Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

piątnica ma progi ilościowe ? coś kiedyś nie było że mieli znieść ?

Bo kiedyś znieśli i przez parę lat nie było, teraz są i największy próg to powyżej 40tyś, za który jest plus 10 groszy

Opublikowano
11 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Dominik dobrze mówi 10 gr więcej w Piątnicy względem lipca

Lipcu było 45gr premii, a za sierpień 50gr to jakie 10gr więcej

Opublikowano
9 godzin temu, dominik1703 napisał:

Bo kiedyś znieśli i przez parę lat nie było, teraz są i największy próg to powyżej 40tyś, za który jest plus 10 groszy

I to są sprawiedliwe progi ilościowe. 10 groszy różnicy między największym i najmniejszym. Tak, wiem, zaraz duzi się odezwą że oni kredyty i ludzi zatrudniać, wiem...

• Like 4
Opublikowano
16 godzin temu, robert1226 napisał:

Sierpc się ocknął i za sierpień +20 gr względem lipca .

No i jeszcze do oceny z +1 grosza na +2 grosze ho ho ho 

Mazurowski wrócił z urlopu i zaraz cena do góry, złoty chłop po prostu 😂😉

Opublikowano
8 godzin temu, niesamowity90 napisał:

I to są sprawiedliwe progi ilościowe. 10 groszy różnicy między największym i najmniejszym. Tak, wiem, zaraz duzi się odezwą że oni kredyty i ludzi zatrudniać, wiem...

Progi się właśnie zmieniły, różnica 15 gr, potrącenie na udział też z 10 na 5gr czyli +5gr więcej do ręki. Dopłata rynkowa +50gr do litra za sierpień a o co w niej chodzi nie wiem pierwsze słyszę o niej...

Opublikowano
radekz200 napisał:

Za to polmlek za wrzesień 14 gr 👍👍

To jaka cena bo szatańskie liczby to chyba nie w tej proszkowni. Oddajemy to tej samej a mi przyszło plus 10 gr.

Opublikowano
12 godzin temu, Marcin441 napisał:

No i jeszcze do oceny z +1 grosza na +2 grosze ho ho ho 

Mazurowski wrócił z urlopu i zaraz cena do góry, złoty chłop po prostu 😂😉

A tak z ciekawości ile teraz ocena  od sztuki kosztuje , ja w tamtym roku zrezygnowałem za bardzo mnie wkurzali .

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, radekz200 napisał:

Dwójka z przodu a potem szatańskie cyfry 😂😂

Ja też mam dwójkę z przodu 😎a potem ... chujnia 🤨

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
Dnia 28.08.2022 o 14:13, Marcin441 napisał:

Piszesz bzdury a jak nie potrafisz obronić swoich słów to "nie chce Ci się tłumaczyć". W rzepaku 28-30 % białka jest jelitowego w soi 30-35%, dlatego pytam skąd w finezji ma być "ponad połowa". Żeby tyle uzyskać musiałaby być to prawie sama rzepakowa chroniona która ma 62%udp i 33% bo (jest po 2970 zł netto) albo soypass 60% udp i 46 %bo (teraz jest po 4800 netto). Stosują to? Wątpię.

W poprzednim poście porównałem koszt białka z jednej i drugiej a nie pasze 1:1. Bo to właśnie białko jest najbardziej koszto twórcze w paszy. Chwalisz kupną bo nie masz pojęcia do zrobienia własnej paszy.

IMG_20220828_141800.jpg

Każdy niech sam oceni czy to drogo czy nie 

Dodają oni środki które transportują białko na jelito. Zmienia się matryca białka skąd takie wyniki. A że to ujowe białko tylko przetransportowane na jelito to inna sprawa. W składzie jest też gluten czyli czyste białko w dużej części jelitowe i masz kupę miejsca na śmieci. 7mj w treściwej to bardzo mało.

A jak by tu jakiś alfa albo inny napisał że agrocentrum kupuje soję statkami i ma niższa cenę to można go wyśmiać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v