Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi też rodzice pomagają i też jest w miarę luz . Jak już będzie im ciężko to najwyżej dzierżawy się odda no chyba że dzieci już zaczną pomagać i będą mieli chęci do pracy ale wiadomo nic na siłę w tych czasach. Powoli się cały czas rozwijamy ziemie skupujemy powoli jak będzie stabilnie to  będziemy w tym siedzieć.  

Opublikowano

Serio już żal tego pierdo***** słuchać, tak nie daje nikt rady taki zapier*** a w każdej szopie jałówek napchane, potem z szop do obory krowy na dojenie przyprowadzają a jak ziemia się gdzieś pojawi to zje spod siebie aby tylko wziąć. Potem to panie te krowy to siem nie opłacajom taki zapier*** , nie ma kiedy w domu siedzieć a piniondze potrzebne bo żeśmy dżondyra dużego wzieli aby somsiadowi gul skoczył z zazdrości. Ktoś tu dobrze wspomniał, każdy jest kowalem swojego losu i sam na niego sobie pracuje. 

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

Bajko zawsze bajki opowiadał przezto już mało kto u nas do niego oddaje zbudowal zakład na naszych barkach 30km do Radzynia oddawało 90% rolników teraz może 10% rolnik najlepiej jak by do nich na kolanach wchodził....

ThePerkins napisał:

masz żonę ? dzieci? rodzice pomagaj?

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

Bajko zawsze bajki opowiadał przezto już mało kto u nas do niego oddaje zbudowal zakład na naszych barkach 30km do Radzynia oddawało 90% rolników teraz może 10% rolnik najlepiej jak by do nich na kolanach wchodził....

Hmm byłem na zebraniu jakoś nie zauważyłem żeby wyniosły był , ale tak to więcej nie miałem styczności z nim , tak to też prawie żadnej z zakładem -kierownictwem  z drugiej strony Polski -z mojej 😃 oddział Młynary , tzn instruktorka sympatyczna .

A wracając do cen to wcześniej porównywalna do Mlekpolu no lekko niższa , teraz podobno wyższa niż w Mlekpolu , a całkiem co innego najbliższa firma Polmlek gdzie im bliżej tym mniej płacili 

Opublikowano

ja pamiętam czasy jeszcze poprzedniego prezesa i było bardzo duża segregacjia dostawców mniejszych nie uważali wogóle za człowieka...

jak przeszłem do innego odbiorcy i postawiłem oborę to mnie zobaczyli...

Opublikowano
38 minut temu, ThePerkins napisał:

Serio już żal tego pierdo***** słuchać, tak nie daje nikt rady taki zapier*** a w każdej szopie jałówek napchane, potem z szop do obory krowy na dojenie przyprowadzają a jak ziemia się gdzieś pojawi to zje spod siebie aby tylko wziąć. Potem to panie te krowy to siem nie opłacajom taki zapier*** , nie ma kiedy w domu siedzieć a piniondze potrzebne bo żeśmy dżondyra dużego wzieli aby somsiadowi gul skoczył z zazdrości. Ktoś tu dobrze wspomniał, każdy jest kowalem swojego losu i sam na niego sobie pracuje. 

Powiększają po to żeby mieć co pier**lić na af, a szczególnie w cenach mleka...

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

ja pamiętam czasy jeszcze poprzedniego prezesa i było bardzo duża segregacjia dostawców mniejszych nie uważali wogóle za człowieka...

jak przeszłem do innego odbiorcy i postawiłem oborę to mnie zobaczyli...

To kto bajki opowiada BAjko czy poprzedni i który to ten zły ??  Dopiero z 5 lat jestem w Spomlek 

A było taką wysoką oborę stawić że daleka widać 😂 , z Polmleku jak odszedłem to też cena się znalazła , tylko że umowę wypowiedziałem z początkiem roku a dzwoniłem że więcej mleka nie oddaje we wrześniu , to niewiem co oni myśleli 

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

No bez jaj w tych czasach przy bydle bez tura jak tak jeszcze można robić .

Zeby nie było to zapytam macie jakieś przecieki jak Sierpc za styczeń wyskoczy .

Coś zwlekają z tym esemesem, ale niższej ceny niż 2,30 Ja nie akceptuje 😁 ten radny co miesiąc temu odszedł to Raciąż dał mu 2,20 na trzy miesiące ale nie niżej niż Sierpc także Sierpc też może zapłacić 

Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał:

masz żonę ? dzieci? rodzice pomagaj?

Każdego kto nie narzeka chyba o to pytają xD , jeszcze nie żona ale jest :) . Tak obskakuje z rodzicami i każdy ma na wszystko czas ( nie trzymamy po żadnych szopkach :) ), wiadomo czasami jest zapierdziel ale to jak wszędzie, teraz to całymi dniami siedzi się w domu i nudzi człowiek.. Aczkolwiek jak już nie raz mówiłem w hodowli trwać wieki nie zamierzam, skończą się zobowiązania i będzie się myśleć co robić dalej ( na pewno nie hodowla ;) )

Opublikowano

Wstawiacie ceny mleka kto ile płaci za  styczeń parametry i litry bonsie robi bajzel że każdy lepiej od 2 a wychodzi ze nędza.. Ile Sierpc Piątnicy mlekpol bo mlekuta da max 2 zł brutto jak średnie parametry i dostawy powyżej 10 tyś 

Opublikowano (edytowane)

Oj dzieci dzieci podoicie że 30 lat dzień w dzień , w gorączce bez dnia wolnego to pogadamy sobie🤣🤣🤣 jak jeszcze będziecie mieli siłę telefon w ręku trzymać😂😂 ciekawe ile Łowicz rzuci na przedostatnią wypłatę , pewnie jutro się dowiemy. Może troszkę przesadziłem ale przez 20 lat to można na palcach rąk policzyć ile razy nie doilem 

Edytowane przez Zdzinio
  • Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, sebe1033 napisał:

A wracając do cen to wcześniej porównywalna do Mlekpolu no lekko niższa , teraz podobno wyższa niż w Mlekpolu , a całkiem co innego najbliższa firma Polmlek gdzie im bliżej tym mniej płacili 

To oddajesz do Spolmleku?

Jaka miałeś cenę za grudzień i jaka za styczeń. Prawda że za grudzień 2.31?

A teraz 2.24  przy dobrych parametrach + 10gr przez rok dla nowego dostawcy.  Bez bycia udziałowcem.

Opublikowano
7 godzin temu, Primula94 napisał:

A teraz 2.24  przy dobrych parametrach + 10gr przez rok dla nowego dostawcy.  Bez bycia udziałowcem.

Namawiają Ciebie? 😛

Opublikowano
9 godzin temu, Primula94 napisał:

Tak i nie , zależy u kogo jak kazeina duża to i cena duża sa tacy co mają 2,8  czy nawet 2,9 to może być więcej jak , u mnie średnio ok 2,66, mi spadła ostatnio bo wydajność się podniosła , za grudzień ok 2,10 zł a teraz ok 2.07 .

W cenniku -10 gr jak nie jest się członkiem było , a teraz nawet nie wiem , musiałbym w cennik spojrzeć , 

Jak się zastanawiasz to żaden problem dzwonisz do nich i przyjadą po próbkę mleka , z tego wyliczą Ci cenę a potem podejmujesz decyzję 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v