Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Niech jeszcze UPAdlińska zacznie wjeżdżać od 15 października a na to się zanosi, to dopiero ceny spadną ... Co się zarobiło sprzedając wiosną 2022r to teraz się odda wiosną 2024 ... Ale może ci, co w okolicy płacili po 2000+ dopłaty dla właściciela gruntu trochę oprzytomnieją ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

A co za różnica 15 września czy koniec roku wjazd ukraińskiej - nikt nie będzie robił zapasów ani trzymał suchej bo perspektywy tragiczne a skupujący tez nie będą chętni po zeszłorocznej wtopie -może się okazać że ograniczą skup albo nie będą skupować 

Opublikowano
1 minutę temu, fabio napisał:

skupy musza na biezaco kupowac maja kontrakty i musza miec  towar tylko rolnik niema wyboru i musi sprzedac za cene dnia rok placi rok traci

Właśnie skupom proponują już ceny ukraińskiej 

Opublikowano
54 minuty temu, tomaszmab napisał:

Czyli na zero się wychodzi 

Ja w zeszłym roku miałem 11.5 tony średnio z ha suchej nakład z suszeniem był 5500 więc jeszcze sporo zostaje, ale w tym roku to dokładka na 100% bo u nas w większości kolby do połowy nawet nie są wypełnione!

12 godzin temu, Matys1990 napisał:

Gdzie dokładnie centralna polska? Cena?

Powiat Sochaczew 850 netto

Opublikowano
2 godziny temu, Zdzinio napisał:

Ja w zeszłym roku miałem 11.5 tony średnio z ha suchej nakład z suszeniem był 5500 więc jeszcze sporo zostaje, ale w tym roku to dokładka na 100% bo u nas w większości kolby do połowy nawet nie są wypełnione!

Powiat Sochaczew 850 netto

Niestety 850 zł netto nie dam rady, 820 zł netto cena na dzień dzisiejszy bez patrzenia na dony tylko jak leci

Opublikowano

Nie srajcie żarem, los raz daje, raz odbiera. Poczekamy zobaczymy. Plantacje są słabsze jak w tamtym roku. Chodowcy dokupili towaru na ziarno. Jedna decyzja rządu i z nędzarza będziesz biznesmenem 😁

Opublikowano
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

Wielkopolska, okolice kleczewa. Kombajn. Rozróżniam jeszcze sieczkarnie🤣 u nas była mega susza, są działki że mimo 3 klasy kukurydza ma 1 metr

ok dzieki

Opublikowano
1 godzinę temu, zbigniewPGR napisał:

Nie srajcie żarem, los raz daje, raz odbiera. Poczekamy zobaczymy. Plantacje są słabsze jak w tamtym roku. Chodowcy dokupili towaru na ziarno. Jedna decyzja rządu i z nędzarza będziesz biznesmenem 😁

To fakt, ale z reguły jak się na coś liczy, to tego nie ma. A jeszcze po wyborach.

Opublikowano
20 godzin temu, Matys1990 napisał:

Niestety 850 zł netto nie dam rady, 820 zł netto cena na dzień dzisiejszy bez patrzenia na dony tylko jak leci

Daj jakiś kontakt do siebie bo skrzynkę masz pełną i nie można napisać, albo ty do mnie napisz

Opublikowano
12 godzin temu, jasiuhonda napisał:

Ja dzisiaj tak z cikawosci sprawdzilem wilgotnosc  kuku to miala 35% 

10 godzin temu, michalcium napisał:

Parę kolb dziś zbadalem z ręki to od 28 do 38 % 2 tyg musi jeszcze stać conajmniej 

U mnie jeszcze mega zielona 2 tygodnie temu to ziarno było miękkie 

Opublikowano
Dnia 10.09.2023 o 09:00, v11 napisał:

A co za różnica 15 września czy koniec roku wjazd ukraińskiej - nikt nie będzie robił zapasów ani trzymał suchej bo perspektywy tragiczne a skupujący tez nie będą chętni po zeszłorocznej wtopie -może się okazać że ograniczą skup albo nie będą skupować 

Bo od powiedzmy końca września do grudnia trwają żniwa i póki ukraińska nie wjedzie to 400 netto zapłacą a jak zacznie jechać to już spadnie na 250:D

Dnia 10.09.2023 o 08:43, Tomasz0611 napisał:

Niech jeszcze UPAdlińska zacznie wjeżdżać od 15 października a na to się zanosi, to dopiero ceny spadną ... Co się zarobiło sprzedając wiosną 2022r to teraz się odda wiosną 2024 ... Ale może ci, co w okolicy płacili po 2000+ dopłaty dla właściciela gruntu trochę oprzytomnieją ...

Jak maja puszczać od 15 października to lepiej niech puszczą już 15 września przynajmniej będzie wiadomo kto jest kto.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Fdw Woźniak 520 netto i można wozić to chyba nie tak źle jak prognozowaliście

Nawet jeżeli to ma być dla niego to teraz i tak ze względu na wilgotność wyjdzie w okolicy 380 .Ale myślę że ma kontrakt np z bioagra a oni maja potrzeby 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v