Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dokładnie. 7zl przy tych kosztach to kokosów nie ma ale trzeba się cieszyć że skoczyło.

Jeśli chodzi o tych pośredników i rzeźnie które upadają to c.uj z nimi. Oni jeszcze nigdy nie dołożyli do swojego interesu a to że my dokładamy to mają gdzieś.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, szczypka napisał:

średnia nieśność w ostatnim tygodniu 73% (mam trochę starych i młodych kur)

Można odezwać się na priv ? Do Cb 

Opublikowano
4 godziny temu, Mateuszmq napisał:

Animex -20 groszy 🤣. Poj... ich

Coś mi się zdaje że nawet jak Niemcy dalej będą podnosić to nasze ciule już niekoniecznie, zakład do którego odstawiam już kombinuje

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Coś mi się zdaje że nawet jak Niemcy dalej będą podnosić to nasze ciule już niekoniecznie, zakład do którego odstawiam już kombinuje

Wrócimy do sytuacji "normalnej" w naszym kochanym kraju.

Opublikowano
57 minut temu, krilan06 napisał:

to niech jedzie na zachód  i spróbuje kupić toć nie musi od nas brać przez lata tak robili

• Thanks 1
Opublikowano
22 godziny temu, mesi napisał:

Można odezwać się na priv ? Do Cb 

Można 

Opublikowano
21 minut temu, adamn999 napisał:

uuuu chyba zagranie taktyczne obniżki żeby było z czego potem podnieść , ja specjalnie przełożyłem odstawę z jutra na przyszły tydzień, a tu będzie chyba klops.

Typowa zagrywka, jak były wzrosty każdy wstrzymywał. Mimo podwyżek nie mieli towaru... To trzeba było obniżyć, chłopy się przestraszą i będą wypychać...

• Like 1
Opublikowano

u mnie wczoraj byli po świnie, był cały szef skupu i właśnie mówił że od dziś prawdopodobnie będzie zjazd z ceny o 20gr mimo że giełda idzie do góry

Opublikowano

Dziś zrobiło się głośno że Hiszpanie i Włosi mają zapas paszy max na 3tyg i nie mają skąd importować[ co ciekawe do tej pory kupowali w Ukrainie i Rosji], jeśli nic sie nie zmieni to ceny pasz pójdą mocno w górę, napisalem parę dni wcześniej  sieci handlowe załatwia[wymuszą obniżki] ciekawe na jak długo?, za Odrą sieć Tönnies Group straszą kilkudziesięcio % podwyżką wieprzowiny w sklepach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v