Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, rob334 napisał:

dzwoniłem do fdw i szmidta to u nich już po kolejkach, ich rejony w większości po młócone. Można wozić kiedy się chce i płatność 7 dni.

Cena jest jednakowa? Jakie są ilości minimalne?

Opublikowano

Może ktoś z okolic Cieszanowa, Tarnogrodu chce sprzedać prosto z pola kukurydzę? 

Chce dokupić z 25/50 ton do moja jak 7 ton da to będzie dobrze, a miejsce w magazynie bym zapełnił

Jak ktoś by chciał to proszę napisać wiadomość 

Opublikowano
1 godzinę temu, przemol87 napisał:

Już 960netto Magrol łódzkie 

Jak tak cyka cały czas do góry , ta ja jak będę kosił za jakieś minimum 2 - 3 tygodnie to już pewnie cena będzie taka jak dziś płacą za suchą 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

1 godzinę temu, przemol87 napisał: Już 960netto Magrol łódzkie       

Jak tak cyka cały czas do góry , ta ja jak będę kosił za jakieś minimum 2 - 3 tygodnie to już pewnie cena będzie taka jak dziś płacą za suchą  

wszystko jest możliwe w tych czasach albo po 800 będzie 

Edytowane przez zetor722
Opublikowano

Spadać to raczej na razie nie będzie , bo jak by nie było zachód już chyba kończy żniwa kukurydziane , a i ta ogólnie w skali kraju to już chyba przepołowione żniwa , a cena na dół nie spada , Z tą ceną jak za suchą to oczywiście żartuje , tym bardziej że u nas świętokrzyskie to pewnie cena jedna z niższych jaka jest w Polsce

Opublikowano

Ja bardzo pózno siałem , bo coś ok 20 maja , albo i pózniej , do tego wschodziła turami , że jak wstawiałem tu zdjęcia koło połowy czerwca , to były komentarze że z tego nic nie będzie i do zaorania ,  a teraz pewnie ogółem ma z 35-40% wilgoci i kolby nie są złe i liczę że mniej niż 7-8 ton z ha nie będzie , ale to się dopiero zobaczy jak będzie skoszone , Więc  i tak czekam niech dosycha , a potem to wiadomo pójdzie po tyle po ile będzie cena 

Opublikowano

Kurde, żeby tylko nie było jak z tym , że piniendzy ni ma i nie będzie , a pózniej się okazało że ta kasa jest , bo jak by ruski znowu zablokował ukraińcom export przez morze czarne , to może się nieoczekiwanie pojawić jej sporo znów u nas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v