Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Po jakich kosztach🤔 czytając was to jaki rok by nie był to dokładka 😁

Rolnik jedno myśli drugie mówi trzecie robi najbardziej zakłamani ludzie jak to zrozumiesz to będziesz miał lepiej w życiu

Opublikowano
11 minut temu, Mateusz1q napisał:

Rolnik jedno myśli drugie mówi trzecie robi najbardziej zakłamani ludzie jak to zrozumiesz to będziesz miał lepiej w życiu

Ja to już dawno zrozumiałem. Albo tak jak w przypadku ziemniaka w tym roku beczy narzeka bo chciałby zeszłoroczna wydajność a tego roczna cenę

9 minut temu, rumcio40 napisał:

Trzeba być skrajnym optymistą, aby pisać że wyjdzie się po kosztach, przynajmniej w moich stronach. Kukurydza zwinięta w rulon, często poniżej 1 metra.

Ostatnio 30km od domu widziałem taka d kolan. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Rolnik jedno myśli drugie mówi trzecie robi najbardziej zakłamani ludzie

No patrz pan, tak się zmięszać z błotem🤣

TY NIE ROLNIK, TYLKO KOLEJORZ?

Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał:

Ostatnie dwa lata dobrze zarobilem , w tym roku czas pokaze , ja nie narzekam jakbym mial dokladac to bym tego nie robil

• Thanks 1
Opublikowano
17 godzin temu, PAN88 napisał:

U mnie kukurydza na pewno lepiej ekonomicznie wychodzi niż pszenica która sypie 8-10ton. Koszty na kukurydzy 1000zł mniejsze na hektarze. 

Opublikowano
Dnia 20.07.2023 o 16:30, PAN88 napisał:

Jakby nie ciągle dopłaty to by nikt 5-6 klas nie uprawiał 

Opublikowano
Dnia 21.07.2023 o 20:34, tomek15h napisał:

Propozycja z 19.07.2023 odbiór z gospodarstwa podkarpackie kukurydza sucha 745 netto .

Kolego, słaba cena. W piątek skończyli odbierać ode mnie po 815 netto, także negocjuj. Też podkarpackie

Opublikowano
Dnia 21.07.2023 o 21:33, Tigon napisał:

Jakby nie ciągle dopłaty to by nikt 5-6 klas nie uprawiał 

i tak powinno być -trochę ekologii .....a dopiero jak 5klasa będzie leżeć to możemy gdybać na temat braku opłacalności a teraz się nadal biją więc jest za***iście 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Bo każdemu się wydaje, że za moment wróci super opłacalność. Jak teraz "somsiad" wynegocjuje umowę dzierżawy na 5 lat, to pole będzie dłuższy czas niedostępne, a TRZEBA się rozwijać.

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

600 za wrześniową tyle że we wrześniu nie pójdzie kosić mam pewność na 98% .Nawet kiszonka będzie dopiero  w październiku -na razie suma temperatur dla  jest duzo poniżej wieloletniej -2-3 tygodnie a odmiany późne będą wielkim problemem w przypadku wczesnych przymrozków 

Opublikowano
30 minut temu, v11 napisał:

600 za wrześniową tyle że we wrześniu nie pójdzie kosić mam pewność na 98% .Nawet kiszonka będzie dopiero  w październiku -na razie suma temperatur dla  jest duzo poniżej wieloletniej -2-3 tygodnie a odmiany późne będą wielkim problemem w przypadku wczesnych 

Do 30 listopada jest termin  na umowie .  Więc nie ma tak źle.  Bioagra już tylko 550 

Opublikowano (edytowane)

to przy mojej umowie  za suchą 1000 trochę lipa 

Oby skupili i zapłacili wszystkim a nie tak jak w minionym sezonie jeszcze część się buja do dziś 

Edytowane przez v11
Opublikowano
8 minut temu, Pajej napisał:

Jakby na Podkarpaciu ktoś tyle dawał to podpisywałbym

Hehe marzenia, wschodnie podkarpackie mokra kukurydza 30% nowe zbiory cena 430-440 netto, info z dziś

Opublikowano
11 godzin temu, DoggyDogg napisał:

Hehe marzenia, wschodnie podkarpackie mokra kukurydza 30% nowe zbiory cena 430-440 netto, info z dziś

za***ista cena a zastanawiałem się nad zasianiem w nowym sezonie.😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v