Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Rysiek, patrz brakuje do tysiąca😁.

Przypomnij latem żebym zobaczył czy napuchnie🤭

Ostro targowałem i nic nie ugrałem. Wieczorem nowa dostawa prawdopodobnie drożej.

Baryłka głupieje dzisiaj

20220204_115257.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Dlaczego u nas zawsze drożej na Podlasiu w porównaniu do reszty pl 🤷

w grajewie (nie mlekpol) ktoś sprzedaje po 5.30 b0

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Lotos 5.24

Lotos dynamic arktic b0 5.42

Trzeba dynamica z 500 wziąć choć bo na więcej nie mam limitu zwrotu.

oho zapas na cały rok 😁

Opublikowano (edytowane)

już w domu jestem, jak nie zapomnę to zrobię zdjęcie jutro albo po niedzieli jak będę na wsi, firm nie będę wymieniał żadnych, nie chce mieć później w razie co problemów, że coś nie tak. 

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

a nie kupuje. mam trochę zapasu, a na całe życie i tak nie nakupię.     sie za turlanie będzie więcej brało....

Opublikowano

Czy to dobra okazja na robienie zapasów tego paliwa? Odpowiedź na to pytanie nie jest jednoznaczna; wczoraj państwa zrzeszone w OPEC+ podjęły decyzję o zwiększeniu wydobycia ropy naftowej w marcu o 400 tys. baryłek dziennie, co jednak zdaniem wielu analityków nie jest wystarczającym krokiem w kierunku obniżenia cen ropy naftowej na świecie. Niezbyt dobre informacje płyną także ze Stanów Zjednoczonych, bowiem Departament Energii USA poinformował o spadku zapasów ropy naftowej w tym kraju o przeszło milion baryłek, podczas gdy przewidywano ich wzrost o ponad 2 miliony. W związku z tym znacznych obniżek spowodowanych spadkami cen ropy próżno się spodziewać. Ostatnio ceny te tylko rosną; tak było chociażby wczoraj, choć podwyżki były nieznaczne. Ropa Brent osiągnęła cenę 89,47 USD, a WTI 88,26 USD za baryłkę, co sprawia, że są w okolicach tegorocznych i 7-letnich maksimów. Na zapasach raczej nie stracimy Można więc stwierdzić, że kto zrobi teraz zapasy, raczej na tym nie straci, tym bardziej, jeżeli stacje i rafinerie zechcą skorzystać podnosząc marże. Płatnicy podatku VAT zyskają tyle, że chociaż dostaną mniej zwrotu, mniej też zapłacą na stacjach; sumarycznie bez różnicy, jednak dzięki temu nie będą musieli czekać na większy zwrot; część pieniędzy zostanie w ich portfelach już przy kasach (zakładając oczywiście, że marże pozostaną na niezmienionym poziomie; jeżeli wzrosną, to płatnicy VAT będą poszkodowani). Pewne jest natomiast, że przed końcem obowiązywania obniżki podatku, czyli przed 1 lipca na pewno warto będzie zaopatrzyć się w większe zapasy…

Artykuł z sieci

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał:

Czy to dobra okazja na robienie zapasów tego paliwa? Odpowiedź na to pytanie nie jest jednoznaczna; wczoraj państwa zrzeszone w OPEC+ podjęły decyzję o zwiększeniu wydobycia ropy naftowej w marcu o 400 tys. baryłek dziennie, co jednak zdaniem wielu analityków nie jest wystarczającym krokiem w kierunku obniżenia cen ropy naftowej na świecie. Niezbyt dobre informacje płyną także ze Stanów Zjednoczonych, bowiem Departament Energii USA poinformował o spadku zapasów ropy naftowej w tym kraju o przeszło milion baryłek, podczas gdy przewidywano ich wzrost o ponad 2 miliony. W związku z tym znacznych obniżek spowodowanych spadkami cen ropy próżno się spodziewać. Ostatnio ceny te tylko rosną; tak było chociażby wczoraj, choć podwyżki były nieznaczne. Ropa Brent osiągnęła cenę 89,47 USD, a WTI 88,26 USD za baryłkę, co sprawia, że są w okolicach tegorocznych i 7-letnich maksimów. Na zapasach raczej nie stracimy Można więc stwierdzić, że kto zrobi teraz zapasy, raczej na tym nie straci, tym bardziej, jeżeli stacje i rafinerie zechcą skorzystać podnosząc marże. Płatnicy podatku VAT zyskają tyle, że chociaż dostaną mniej zwrotu, mniej też zapłacą na stacjach; sumarycznie bez różnicy, jednak dzięki temu nie będą musieli czekać na większy zwrot; część pieniędzy zostanie w ich portfelach już przy kasach (zakładając oczywiście, że marże pozostaną na niezmienionym poziomie; jeżeli wzrosną, to płatnicy VAT będą poszkodowani). Pewne jest natomiast, że przed końcem obowiązywania obniżki podatku, czyli przed 1 lipca na pewno warto będzie zaopatrzyć się w większe zapasy…

Artykuł z sieci

Możesz napisać na priv która firma sprzedała ci b0 po 5.18 bo chyba muszę zamówić

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rysiek, patrz brakuje do tysiąca😁.

Przypomnij latem żebym zobaczył czy napuchnie🤭

Ostro targowałem i nic nie ugrałem. Wieczorem nowa dostawa prawdopodobnie drożej.

Baryłka głupieje dzisiaj

To słabo się targujesz jak Stępień nic nie chciał opuścić, było gadać to bym ciebie poczęstował moją zniżką  

Opublikowano

Ostatnio dawał 15gr( chyba w październiku 1000l brałem) . Po obniżce vat zero.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v