Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
niesamowity90 napisał:

I ile wychodzi od sztuki dziennie ze zbiornika?

Kiedyś dałem 6,5 kg to mi w kwasicę wjeżdżały. Rozdojeniówki jeszcze nie próbowałem.

wszystko zależy od tego ile dawek i czy bufor jest nawet ponad 10kg na szkukę daję sztukom 40/50L na dobę i z 4/5 odpasów

Opublikowano
13 godzin temu, pawlak2507 napisał:

Ale przy 5 kg paszy to nie ma co się spodziewać 10 tys. wydajności. Rozdojeniówkę robisz?

Ja daje 4 kg pełnoporcjowki i mam spokojnie ponad 8 tys od krowy, paszowozu nie posiadam

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, emattti napisał:

Ja daje 4 kg pełnoporcjowki i mam spokojnie ponad 8 tys od krowy, paszowozu nie posiadam

Nie samą pełnoporcjówką krowa doi. Zapewne masz paszę objętościowe o bardzo dobrych parametrach

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Temat żywienia krów to nie ten dział to jest dział cen mleka piszcie na luźnych rozmowach  albo żywienie krów niech moderator coś z tym w końcu zrobi . Ciągle jakieś pierdoły a o cenach niewiele.

Opublikowano
50 minut temu, hassi37 napisał:

Temat żywienia krów to nie ten dział to jest dział cen mleka piszcie na luźnych rozmowach  albo żywienie krów niech moderator coś z tym w końcu zrobi . Ciągle jakieś pierdoły a o cenach niewiele.

Na razie koniec miesiąca. Wszyscy czekają na faktury 😉. U mnie raczej zmian nie będzie. Nie było zmiany cennika. Ciekawi mnie jak będzie z parametrami

Opublikowano
17 godzin temu, komizmo napisał:

Wiadomo cos o cenie w mlekovicie?

Tak patrzę to wszystkie spółdzielnie mają w pompce te nowe przepisy dotyczące podawania ceny na przyszły miesiąc. Tylko mlekpol się stosuje 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.08.2022 o 13:48, Troker1979 napisał:

Appropo folii gdzie zamawiacie wysyłkowo folie do kukurydzy  ala cukierek. Wcześniej brałem w agrivision Armanda ale sklep już chyba nie istnieje. Macie jakieś dobre sklepy wysyłkowe. Najlepsza folia jaką miałem to taka zielona reflect. Można to jeszcze gdzieś dostać? Z góry dzięki za 

Sklep internetowy lewmik.  Posiadają kilka rodzaji folii. 

Edytowane przez Robert22
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
To ile za sierpień średnio wyjdzie w Sierpcu? Był okres , że cene mieli bardzo dobrą.
To ile za sierpień średnio wyjdzie w Sierpcu? Był okres , że cene mieli bardzo dobrą.
Opublikowano
55 minut temu, Banan3512 napisał:

Ok 2,6-2,7 zależy komu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v