docierały do niektórych części świata przez pewien czas, ale jak dostawy wróciły do normy, to i ceny wróciły do normy, czyli tych około 900-1000 za suchą kukurydzę i odpowiednio do tego 400-500 za mokrą ... Nikt charytatywnie wam waszej kukurydzy suszył nie będzie ... A jak ktoś uważa, że mokra za tania, to kupić swoją suszarnię, suszyć i robić biznes, nic prostszego ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Tomasz0611 napisał:

I nie rynek zasrali ci co z Ukrainy wozili, bo wozili co roku, sytuacja była wyjątkowa tylko przez pewien okres czasu bo w związku z wojną zboża z Ukrainy nie docierały do niektórych części świata przez pewien czas, ale jak dostawy wróciły do normy, to i ceny wróciły do normy, czyli tych około 900-1000 za suchą kukurydzę i odpowiednio do tego 400-500 za mokrą ... Nikt charytatywnie wam waszej kukurydzy suszył nie będzie ... A jak ktoś uważa, że mokra za tania, to kupić swoją suszarnię, suszyć i robić biznes, nic prostszego ;) 

Święte słowa 

• Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Tomek90 napisał:

A jakby nie ukraina to 950 byłoby znowu??? 🤣🤣

Nie myśl, pojedz ryźiku i do roboty...

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nawozy wróciły do normy? ,ceny ciągników wróciły do normy ? Jak nie nadązasz to się nie wypowiadaj handlazyno ...

37 minut temu, danielo324 napisał:

Święte słowa 

Też masz skup ?

Opublikowano
14 minut temu, mirekcich napisał:

Nawozy wróciły do normy? ,ceny ciągników wróciły do normy ? Jak nie nadązasz to się nie wypowiadaj handlazyno ...

Nie jestem handlarzem tylko rolnikiem ... tylko sam suszę swoją kukurydzę a nie głupio gadam ile to suszarnie zarabiają ...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie jestem handlarzem tylko rolnikiem ... tylko sam suszę swoją kukurydzę a nie głupio gadam ile to suszarnie zarabiają ...

Dobrze że Ty jeden charytatywnie pracujesz ... mało tego, wszystkie koszty rosną tylko kukurydza powinna być tania ,co za pokrętne logika ...

Edytowane przez mirekcich
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirekcich napisał:

Też masz skup ?

Jaki to ten rolnik biedny.

Też możesz kolego założyć  skup i handlować 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tomek1974 napisał:

kto broni rolnikom jednoczyć się i zakładać skupy 

Efekty tego ,,zjednoczenia" czasami widać w telewizjach gdy rolnicy demonstrują pod skupami bo nie dostali pieniędzy za sprzedane towary.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
19 minut temu, tomek1974 napisał:

a kto broni rolnikom jednoczyć się i zakładać skupy 

To nie  możliwe  wg nie których mentalności.  Znam to. Miałem  kiedyś  załadować tira pyrki no ale  brak czasu  żeby samemu 24t zrobić  i mówię sąsiadowi dorób  6t po tyle i tyle a on do mnie  ile ty na mnie  zarobisz? A jak później  drożej  będzie? Dobrałem ludzi i dorobili  mi a on za 2 tygodnie  pyta się czy nie mam jakiegoś  kupca 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v