Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, DanielFarmer napisał:

Kolejna mleczarnia która dobija do szczytu płac.

Teraz 2 zł to jest normalna cena. Mniej niż 2 zł to już nikt nie płaci. A te lepsze mleczarnie to poniżej 2,30 to już nie schodzą. I tak niech trzymają pod warunkiem ze koszty produkcji nie pójdą do góry. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 3.06.2022 o 05:51, TomaszKysiski napisał:

ale to 10gr to za mleko czerwcowe a 5 za majowe. przynajmniej ja tak otrzymałem smsy.

tak wkradł się mój błąd :)

dziś faktura 2.22 netto

Opublikowano
Dnia 3.06.2022 o 17:35, Jan1972 napisał:

Teraz 2 zł to jest normalna cena. Mniej niż 2 zł to już nikt nie płaci. A te lepsze mleczarnie to poniżej 2,30 to już nie schodzą. I tak niech trzymają pod warunkiem ze koszty produkcji nie pójdą do góry. 

Jak mam akurat teraz mniej daje to w Łódzkim norma 1.5 i to mówią nie narzekaj 😭

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mieciu24 napisał:

Jak mam akurat teraz mniej daje to w Łódzkim norma 1.5 i to mówią nie narzekaj 😭

W Świętokrzyskiem też kiepsko płacili a teraz mam znajomych co oddają 1-2 tys na msc i za Maj będą mieć około 2,15. 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

W Świętokrzyskiem też kiepsko płacili a teraz mam znajomych co oddają 1-2 tys na msc i za Czerwiec będą mieć około 2,15

Ło ja za ponad 3 tyś.  i mówią że nie narzekaj. 😂. Nie wiem czy te jałówki mają się cielić czy uciekać z tym 🤔

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Mieciu24 napisał:

Teraz 8 ale to są w różnym czasie po wycieleniu nigdy nie ustawiam na raz . 

Ja mam za Maj 4600 litrow i jutro prawdopodobnie bedzie faktura ale pod koniec miesiąca wysłali SMS i wyjdzie około 2,25 brutto.Do jakiej mleczarni oddajesz? 

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
Mieciu24 napisał:

50 minut temu, slawek74 napisał:

od ilu sztuk te 3tys się odstawia?

Teraz 8 ale to są w różnym czasie po wycieleniu nigdy nie ustawiam na raz . 

Opłaca się doić 8 sztuk ? Więcej nie chcesz czy warunków nie masz ?

Opublikowano

Nie długo nic się nie będzie można spytać bo to od razu będzie czepianie się albo zaglądanie w kieszeń.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

wyżyje z tego? ktoś jest do podziału tej wypłaty?

Z 5-7 byka i się wyżyje a nie dla kogoś się robi. Żona się śmieje z tego pytania bo ma większą wypłatę jak ty za to mliko 🤣😂

Opublikowano

To spoko jak to już ''finisz'' przed emeryturą bo ogarnąć dom i czasem ktoś do podziału była by lipa . Ryki za maj 2.45 netto ilość nie znana parametry też 😎 za dużo wrogów publicznych na forum 🤪

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v