Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, tadi77 napisał:

To opisz jak ta panika wygląda bo nie rozumiem 

Weź telefon i dzwoń że masz na sprzedaż 1000 T i chcesz rozsądną cenę to się dowiesz i zrozumiesz 

Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Weź telefon i dzwoń że masz na sprzedaż 1000 T i chcesz rozsądną cenę to się dowiesz i zrozumiesz 

Gdzie mam zadzwonić 

Opublikowano
5 minut temu, RU68 napisał:

Mam pytanie -udajesz idiotę czy jesteś ? jak udajesz to ze mną raczej nie wypali a jak jesteś to współczucie (innego komentarza nie mam)

Człowieku napis konkretne co masz na myśli a siejesz tylko panikę i to w każdym wątku w nawożeniu kukurydzy doradzasz innym aby nie dozywiali kukurydzy bo będzie za darmo powtarzam przedstaw jakieś merytoryczne argumenty a nie że widziałeś parę tirów z kukurydza

Opublikowano

Napisałem ci Brzeg to jedz i zobacz jak wagony do rozładunku czekają na klienta kupno od ręki -Paszarnie i młyny nawet ceny nie podają tylko odpowiedz nie kupujemy (żeby nie obrażać starego klienta ) a terminowo mamy okres gdy co roku QQ zwyżkowała i pomyśl że masz w magazynie kilkaset albo kilka tysięcy ton .To że masz nadzieje ok nadzieja umiera ostatnia .Obym nie miał racji co do cen na jesień .Do bioagry dziesiątki wanien dziennie z QQ suchą 

Opublikowano

Obawiam się że jeśli dalej utrzyma się taki przywóz suchej kukurydzy z UA, koszty suszenia bedą dalej bardzo duże, to mokra kukurydza będzie dużo tańsza. Worki z kukurydzą już zalewają Polskę, a co będzie po tym roku.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Unexpected napisał:

Na wschodzie jest taka suszara, ze jak weekand nie bedzie burz to uschnie kuku, takze to na razie problem nr 1

Ja jestem na wschodzie Mazowsza i jest dramat. Ze trzy tygodnie temu była jakaś burza a tak to już nie pamiętam kiedy normalnie padało. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

Wczoraj dzwoniłem do kolegi z Chrubieszowa jego koledzy przeładowują QQ z UA w ciągu miesiąca przeładowali dużo więcej niż  poprzednio w ciągu roku .W Polsce już brakuje wagonów na zboże bo wszystkie załadowane QQ .Bioagra nie chce słyszeć o kontraktach na jesień mają suchą po 900 zł -więc po ile chcecie na jesień niecałe  500? bo z kalkulacji kosztów suszenia tak wynika a do rękawów pakować nie będą bo komu sprzedadzą? Tak można się łudzić że wojna się skończy że paliwa potanieją i że będziemy zdrowi piękni młodzi i bogaci -ale czy to możliwe?

Opublikowano
33 minuty temu, RU68 napisał:

Wczoraj dzwoniłem do kolegi z Chrubieszowa jego koledzy przeładowują QQ z UA w ciągu miesiąca przeładowali dużo więcej niż  poprzednio w ciągu roku .W Polsce już brakuje wagonów na zboże bo wszystkie załadowane QQ .Bioagra nie chce słyszeć o kontraktach na jesień mają suchą po 900 zł -więc po ile chcecie na jesień niecałe  500? bo z kalkulacji kosztów suszenia tak wynika a do rękawów pakować nie będą bo komu sprzedadzą? Tak można się łudzić że wojna się skończy że paliwa potanieją i że będziemy zdrowi piękni młodzi i bogaci -ale czy to możliwe?

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

Chude czasy nadchodzą…..

zasypią nas zbożami, kukurydza i rzepakiem

Opublikowano
1 godzinę temu, tadi77 napisał:

Taniego paliwa się nie spodziewaj. Nawet jak baryłka ostatnio spadła o około 15% to w hurcie Orlen i tak zostawił praktycznie cenę w miejscu. (zwiększył sobie marże). 

Wcześniej takie obniżki baryłki natychmiast przekładały się na ceny w hurcie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Chude czasy nadchodzą…..

zasypią nas zbożami, kukurydza i rzepakiem

A za dzierżawe i tak płacą po 1000zł do hektara a nawet i więcej jak więszke kawałki... Sam jednemu zaproponowałem po 800zł plus jego dopłata bo dość dobra ziemia to od razu mowi że nie ma szans za tyle...

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

A za dzierżawe i tak płacą po 1000zł do hektara a nawet i więcej jak więszke kawałki... Sam jednemu zaproponowałem po 800zł plus jego dopłata bo dość dobra ziemia to od razu mowi że nie ma szans za tyle...

Do czasu. Przyjdą chude lata to będą prosić żeby ktoś uprawiał

Opublikowano
3 godziny temu, RU68 napisał:

Coś nic nie wpisałeś a z lekka o tobie myślałem 

Jeszcze kukurydza nie urosla a wy się nakręcacie panika jest nie potrzebna kto wie co będzie za trzy miesiące zawsze przed żniwami w lipcu rynek wywołuje taki haos

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v