Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, masa24 napisał:

Tak tak . Nikt nie używa . Każdy super rolnik któremu rzepak równiutko dochodzi a perz niszczy plodozmianem 

Jak kiedyś w temacie o rzepaku wspomniałem że nie wyobrażam sobie koszenia rzepaku bez desykacji to mnie wyśmiali 😁 

Opublikowano
11 godzin temu, miwigos napisał:

Kuj-pom, wlkp

Lechpol  1020      -    przy  większej  ilości  inni  też  z  dychę   dołożą  do  tysiaka  , wczoraj  sprzedana  końcówka  -   z  dopłatą  za  suchość  dostałem  1050

Opublikowano
14 godzin temu, masa24 napisał:

Tak tak . Nikt nie używa . Każdy super rolnik któremu rzepak równiutko dochodzi a perz niszczy plodozmianem 

nigdy jeszcze nie traktowałem rzepaku glifosatem i w okolicy też nie widziałem by ktokolwiek stosował, na dobrą sprawę dopiero od paru lat stosuje zabiegi na płatka wcześniej nie było potrzeby bo rzepak był zdrowy, dwa płodozmianie gdzie jest rzepak, buraki można sobie czyścic pola z perzu, trzy w qq perz nie jest żadnym problemem i tak samo sobie można objechać pola niko i nie ma problemu od miedzy, cztery jak się stosuję orkę w gospodarstwie też perz ma dużo trudniej, glifo jedynie na nowe dzierżawy jeżeli tego wymagają i jakieś wały, rowy i tyle, a jak ktoś nie potrafi gospodarzyć to będzie co drugi rok jechał z glifo,

Opublikowano

Zakładaj profil i rano leć go potwierdzić w ZUS lub US.  Jeśli to od ręki dają.

Albo czekaj na kolejne suszowe .

Tak czy siak to rychło w czas się zabierasz, zważywszy że masz tylko jutrzejszy dzień

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Doradźcie co zrobić krok po kroku z tym suszowym , nie mam nic , żadnego protokołu , cały czerwiec bez kropli deszczu .

Profilu zaufanego nie mam , mogę zapłacić żeby elektronicznie ktoś zrobił .

Opublikowano (edytowane)

Profil zaufany mozna zrobić w domu o ile masz konto ze mozesz komputerem je obsługiwać, tak się nieda ze ktoś bo to musidz się swoim podpisać, lub leć jutro do gminy to sobie wyrobisz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Skoro wniosek o pomoc rodzinie jest tak nagłośniony to Otwieram licytację na wielkość wypłat.

Nagłośniony został by jak najwięcej rodzin skorzystało bo wokół tego media nie będą mogły przejść obojętnie. I nie przejdą🤭

Obstawiam że z 5tys zrobi się 1800zł😜

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kabanos napisał:

Profil zaufany to jest 2 minuty roboty , najgorzej że trzeba go gdzieś potwierdzić . Ja musiałem podjechać do agencji bo w gminie u nas nie potwierdzają.

Kontem bankowym da się potwierdzić.

Sam wniosek jest dziecinnie prosty.

Najwiencej czasu mi zajeło rozpisanie bydła do jakiej kategori wiekowej zaliczyć.

Pola tylko się klika i wpisuje procenty.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Skoro wniosek o pomoc rodzinie jest tak nagłośniony to Otwieram licytację na wielkość wypłat.

Nagłośniony został by jak najwięcej rodzin skorzystało bo wokół tego media nie będą mogły przejść obojętnie. I nie przejdą🤭

Obstawiam że z 5tys zrobi się 1800zł😜

A skąd Ci się to drugie zero "0" tam wzięło?🤔

Opublikowano (edytowane)

3800 zł na gospodarstwo to wychodzi jakby wszyscy złożyli o kwotę 5 tys. Zł

Bardzo mało ludzi wie, więc może być i pełna kwota. 

Jest 4,5 mln, a gospodarstw jest 1,2-1,3 mln? 🤔

Edytowane przez toooomaszewski
Głębokie przemyślenia
Opublikowano
4 minuty temu, jan88 napisał:

może coś o cenach nawozów ktoś napisze? kupujecie czy jeszcze czekacie na większe obniżki ? może kupować już na 2024 ?

Na 2024 rok ,to bym się zastanawiał po ile będzie pszenica i rzepaki , jak faktycznie wróci PO , ceny mogą być mega niskie .

Pierw żeby zebrać to co , teraz zasiane .

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Ja nie kupuje bo mam stare zapasy ale ja bym poczekał, cena dlatego spada bo ludzie nie kupują.Jak by kupowali to by nie spadała na logikę.

tylko do jakiego poziomu może to spaść 3 tyś za saletrę i 3 tyś za poli 6 ?

Opublikowano
13 minut temu, jan88 napisał:

może coś o cenach nawozów ktoś napisze? kupujecie czy jeszcze czekacie na większe obniżki ? może kupować już na 2024 ?

Czekam aż będzie za 3 tys chociaż i tak to nie realne Puławy może i dadzą za 3 ale w punktach będzie ponad 3500 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v