Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Człowieku potrafisz czytać? -25 względem grudnia czyli -25 a nie bierzesz z kosmosu 35. 

Cena na pazdziernik/listopad/grudzień byla caly czas taka sama.

SM MLEKOVITA INFORMUJE ZE CENA NA STYCZEN 2023 ZOSTAJE OBNIZONA O 25 GROSZY NA PREMII DODATKOWEJ W POROWNANIU DO CENY Z GRUDNIA. 

Mowia że najgłupsi zostają na gosp i jak widać wyżej żywy tego przykład. Jakby miało być taniej 35 względem grudnia to by tak napisali  

A Ty człowieku umiesz rebusy lydera rozwiązywać? Przeanalizuj wcześniejsze smsy, dzisiaj: SM MLEKOVITA INFORMUJE ZE CENA NA STYCZEN 2023 ZOSTAJE OBNIZONA O 25 GROSZY NA PREMII DODATKOWEJ W POROWNANIU DO CENY Z GRUDNIA

ostani dzień września: za miesiąc październik NAGRODA ROCZNA W POSTACI PREMII TRZYNASTKI W WYSOKOŚCI 10GR

ostatni dzień października : SM Mlekovita utrzymuje premię dodatkową 10gr na miesiąc listopad, cena mleka pozostaje bez zmian

ostatni dzień listopada :SM Mlekovita utrzymuje premię dodatkową 10gr na miesiąc grudzień, cena mleka pozostaje bez zmian

Gdzie masz smsa z ostatniego dnia grudnia czyli z dzisiaj że ta premia pozostaje?

Widziałem umowę podpisaną kilka dni temu i według umowy cena za styczeń miała być taka jak w grudniu ale bez tych 10gr czyli jak ktoś miał 3zł to wychodziło z cennika 2,9zł i dodatkowo nowe progi ilościowe się pojawiły.

4 godziny temu, MariuszDe napisał:

A ja Ci napisze że inaczej byś myślał jakby dzisiaj cena nie skoczyła do ponad 3zl tylko by rosła po parę groszy i wynosiła np 2,2-2,5.taka prawda każdy się przyzwyczaja do dobrego oczywiście wiem że to jest ciężka praca bo sam mam mało coraz mniej ale jeszcze mam...

nie masz racji, 2,2 to tylko na opłaty robienie. Ja odszedłem rok temu i kto wtedy odszedł to każdy coś kupił, zrobił a u tych co się zostali (oprócz wybrańców) i w styczniu startowali z progu 1,6-1,7zł a obecnie za listopad dostali 2,2-2,3 cisza, nic nie widać, nic nie kupili i nic nie zrobili i z kim bym nie rozmawiał to każdy pluje sobie w brodę że nie odszedł byle gdzie. Uwierz że jak dostałem w styczniu w mlekovicie 2,1 to nawet nie wiesz jaki to był oddech względem roku 2021 gdzie miałem średnią poniżej 1,4zł.

Dodatkowo w tym roku koszty rosły ale i cena rosła, jak od nowego roku cena będzie spadać a koszty nie spadną to ta cena 2,2 będzie tragedią dla wielu.

Edytowane przez Rrolniik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Zenonim pokaż smsa, u mnie jak byk że z premii dodatkowej -25gr a o trzynastce cisza. te 1,07 to premia dodatkowa? bo w umowie którą widziałem premia dodatkowa to 0,87 było. ile miałeś za listopad za litr?

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

20 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Pierwszy kwartał u nas było więcej 10-25gr zależnie od miesiąca,w kwietniu skok mlekpolu był i na chwilę nas wyprzedzili ,każdego miesiąc nie analizowałem ale u nas co miesiąc parę gr do góry i raczej znów muz przodu w którymś momencie,np w sierpniu policzyłem to u nas więcej...teraz wrzesień 20 gr mlekpol to myślę że dopiero nas wyprzedzili....także do tej pory myślę że doilem na plus....Poza tym daruj sobie te prowokacyjne posty bo do tej wiosny z mlekovitą wąchałes tyły nawet tego dziadowskiego Mlekpolu przez wiele wiele lat.O Piatnicy nie wspomnę.Poczekajmy na pierwszy większy kryzys eksportowy....

Jak tak dobrze macie to skąd te nerwy. :DPrzed kryzysem eksportowym to przyjdzie kryzys krajowy, a która mleczarnia żyje tylko z kraju to nie muszę mówić 

Kto miał rację Damianku? Skąd te nerwy w postach wyżej ? Karma wraca PS. Wszystkim szczerze współczuję obniżek poza Panem Damianem 😇 Piona 🤚

• Haha 1
Opublikowano

2 godziny do końca roku a więc składanie  życzeń czas zacząć 😁cóż można życzyć wszystkim i sobie chyba tego żeby ceny nie były przynajmniej gorsze niż w dobrym dla mleczarstwa  mijającym 2022 roku-cen co najmniej 2,5zl. Szczęśliwego Nowego 2023 roku!!!

Opublikowano

A ja Wam życzę lekko już sponiewierany polskim winem z okolic Zamościa spełnienia marzeń o oborach wolnostanowiskowych, przyczepach samozbierających, Niuholandach  6-cylindrowych po 300 netto i ceny mleka z której zostaje na godne gospodarzenie, Szczęśliwego Nowego Roku !

Opublikowano
8 godzin temu, Polmlekowy napisał:

Właśnie panowie  pomóżcie bo -30 gr i za styczeń wyjdzie 2.13 :(😞

A to w czym problem nie da się teraz od nich odejść?kolega z rok temu odchodził to wypowiedzenie 3msc i tyle...a coś się pozmieniało u nich teraz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v