Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Jakub23 napisał:

Łódź, propozycja 6netto

Trochę licho...

A półtusze 11.5 

Dzięki,  ja dziś pytałem tam co odstswiam 6,50 + vat chciem przed świętami wypchnąć,  ale chyba po światach może nie stanieja 

1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał:

.

gdzie Jak można wiedzieć,  ja tylko 8 szt będę miał 

Opublikowano
32 minuty temu, krilan06 napisał:

Znam takich którzy zboże sprzedali a nawozu nie kupili

W żniwa nawóz był po 800zł? Zaraz się dowiem że po 500

Sasiadka kupiła 150 t w cenie ok 900zł netto[lipiec], najdroższy kupiła po 15 sierpnia to był po 1100

Opublikowano
mesi napisał:

13 godzin temu, Jakub23 napisał:

Łódź, propozycja 6netto

Trochę licho...

A półtusze 11.5 

Dzięki,  ja dziś pytałem tam co odstswiam 6,50 + vat chciem przed świętami wypchnąć,  ale chyba po światach może nie stanieja 

1 godzinę temu, simpleNICKpl napisał:

.

gdzie Jak można wiedzieć,  ja tylko 8 szt będę miał 

tylko ilości cało samochodowe, gdzie to już napisałem

Opublikowano

Teraz będzie pewnie moment, gdzie będą chcieli kupić tanio tucznika. W samych Niemczech pogłowie rok do roku spadło o 9%. Później będzie odbicie w górę. Dziś załadunek 50 sztuk 8,8 za E.

Opublikowano
13 godzin temu, gomez181 napisał:

Przy tej cenie paszy i innych kosztów zostaje coś??

Powiem Ci szczerze, że od nowego roku zbytnio nie liczę by się za bardzo nie denerwować....

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pabloooo napisał:

Powiem Ci szczerze, że od nowego roku zbytnio nie liczę by się za bardzo nie denerwować....

Co tu liczyc  600 pasza  420 warchlak  swiatło woda upadki leki  lekko 50 masz 1070 tucznik dobre wiatry  po 7  razy 120= 840 nic dodać zysk jak....

Opublikowano

Może to źle zabrzmiało,  że od nowego roku nie liczę i dla niektórych wygląda tak jakby mi nie  zależy... zależy mi ogromnie,  staram się ciąć koszty jak  tylko mogę,  bo poprzez wzięte programy unijne jeszcze 4 lata będę to robił,  więc nie mam zamiaru zbytnio ani się użalać,  ani zbytnio denerwować.  I tak jestem w tej komfortowej sytuacji, że na pasze przeznaczam nie całą 1/3 wyprodukowanego zboża i nie muszę je teraz kupować,  oprócz śrut poekstrakcyjnych, dodatków paszowych i mieszanek mineralno- witaminowych na które idzie teraz ogrom pieniędzy.  Wczorajsza sprzedaż po 8,8za E, wyszły na  żywą równe 7 zł  netto 

Opublikowano
kiko8 napisał:

1 godzinę temu, pabloooo napisał:

Co tu liczyc  600 pasza  420 warchlak  swiatło woda upadki leki  lekko 50 masz 1070 tucznik dobre wiatry  po 7  razy 120= 840 nic dodać zysk jak....

bardzo drogo ci to wszystko wychodzi, sam warchlak to nie 420 a 350 blue duński

Opublikowano
Dnia 1.04.2022 o 21:59, Y635 napisał:

nic skomplikowanego.

jeśli dostałeś jakąś kase tzw covidowe to też musisz podać

Naginacie z ilością sztuk? Bo przez ostatnie lata to nikt nie sprawdzał ile faktycznie sie chowało.
Jaki czas na wypłatę po wystawieniu decyzji? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v