Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9 chińskich samolotów weszło w przestrzeń powietrzną Tajwanu fiu fiu (dzieje się grubo), kto następny Korea Północna???

zamówiłem siarczan siarkopol po 1120 zł

Opublikowano
1 godzinę temu, Kubawww napisał:

Co Ci naleci.. kogo Ty straszysz ? 

raz Białoruś to już ruskie i oni decyduja, a dwa atak na nas to już wojna na cały świat.. I na pewno jeśli by do tego doszło to z większym przygotowaniem niż " coś nadleci "

He he,  nie wiesz co to prowokacja? Myślisz że potrzeba jest żeby czołg na Wiejską wjechał?

Nie bierzesz konfliktu globalnego pod uwagę?

Od dawna jest mowa że świat potrzebuje resetu.

Mocznik kupiony po 3600

Saletrosan 2760.

19 minut temu, Bercik92 napisał:

To ile teraz kosztuje ON? Ponad 2 tyg temu płaciłem po 5.3zl za b0 trochę żałuję że nie zamówiłem więcej jakoś bym porozlewal po ciągnikach jak i karnistrach... 

Po trasie 4 stacje, wszędzie brak ON. W piątej kolejka.

Opublikowano

Miałem czekać z kupnem nawozów do kwietnia ale patrząc i słysząc co się dzieje to już nie wiem czy kupować jeszcze w lutym czy też nie.Mama pojechała do sąsiedniej gminy i mówi że w banku kolejka na stacji paliwowej kolejka w sklepach kolejka jpdr. Przez jednego uja cały rynek na świecie wariuje.Co sądzicie ?

Opublikowano (edytowane)

Zauważam pierwsze oznaki paniki , rynki towarowe i rolne wszystko w górę , zwiększył się nawet popyt na drogie nawozy , sam nawet zacząłem się interesować zakupami azotu i fosforu , potas mam , na nie których składach braki , mają dowozić . Po tym ataku na Ukrainę na obniżki raczej nie ma co liczyć , jak ta panika wywinduje ceny na nawozy jeszcze bardziej to utwierdzę się w tym żeby wcale nie kupić .

8 minut temu, cieply90 napisał:

Miałem czekać z kupnem nawozów do kwietnia ale patrząc i słysząc co się dzieje to już nie wiem czy kupować jeszcze w lutym czy też nie.Mama pojechała do sąsiedniej gminy i mówi że w banku kolejka na stacji paliwowej kolejka w sklepach kolejka jpdr. Przez jednego uja cały rynek na świecie wariuje.Co sądzicie ?

Jeśli musisz kupić to raczej teraz lub dopiero po sezonie np.w czerwcu .

Ta kolejka w sklepie to że tłusty czwartek a w CPN to wiadomo bo ropa drożeje .

Edytowane przez Mariusz2903
  • Like 1
Opublikowano

Mam parę słoików po przetworach do sprzedaży ,jak znalazł na robienie zapasów ropy..... ktoś zainteresowany 😂😂😂😂😂

A tak na poważnie , tylko czytajcie że zrozumieniem....

Pierwsze co w tej chwili zrobi USA i państwa powiązane i zależne to zwiększą na max wydobycie ropy i gazu, nikt na razie nie uderzy na Rosję militarnie, ale finansowo od razu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pamiętam jak zaczęła się cała szopka z pandemia to w jednej z biedronek ludzie mało co się nie bili o ostatnią paczkę makaronu więc myślę że z czasem sytuacja się uspokoi... 

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano

panika jest, bo nie wiadomo co następny dzień przyniesie.

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Putin  chce takich samych granic jak były przed 80 rokiem czyli Układ Warszawski tylko pytaniem czy tylko Polska czy pół Niemiec ? .

Nawozy drożeją h*j wie co się dzieje .

A Ty jeszcze nie kupiłeś i czekasz na obniżki !

Opublikowano (edytowane)

Z tymi kolejkami w CPN to prawda , u mnie w jednym ropy brak a na Orlenie kilometrowe kolejki .

Przyjechał świeży superfosfat prosty 1320 zł 100 kg pod jęczmień to trochę za mało ? W ubiegłym roku na te działki poszło 200 kg Poldapu .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
2 minuty temu, Wicherek napisał:

Galan w przepowiedniach wyczytał, że za darmo mu przywiozą. jeszcze i rozsieją. :D

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, robert123farmer napisał:

Ampol merol ma wstrzymana sprzedaż azotów i npk od dziś. Realizowane są tylko zamówienia wczesniejsze

Czyli szykują się duże podwyżki, po co sprzedac po 3k jak zaraz sprzeda się po 4k

Edytowane przez jajonasz
Opublikowano
1 minutę temu, Kabanos napisał:

u nas już bankomaty zablokowały wypłaty gotówki.

a u nas wypłacają.

Opublikowano
1 godzinę temu, robert123farmer napisał:

Ampol merol ma wstrzymana sprzedaż azotów i npk od dziś. Realizowane są tylko zamówienia wczesniejsze

Nie pisz głupot ja po 15 zamówiłem ultra 8 na następny sezon

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wicherek napisał:

Ropy zakupiłem i benzyny i nawóz na pierwszą dawkę po 150 kg na 1 ha i poczekam co będzie dalej wola boska .

Szaleństwo zapanowało paliwa po stacjach paliw zabrakło ,  zanim całą Polskę zaopatrzą w paliwo na stacjach .

Policja po paliwo wjechała na bobach .

Edytowane przez galan99
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v