Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Palmusny napisał:

W kwocie 2800zl tona przy zakupie 24 ton
Mocznik 46% w kwocie 3200zl za tone
tonę
Więcej informacji udzielę telefonicznie

Tel: 5** *** *** 

Poszukacie to znajdziecie to ogłoszenia na olx a nie czekać na gotowe i pierd*lenie że głupie gadanie. Za ogłoszenia tel i szukać a nie .... 

Przedpłata wymagana.

Opublikowano
8 godzin temu, v11 napisał:

Mnie nie trzeba budzić -nie potrafię długo spać  a za 100 w salonie raczej nic nie kupisz a ty chcesz jeszcze  wyposażać? 

No to co się dziwisz że rolnicy na strajk jeżdżą ciągnikami za pół banki? Tyle to kosztuje. Tak samo samochodu rodzinnego nie kupisz za 100 koła. Na Octavię musisz szykować 130. 

Opublikowano

Dla średniego mieszczucha 0,5 to kosmos dla zwykłego pracownika nieosiągalne piszę o tym jaki to wizerunek wszyscy będą przeciw rolnikom i gdzieś maja czy kredyt czy nie 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ile w Polsce może być prawdziwych rolników co kupują nawozy.

O suszowym wiedzieli wszyscy i mieszczuchy co mają ziemię składali i na początku faktury potem chyba same oświadczenie żeby im nie podpaść i termin 2 razy przedłużali, na pewno mniej niż 200k, czyli mały głos w wyborach.

Na paliwo co kupują wszyscy to nie podrożało 4 krotnie.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

ostatnio taki modny temat, ilu jest prawdziwych rolników, kto jest rolnikiem itd?! po pierwsze, czy ktoś weźmie dopłatę a odda pole, czy wysokość czynszu będzie w wysokości dopłat, to co to za różnica? po drugie, jeśli ktoś ma swoją ziemię, tak jak ktoś inny np mieszkanie, to kogo obchodzi co z nią zrobi? ktoś może wynająć mieszkanie na biuro, ktoś dla rodziny, a ziemię można komuś podnająć, bądź samemu obrabiać. w naszej okolicy różnie to wygląda, ale dlaczego mnie miałoby to oburzać, albo interesować. ktoś ma dom,może nawet w nim granatnikami strzelać, a ktoś inny panienki przyprowadzać. jeśli jest własność, dopłaty przysługują do obrobionej ziemi, to co komu do tego kto ją zaorał ? w głupiej unii , albo pewnie polski urzędnik napisał,że dla rolnika, a mogło być że dla posiadacza. chcesz, to bierz w dzierżawę, ale przecież czynsz trzeba zapłacić. jeśli by właściciel nie bral dopłat, to by trzeba było zapłacić z kieszeni. jeśli ktoś ma mieszkanie, to bierze za wynajem czynsz. niektórzy myślą,że właściciel ziemi powinien ją oddać za darmo, albo może i dopłacić dzierżawcy. myślę żeby po prostu ją zostawił w ugorze. obecnie zależy mu na dopłatach, dlatego stara się ją oddać w dzierżawę za darmo. a dzierżawcy źle,że właściciel zabiera dopłatę, że powinien sprzedać ziemię za pół darmo, bo przecież nie jest rolnikiem, "mi się należy" wszyscy krzyczą, jak w Rosji w trakcie rewolucji październikowej. uważam, że ta gownoburza jest dla wywołania poblicznej "chłosty " właścicieli ziemskich, jak za komuny. to się fajnie sprzedaje, w polityce nazywa się to mała wojenka. a ze bogaci kupują za bezcen setki hektarów, to zawsze tak było, jak świat światem.

Opublikowano (edytowane)

Sprzedający zawsze się ogłasza chce rozgłosu i chce wziąć jak najwięcej bo pole i las sprzedaje się raz  i ma tylko to,kupujący chcę ciszy, jak mi pasuje to zapłaczę a jak nie to nie.A ty co wyżej chcesz coś sprzedać daleko mieszkasz podaj kod pocztowy i za ile.może się dogadamy ,a może nie w handlu nie ma gniewu.Zawsze warto rozmawiać próbować ja chcę  kupować kapitał inwestować.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał:

To nowa forma sprzedaży?

12 godzin temu, Agrest napisał:

Robimy zamówienie. Mogę parę ton po tej cenie wziąć, Wy resztę😜

https://www.olx.pl/d/oferta/mocznik-importowany-urea-46-CID757-IDSe8ls.html

ten oszust chyba nawet nie pojmuje ile to 1MT a chce sprzedać 30 000MT to więcej niż światowa produkcja (szkoda mi czasu na przeliczanie i szukanie 

3 godziny temu, Wicherek napisał:

Kuźwa stawka celna do 6,5% już prykam z radości- przełom historyczny ,trzeba zapisać złotymi zgłoskami w kominie (debile łaskę robią)

Opublikowano

Wesołych Świąt, zdrowia szczęścia pomyślności dla producentów roślin, mleka, mięsa, sadowników i wszystkich związanych z szeroko pojętym rolnictwem. 

