Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, ippon napisał:

Ja tu chcę czytać o cenie mleka, a nie o podsypce pod kostkę. jak kogoś interesuje taki temat proszę udać się na forum muratora.

ps. Posty kolegów @marcin @sebe @dodi zostały zgłoszone.

A twój post zgłoszony za zniesławienie, nazywając nas twoimi kolegami. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4
Opublikowano

Kiedyś jak rolnicy nie mieli ilości to mleczarnie płaciły za ilość dzisiaj jak mają ilość to płaci się za parametry bo nie mają parametrów 😉 dla mleczarni taki dostawca to skarb bo przerzutu z takimi parametrami nie ma w sprzedaży 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Piątnica tak płaci... wydaję mi się że przy tych kosztach i żywieniu które stosuję by miec fajne parametry jest mało opłacalne.

To nie warto ci iść w zwiększenie wydajności? Bo parametry wgonic drogo a nie koniecznie odbija się to na ilość 

Opublikowano

Spomlek wyszło lepiej ale to dlatego że zwiększenie jest a za każdy litr więcej jak w  tamtym roku w tym samym miesiącu +20 gr 

A tak to przy 3,40 bi , 4,46 tł  , 2,65 kazeina , wyszło 1,92 netto , 2,01 brutto Vatowiec 

A jak tam u Was potrącenia , bo od tego odchodzi 3% na udział 

9 godzin temu, Marcin441 napisał:

110 zł/m2 betonu, 140 kostka, 17 cm b25, pod betonem piach a pod piachem kruszywo 

Znaczy jak sam beton był to 110 zł/m2 z robotą ? Bo kostka to oddzielnie ? A ile te warstwy pod spodem grubości miały ?

Ta teraz o kamyki pytałem takie 16-32 to 100 zł /tona 🤪

Opublikowano
51 minut temu, alfa napisał:

To nie warto ci iść w zwiększenie wydajności? Bo parametry wgonic drogo a nie koniecznie odbija się to na ilość 

Bo ja wiem czy drogo?

W moim przypadku wystarczy skorygować dawkę w dół aby obcięły mleko i parametry szybko wzrosną ale czy będzie z tego więcej zł? Nie sądzę

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorr6441 napisał:

Bo ja wiem czy drogo?

W moim przypadku wystarczy skorygować dawkę w dół aby obcięły mleko i parametry szybko wzrosną ale czy będzie z tego więcej zł? Nie sądzę

O to mi chodzi czy będzie więcej kasy.  A skomponować dawkę i na duze litry i na duże parametry to już troszkę trzeba pokombinować ale da się 

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, Marcin133 napisał:

Ale wy chcecie zacierać pod płytę???? A na co to potrzebne. Sama lata wibracyjna przejechać i koniec co tu pieścić. W halach- magazynach to tak ale nie na zewnątrz.  Polmlek bez szału poniżej 2zl

Ale drygneli chociaż trochę? 😂

Opublikowano
20 godzin temu, ippon napisał:

Ja tu chcę czytać o cenie mleka, a nie o podsypce pod kostkę. jak kogoś interesuje taki temat proszę udać się na forum muratora.

ps. Posty kolegów @marcin @sebe @dodi zostały zgłoszone.

To ja panu napisze 😛, 1,50 brutto rr 🥴prawie 5 tyś litrów, tłuszcz i białko nie pamiętam w tej chwili ,ale odpowiednio powyżej 4 i powyżej 3%

Opublikowano
19 godzin temu, dosia123 napisał:

Mleczarnia straszy ludzi karami. Dostawcy którzy przeszli a mili kredyty powinni według ich polityki 5 lat od spłaty kredytu oddawać do nich mleko

Jaki oddział

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To ja panu napisze 😛, 1,50 brutto rr 🥴prawie 5 tyś litrów, tłuszcz i białko nie pamiętam w tej chwili ,ale odpowiednio powyżej 4 i powyżej 3%

Czy ta spółdzielnia jest w Łodzkim? Bo coś mi znane ceny. 

Opublikowano
13 godzin temu, alfa napisał:

O to mi chodzi czy będzie więcej kasy.  A skomponować dawkę i na duze litry i na duże parametry to już troszkę trzeba pokombinować ale da się 

Alfik nie chcesz ceny z Rospudy za styczeń ? 😁😁😁

A może luty pokaże kto płaci najlepiej ? 

Jak myślisz? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mieciu24 napisał:

Czy ta spółdzielnia jest w Łodzkim? Bo coś mi znane ceny. 

No niestety tak 

Opublikowano
24 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Alfik nie chcesz ceny z Rospudy za styczeń ? 😁😁😁

A może luty pokaże kto płaci najlepiej ? 

Jak myślisz? 

Czemu nie 😄 na koniec roku zrobimy rozliczenie 

Opublikowano

Najpierw miały pokazać pierwsze miesiące tego roku, teraz do końca roku porównanie, zaraz będzie "ważna jest średnia wieloletnia!"

...a może po prostu te najbardziej znane mleczarnie robią swoich dostawców w uja?

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v