Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To był wtorek. Rozmawiałem zastepca powiatowego to powiedział że weterynarze muszą wpłacić pieniądze za świadectwo na konto weterynarii. Potrącany jest podatek i 70 czy 80%tej kwoty wraca do weterynarza. Za dojazd nie wystawia rachunku i to zaraz do kieszonki idzie. Nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano
13 godzin temu, piotrols napisał:

To był wtorek. Rozmawiałem zastepca powiatowego to powiedział że weterynarze muszą wpłacić pieniądze za świadectwo na konto weterynarii. Potrącany jest podatek i 70 czy 80%tej kwoty wraca do weterynarza. Za dojazd nie wystawia rachunku i to zaraz do kieszonki idzie. Nie wiem ile w tym prawdy.

Dobrze ci powiedział,druga sprawa od 1 września każda kontrola z PLW w gospodarstwie ,masarniach będzie płatna 112.50 za pierwszą rozpoczętą godzinę (kontrola jak bedzie  trwała 20 min t i tak będzie wpisana 1 godz)

Opublikowano
11 godzin temu, DRIPOL napisał:

Dobrze ci powiedział,druga sprawa od 1 września każda kontrola z PLW w gospodarstwie ,masarniach będzie płatna 112.50 za pierwszą rozpoczętą godzinę (kontrola jak bedzie  trwała 20 min t i tak będzie wpisana 1 godz)

Że niby o biasekurscję też?

Opublikowano
21 godzin temu, DRIPOL napisał:

A kto im każe przyjeżdżać do mnie na kontrolę?

Opublikowano
9 godzin temu, mesi napisał:

Że niby o biasekurscję też?

Pierwsza nie ,ale ponoć już rekontrola ma być płatna[przy stadzie ok 400szt w przypadku rekontroli płatność ok 250zł]

Opublikowano

No przecież to jest absurd... teoretycznie godząc się na kontrolę, godzę się, że w razie jakiejś nieprawidłowości narażam się na mandat i jeszcze łaskawie zapłacę za możliwość wystawienia mi mandatu ? To jest k**wa przekręt roku...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sylwekbarca2 napisał:

No przecież to jest absurd... teoretycznie godząc się na kontrolę, godzę się, że w razie jakiejś nieprawidłowości narażam się na mandat i jeszcze łaskawie zapłacę za możliwość wystawienia mi mandatu ? To jest k**wa przekręt roku...

ale Ty się nie godzić masz. Ty masz obowiązek tą kontrolę przyjąć i udostępnić co im potrzeba.

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v