• Like 4
  • Thanks 4
Opublikowano
11 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

ostatnio taki modny temat, ilu jest prawdziwych rolników, kto jest rolnikiem itd?! po pierwsze, czy ktoś weźmie dopłatę a odda pole, czy wysokość czynszu będzie w wysokości dopłat, to co to za różnica? po drugie, jeśli ktoś ma swoją ziemię, tak jak ktoś inny np mieszkanie, to kogo obchodzi co z nią zrobi? ktoś może wynająć mieszkanie na biuro, ktoś dla rodziny, a ziemię można komuś podnająć, bądź samemu obrabiać. w naszej okolicy różnie to wygląda, ale dlaczego mnie miałoby to oburzać, albo interesować. ktoś ma dom,może nawet w nim granatnikami strzelać, a ktoś inny panienki przyprowadzać. jeśli jest własność, dopłaty przysługują do obrobionej ziemi, to co komu do tego kto ją zaorał ? w głupiej unii , albo pewnie polski urzędnik napisał,że dla rolnika, a mogło być że dla posiadacza. chcesz, to bierz w dzierżawę, ale przecież czynsz trzeba zapłacić. jeśli by właściciel nie bral dopłat, to by trzeba było zapłacić z kieszeni. jeśli ktoś ma mieszkanie, to bierze za wynajem czynsz. niektórzy myślą,że właściciel ziemi powinien ją oddać za darmo, albo może i dopłacić dzierżawcy. myślę żeby po prostu ją zostawił w ugorze. obecnie zależy mu na dopłatach, dlatego stara się ją oddać w dzierżawę za darmo. a dzierżawcy źle,że właściciel zabiera dopłatę, że powinien sprzedać ziemię za pół darmo, bo przecież nie jest rolnikiem, "mi się należy" wszyscy krzyczą, jak w Rosji w trakcie rewolucji październikowej. uważam, że ta gownoburza jest dla wywołania poblicznej "chłosty " właścicieli ziemskich, jak za komuny. to się fajnie sprzedaje, w polityce nazywa się to mała wojenka. a ze bogaci kupują za bezcen setki hektarów, to zawsze tak było, jak świat światem.

I masz rację i nie -Jest potrzebny jakiś porządek chociaż po to aby nie wyłudzać nie należnych dopłat -ostatni przykład dopłaty nawozowe otrzymali ci którzy nie obrabiają dopłatę do paliwa również -nie wspominam już o KRUS .Pracują za granicą a tu cwaniaczą (i żeby nie było nie mam dzierżaw ale wiem co się dzieje .Dzierżawa czy wynajem powinna być obowiązkowo do spisania  na papierze zgłoszenia a płatność na rachunek bankowy . Polska to kraj oszustów od gór do morza chore podatki chore zasady obliczania i odliczania -zamiast znieść wszystkie formy opodatkowania i odliczeń wszystkich i za wszystko opodatkować podatkiem 1-2% i jest po problemie nikt nie zdechnie i nikt się nie wzbogaci na oszukiwaniu bo nie warto .to nie wszyscy kombinują a udane oszustwo jest oceniane pozytywnie przez prawie całość społeczeństwa .W USA nie do pomyślenia bo tam oszustwo podatkowe jest postrzegane nagannie a trafne powiadomienia o nieprawidłowościach  są wynagradzane  a fałszywe karane tego trzeba by bez względu na opcję rządzącą poprawić ten chory kraj -drugą opcją jest upadek i wieczne dziadowanie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

takie dane są potrzebne do kształtowania polityki rolnej , definicja  rolnika jest potrzebna bo mozna posiadać 1 ha ziemi i hodować dzdzownice lub 50 ha i np , uprawiac zboza ,

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Jak ta polityka wygląda w Polsce?

Nawet w burdelu jest "burdel mama" która zarządza dziwkami i pobiera haracz  czy dobrze czy źle ale zarządza -mam tłumaczyć burdel to ten kraj, buredl mama to rząd a my jesteśmy jak te dziwki -płacimy haracz -chyba proste .

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, v11 napisał:

To nowa forma sprzedaży?

3 godziny temu, v11 napisał:

ten oszust chyba nawet nie pojmuje ile to 1MT a chce sprzedać 30 000MT to więcej niż światowa produkcja (szkoda mi czasu na przeliczanie i szukanie 

🤣👍

Opublikowano
57 minut temu, witejus napisał:

Jak ta polityka wygląda w Polsce?

tak samo jak definicja rolnika , aczkolwiek pis troche zmienił na plus dla rolnictwa np . uzaleznienie dopłat do łąk srodowiskowych od posiadania przezuwaczy 

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Siedzacybyk napisał:

W moim regionie modne jest teraz kupowanie ziemi jako lokatę kapitału. Właściciele dużych firm biorą wszystko jak leci. Zgodnie z prawem przy zakupie zobowiązujesz się że będziesz to sam uprawiał. A jak jest to każdy wie. Ziemia od razy leci na dzierżawę za dopłaty. Zamiast ucywilizować dzierżawy to właśnie tacy ludzie jak Ty próbują jakieś dziwne argumenty wymyślać. Możesz robić ze swoim gruntem wszystko co chcesz w granicach prawa. Łamiesz prawo a próbujesz to jakoś sobie wytłumaczyć żeby nie mieć wyrzutów sumienia ? Takich cwaniaków jak Ty już nie raz przerabiałem. Przychodzi taki i mówi "Panie weś sobie te pole w dzierżawe ja tylko chce dopłate, na długo, ja nic z tym nie będe i tak robił" Zaczynasz normalnie uprawiać, wyrównasz ph, zasobności podniesiesz to przyjdzie i powie Ci że więcej nie masz pokazywać. Młodzi się jeszcze muszą nauczyć że nic na gębę. 

11 minut temu, jarecki napisał:

tak samo jak definicja rolnika , aczkolwiek pis troche zmienił na plus dla rolnictwa np . uzaleznienie dopłat do łąk srodowiskowych od posiadania przezuwaczy 

super wymyślił. Hoduje gęsi i z takich łąk zbieram dla nich zielonkę. Moje gęsi są jakieś gorsze od Twoich krów? 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v