Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Już nie teraz bo zostały resztówki śor z ceną wywindowaną w kosmos.

Część zamówiłem , o resztę pytałem to sam sprzedawca powiedział że załatwić może ale ceny są sztucznie windowane i nowe partie mogą mieć niższe ceny pomimo podwyżek

Wcale tak resztówki nie zostały, kilka pozycji w ciągu ostatnich dwóch tyg. udało mi się kupić taniej niż w marcu. A resztę środków od stałego dostawcy też w miarę sensownej cenie(fakt, że musiałem udzielić mu reprymendy).

Nawozów dolistnych nie kupuje teraz, to raczej nie zdrożeje.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nexeqadore napisał:

3 godziny temu, nexeqadore napisał:

Wczoraj dzwoniłem paliwo z Orlen 7,25 dzis przywiezine 1000l 7.27 z2 tyg temu byłoby po 6.8 h..j wie o co chodzi 

Spekulacje i nic więcej. Mój dostawca mówił że ludzie teraz kupują jak poyebani, zwłaszcza ryczałtowcy. Ludzie chcą kupić, to i cena w górę. 

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano
4 minuty temu, mati86 napisał:

Dzisiaj przyjechało 1500l B0 po 6.95.

ciekawe gdzie się jeszcze taki sprzedawca uchował co tak tanio sprzedaje.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, panczo1922 napisał:

to prawda ale wg mnie tą kwotę lepiej przeznaczyć np na zakup ŚOR, 

.

ŚOR mam już od września/ października, zresztą paliwo też mam poniżej 7 złotych.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano
pig napisał:

4 minuty temu, mati86 napisał: Dzisiaj przyjechało 1500l B0 po 6.95.

pig napisał:

4 minuty temu, mati86 napisał: Dzisiaj przyjechało 1500l B0 po 6.95. ciekawe gdzie się jeszcze taki sprzedawca uchował co tak tanio sprzedaje.

W PKM Olkusz. Parę dni tylko czekałem.

Opublikowano
5 godzin temu, damian303 napisał:

Wcale tak resztówki nie zostały, kilka pozycji w ciągu ostatnich dwóch tyg. udało mi się kupić taniej niż w marcu. A resztę środków od stałego dostawcy też w miarę sensownej cenie(fakt, że musiałem udzielić mu reprymendy).

Nawozów dolistnych nie kupuje teraz, to raczej nie zdrożeje.

Co fakt też część kupiłem taniej w wrześniu/ październiku 2022 niż w listopadzie 2021 (oczywiście w cenie netto).

Ale kuzyn zaczął dopiero szukać to za wiele nie ma towaru, w sumie sezon martwy i nikt na zimę nie ściąga towaru.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

🙆‍♂️tam już vat podnieśli?

Nie, Obajtek na nowa nieruchomość zbiera i na obowiązkowe składki na kampanię wyborczą PiS-u... Jakoś trzeba wypracować te rekordowe zyski Orlenu, za Tuska Orlen nie potrafił tak zarabiać... 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano

zalezy w ktora strone 🤣, na wschod nikt nie chce jechac wiec jest darmowa .

od jedrzychowic do balic placisz -dalej jest za darmo , ale to zdaje sie juz niedlugo.

mozna tez zaoszczedzic i zjechac na zjezdzie przed krakowem i po wsiach dojechac do miasta 

Opublikowano

jak by co, to w Mieczysławce 7,29 przy 200 litrach ON dziś.

Opublikowano

Wyszmontów przy rondzie wczoraj 7,26 . Lata temu było tam BP. Teraz jakoś wyglądem odstrasza. Orlen w Sandomierzu 7,77

Opublikowano
Dnia 16.12.2022 o 08:49, dirk41 napisał:

dokładnie, nakazali żeby był VAT, że nie może być 0, ale nikt nie nakazał, że musi być 23, a nie 5 czy 8

To co piszesz dotyczy tylko gazu ziemnego i prądu. Na paliwa według KE musi wrócić stawka podstawowa, czyli 23%.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wroci-23-proc-VAT-na-gaz-Rzad-tlumaczy-sie-stanowiskiem-KE-ta-jednak-zaprzecza-8453087.html

https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/bez-zgody-ue-na-zerowy-vat-na-gaz-energie-i-cieplownictwo/sqbt7pz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v