Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ktoś ma chodowle to niech kupuję a jak ktoś niema to nie,na logikę kupić nawóz za 4 k a potem sprzedać zboże za 800zł,to poco go kupować,lepiej w ekologię bez nawozów pobawić się jeden rok.

Wszędzie na forach mówią że ten rok trzeba przebiedować,cóż azot potrzebny ale fosfor potas w ziemi są jakieś zapasy i z rok można odpuścić .poprostu trzeba przeczekać posiać coś mniej wymagajoncego no bo co inaczej,na jesieni bendą przygotowywać się pod wybory to coś napewno się zmieni.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

za***ista strategia. Jak rok temu mówili oszczędzaj oszczędzaj na nawozach i chemii, kto oszczędził to jest d*pie z zyskiem finalnym. 

RSM 32 2800

Info od rolnika spod Czyżewa. 

Edytowane przez Tomek90
  • Like 2
Opublikowano

@Tomek90 Saletra W_M z olx przy calym aucie już 2700 jest a mocznik 3100 RSM nie orientuję się ale w okolicy koło 3000 tys RSM-32. Czekać wszystko spada ja w lutym planuje jakiekolwiek zakupy na ten sezon 

Opublikowano (edytowane)

Ja kupiłem 2 lata temu i na ten rok mam ale jak by policzyć ile ton kupowałem co roku no praktycznie co roku tyle samo ton na wszystkie pola.

I ile ton ziarna co roku z tego mam z tych wszystkich pul,co roku też praktycznie tyle samo.

To jak bym kupił nawóz tyle ton co zawsze po dzisiejszych cenach i sprzedał wszystkie ziarno co mam to na równo by wyszło,nie liczać innych kosztów paliwa sor roboty nie wspomnę o amoryzacji ani zarobku.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
18 minut temu, Strongman napisał:

Jak ktoś ma chodowle to niech kupuję a jak ktoś niema to nie,na logikę kupić nawóz za 4 k a potem sprzedać zboże za 800zł,to poco go kupować,lepiej w ekologię bez nawozów pobawić się jeden rok.

Wszędzie na forach mówią że ten rok trzeba przebiedować,cóż azot potrzebny ale fosfor potas w ziemi są jakieś zapasy i z rok można odpuścić .poprostu trzeba przeczekać posiać coś mniej wymagajoncego no bo co inaczej,na jesieni bendą przygotowywać się pod wybory to coś napewno się zmieni.

Toć poprzedni sezon miał być na przeczekanie 😂 A tu się okazuje że kolejny też?

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Wybory parlamentarne może coś zmienią no bo pis azotami rządzi ,tylko one na jesieni 2023,a nawuż potrzebny ludziom już na początku marca.

Tylko ze wtedy cena zboża rosła a teraz tanieje.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Ja kupiłem 2 lata temu i na ten rok mam ale jak by policzyć ile ton kupowałem co roku no praktycznie co roku tyle samo ton na wszystkie pola.

I ile ton ziarna co roku z tego mam z tych wszystkich pul,co roku też praktycznie tyle samo.

To jak bym kupił nawóz tyle ton co zawsze po dzisiejszych cenach i sprzedał wszystkie ziarno co mam to na równo by wyszło,nie liczać innych kosztów paliwa sor roboty nie wspomnę o amoryzacji ani zarobku.

To zmień agrotechnikę, albo najlepiej zawód skoro tak kalkulacja tragicznie tobie wychodzi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A ja tam kupiłem yara bela extra 27 po 3350 , coś trzeba kupic bo na wiosnę jak forumowicze się rzucą to nic nie będzie 😁

Edytowane przez pawel121
Opublikowano
17 minut temu, Palmusny napisał:

@Tomek90 Saletra W_M z olx przy calym aucie już 2700 jest a mocznik 3100 RSM nie orientuję się ale w okolicy koło 3000 tys RSM-32. Czekać wszystko spada ja w lutym planuje jakiekolwiek zakupy na ten sezon 

Daj wkońcu jakiś kontakt czy co kolwiek.Piszesz już o tych cenach jakiś czas a takich cen nie ma

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, pawel121 napisał:

A ja tam kupiłem yara bela sulfan 27 po 3350 , coś trzeba kupic bo na wiosnę jak forumowicze się rzucą to nic nie będzie 😁

Sulfan ma 24% N.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, Palmusny napisał:

TO JEDNAK SPADA CENA .

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Toć poprzedni sezon miał być na przeczekanie 😂 A tu się okazuje że kolejny też?

Na ten sezon nie ma już mocnych , w ubiegłym jeszcze byli bo pszenica po 2000 zł miała być .

Opublikowano
galan99 napisał:

44 minuty temu, Palmusny napisał:

TO JEDNAK SPADA CENA .

Gdzie spada cena? Cenniki w górę od wczoraj, może niewiele ale trend zwyżkowy. Jak napisze, że saletra w świętokrzyskim jest po 2800zl to też uwierzysz? Każdy może napisać co chce, ale niech wskarze punkt/adres/telefon, w którym możemy za tyle kupić.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

za***ista strategia. Jak rok temu mówili oszczędzaj oszczędzaj na nawozach i chemii, kto oszczędził to jest d*pie z zyskiem finalnym. 

RSM 32 2800

Info od rolnika spod Czyżewa. 

Dokładnie. Sypie normalnie, pomimo że ,,parkiet” spod byczków idzie co 3 lata. 

2 godziny temu, Strongman napisał:

Ale jak? Na moim małym gospodarstwie tak naprawdę nawóz i śor,paliwo oraz usługi utrzymuje rzepak i dopłaty. Reszta czyli buraki, byczki to zostaje mi na plus. 

Opublikowano

W kwocie 2800zl tona przy zakupie 24 ton
Mocznik 46% w kwocie 3200zl za tone
tonę
Więcej informacji udzielę telefonicznie

Tel: 5** *** *** 

Poszukacie to znajdziecie to ogłoszenia na olx a nie czekać na gotowe i pierd*lenie że głupie gadanie. Za ogłoszenia tel i szukać a nie .... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v