Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
17 godzin temu, matius04 napisał:

Jest ktoś kto by mógł mi podpowiedzieć na temat paszociągu spiralnego? A zatem mam problem z paszociagiem taki ze spirala będąc naciągnięta nie ma płynnych ruchów od strony silosu. A nawet się zdażyło ze spirala pękła po chwili gdy poszla pasza. Długość paszociągu to około 50 metrów i jest jeden luk bardzo łagodny na długości od strony silosu. Paszociąg kupiłem od znajomego co zakończył hodowle i się przewalalo u niego pare lat. I pytanie czy zacząć od wymiany spirali czy po prostu założenia dodatkowej jednostki lecz wiadomo idzie za tym dodatkowe koszta a paszociąg u niego był na takiej długości i chodził mając ostrzejszy łuk. Ktoś podpowie co jest nie tak? 

Odwróć spirale końcami ,u mnie pomogło. Spawanie nie powinno być na łuku.

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Już niektórzy maja marzenia że jutro +10 ale zobaczymy no i ciekawe czy do świąt coś w górę będzie i ile co po nowym roku

@bandzior11 sam mówiłeś że będzie ciakawie i podwyżki koniec listopada i grudzien zobaczymy jak będzie 

Ja przeczuwałem że będzie w górę tylko miało być koło 10 zł za żywą ale nie przewidziałem że spadną o 1.5 zł w dół 

Opublikowano
3 minuty temu, bandzior11 napisał:

Ja przeczuwałem że będzie w górę tylko miało być koło 10 zł za żywą ale nie przewidziałem że spadną o 1.5 zł w dół 

To ile obstawiasz na żywą teraz przed świętami? Cieszylbym się z 8.5+vat

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz1995 napisał:

Przy sprzedaży prosiąt jest potrzebne świadectwo zdrowia?

W czerwonej strefie to nawet zgłoszenie w PIW w celu wydania decyzji na przemieszczenie (prosiąt,świń ) z punktu A do punktu B, gdzie na podstawie decyzji wystawiane jest świadectwo .

Opublikowano
waldek0093 napisał:

Jak przejąłem gospodarstwo rolne od stycznia tego roku to znowu będę pokrzywdzony, bo urodzenia tylko będą liczyć się od tego roku a nie ma coś takiego jak kontynuacja od rodziców...

na stronach RCL ukazało się pismo po konsultacjach i prawdopodobnie tacy rolnicy jak ty czy ja będą uwzględnieni i otrzymamy pełną pulę pomocy jeśli nie my to nasi rodzice

Opublikowano

nie wiem czy coś więcej się zmieniło bo rozporządzenia nowego jeszcze nie ma, jest tylko pismo po konsultacjach i tam uwagi zostały uwzględnione https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12365155 projekt jest nadal z początku października, pewnie jest w trakcie redagowania, z tego co się orientowałem pieniądze mają być rozdysponowane do końca marca 2023

powyżej masz link musisz kliknąć na zakładkę opiniowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v