Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosta odpowiedź. Do szamba bo przecież nie wypijesz kilkuset litrów . 

Dobry as z tego przewodniczącego rady z ryk. Rozmowa toczy się  na poważne tematy a ten odpala z dopłatami do nawozów 🤦‍♀️masakra. Jakby od tego zależało być albo nie być rolników.

Opublikowano

Mlekpol za sierpień  25 tyś l 

Tł.4.2 . Bi 3.2.

Cena netto dla vatowca 2.47 zł .

Za wrzesień będzie 20 gr więcej plus za parametry będzie też kilka groszy więcej bo poszły ładnie do góry .

Za październik jeszcze dodatkowo 10 gr do góry to przy tych samych litrach ponad 2.8 zł netto będzie . I oby co miesiąc rosło do góry 

Opublikowano (edytowane)

Ktoś pytał o Mońki to tak za sierpień wyszło 2,28zl 4,2tl 3,4bi 25-32tys/l. Za wrzesień 2,93 zł  4,4tl 3,5bi  ten sam przedział tylko tu jest premia za 3 kwartał po 10 gr do litra . Za październik ma być premia 20gr a razem z wypłata za listopad premia za 11miesiecy 10 gr do każdego litra.  Edit jednak jest 15 gr premi kwartalnej

Edytowane przez Matmen
Błąd
Opublikowano

Jak jest właśnie z tą premią w Mońkach??? Mońki mogą rzucić premię po kilka/kilkanaście groszy do odstawionego mleka przez cały rok a Mlekpol nam wmawia że oni tego zrobić tak nie mogą. Przecież przepisy są takie same dla wszystkich, więc jak to jest?! 🤔

Opublikowano

Cena netto vatowiec. Co do premi to może chodzi o zapis w umowie bo w tej nowej było tak że mogą być premie miesięczne ,kwartalne ,roczne czy coś takiego. 

Opublikowano (edytowane)

Liczyłeś jaka mniej więcej średnia wyjdzie? Jak za grudzień wam dadzą po 15 gr do każdego litra to cena koło 4 zł się zakręci i mimo iz od wiosny macie po +/- 2,2 zł to średnia może wyjść jak u najlepszych 

Teraz na szybko policzyłem to za wrześnies powinniście mieć około 30 gr wyższą cenę niz w sierpniu. Chyba że mocno stado masz zdojone względem trzeciego kwartału i stąd wychodzi ci 60 gr premii lub te 10 gr jest dołożone do każdego litra oddanego od początku roku a nie tylko 3 kwartału 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Jeszcze nie liczyłem ale zrobię to jak znajdę wolny czas , tak mam teraz najmniej mleka przez te dwa  miesiące  tak wyszło że dużo zasuszonych. Premia na pewno za kwartał 

Opublikowano
12 godzin temu, karol091193 napisał:

Jak jest właśnie z tą premią w Mońkach??? Mońki mogą rzucić premię po kilka/kilkanaście groszy do odstawionego mleka przez cały rok a Mlekpol nam wmawia że oni tego zrobić tak nie mogą. Przecież przepisy są takie same dla wszystkich, więc jak to jest?! 🤔

Zmiana ustawy o podatku minimalnym i zysk który musiał być nagle można oddać w cenie mleka. 

Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem bo też mi się coś nie zgadzało było 15gr do litra premi kwartalnej plus za wrzesień była podwyżka do parametrów, bez tej premi wyszło by na sucho 2,4zl osm Mońki 

Edytowane przez Matmen
Błąd
Opublikowano

Bercik ty ostatnio jakoś nie ogarniasz co się dzieje. W sierpniu mlekowita była 10 gr przed mlekpolem. We wrześniu mlekpol dołożył 20 gr a w mlekowicie cena taka sama jak w sierpniu. Więc za wrzesien wyjdzie 10 gr więcej w mlekpolu . Za październik i mlekpol i mlekowita dołożyli po 10 gr czyli pozostanie roznica 10 gr na korzyść mlekpolu 

Opublikowano
Dnia 6.10.2022 o 16:39, MariuszDe napisał:

Intermilk niewielka ilość poniżej 5tys za wrzesień  cena 2,51brutto +5gr wrzesień/sierpien

Nieźle , więcej jak w Radomsku ...

Opublikowano
Dnia 6.10.2022 o 16:39, MariuszDe napisał:

Intermilk niewielka ilość poniżej 5tys za wrzesień  cena 2,51brutto +5gr wrzesień/sierpien

Bywa u Ciebie wróbelek?

Opublikowano
10 godzin temu, damianzetor9540 napisał:

Mlekovita wrzesień przy 30+ max parametry 3.01 ryczałt 

Czyżby wlasnie pierwsza 3 ,,pykła,,?w historii Polskiego mleczarstwa😃

8 godzin temu, PRIMO napisał:

Bywa u Ciebie wróbelek?

Nie nigdy go nie było u mnie był inny ale tylko przy podpisywaniu umowy a tak to dostaje co miesiąc SMS z zmiana ceny a jak mam jakieś pytania to dzwonię do kierownika a ten Wróbel jak dobrze kojarzę to chyba wcześniej był u ,,Figanda,,?

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Nie nigdy go nie było u mnie był inny ale tylko przy podpisywaniu umowy a tak to dostaje co miesiąc SMS z zmiana ceny a jak mam jakieś pytania to dzwonię do kierownika a ten Wróbel jak dobrze kojarzę to chyba wcześniej był u ,,Figanda,,?

Tak to ten. Figarski wyj🤬 go bo praktycznie nic nie działał w temacie. 

Gość trochę wku🤬 bo wprasza się na chama. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Tak myślałem że to ten ale z tym Figandem to też jest różnie znam 2 gości co odeszli z innych mleczarni i przeszli do niego i teraz mówią że nie jest źle bo ponad 2,50 dostają tacy po 7-10 tys u mnie taki to już zaliczany do conajmniej średnich a nie malych taka prawda. A ci Mali co od nich odbiera,, Figand,, tacy bankowcy po 30-40litrow na dzień dostają po 1,70 parę no ale gdzieś trzeba obciąć żeby gdzieś komuś dać taka prawda

Opublikowano
krzychu121 napisał:

Bercik ty ostatnio jakoś nie ogarniasz co się dzieje. W sierpniu mlekowita była 10 gr przed mlekpolem. We wrześniu mlekpol dołożył 20 gr a w mlekowicie cena taka sama jak w sierpniu. Więc za wrzesien wyjdzie 10 gr więcej w mlekpolu . Za październik i mlekpol i mlekowita dołożyli po 10 gr czyli pozostanie roznica 10 gr na korzyść mlekpolu 

Od jakiegoś czasu nie potrafię ogarnąć nowego cennika w mlekpolu ale dzięki za wyjaśnienie.👍

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Jak się wprasza 🤔 na kawę , flaszkę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Jak się wprasza 🤔 na kawę , flaszkę ?

Kawkę, obiadek a i flaszki by nie odmówił. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v