Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, poosa21 napisał:

U nas jeden skup zasypany, w tym roku kupili o 5% więcej niż pojemność magazynowa, (magazyny płaskie więc sypali po dach).  Drugi skup prawie pełny, ale bardzo dużo zostawione na przechowanie, do tego każdy co miał kawałek magazynu to ma zasypany zbożem. A jeszcze dochodzi zboże ze wschodu. Więc w kolejnym sezonie może być nie ciekawie. 

o ciekawe, bo susza zrobiła swoje , plony były poniżej średniej w dużej części kraju 

5 godzin temu, damianos95 napisał:

Już nawet ziemniaki podpierniczaja w nocy to co się dziwić 

u nas nieroby co oddali ziemię w dzierżawę albo sprzedali mają zazwyczaj kury żeby mieć co żreć , kradną kolby z kukurydzy na potęgę 

Opublikowano

Dziś jechałem obok kuku. Piękn ponad 3m I ani jednej kolby wzdłuż drogi🤣

Wioska panoćków co to aspiracje podmiejskie mają a drób trzymają.

Ciekawe czy w pracy magisterskiej wykazał by zależność plonowania kuku w towarzystwie działkowców hodujących drób🤭🤭🤭

Opublikowano

No matousz godol w radiu Z że bedom na wiosnę dopłaty do nawozu. Kura trza szykować miejsce na pinedzory 😁😁😁

Ciekawe tylko po ile trza będzie płacić za saletre? 🤔Pewnie po 10 tyś. 

• Haha 1
Opublikowano

taka jedna do czestochowy na piechote chodzi ,w pierwszym rzedzie w kosciele siedzi a jak ja zlapalem na kukurydzy to sie smiala..

kolejny raz powtarzam przy tej relacji cen wszelkie wzrost plonow nie rekompensuje nakladow na nawoz.

jak tam ogarek po urlopie ?? ile ton saletry przehulales ???

Opublikowano (edytowane)

Znaczy mówił że jak będzie taka potrzeba. To by oznaczało że tera jest tanio i jej jeszcze nima. 😁🤔

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Po 3, 5 tyś saletra to już maks na wiosnę .

1 godzinę temu, jacus napisał:

jak tam ogarek po urlopie ?? ile ton saletry przehulales ???

A zgadnij w jakim to kraju byłem  i le taki zabytek kosztuje? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

chyba w chinach bo tam maseczki nadal trzeba nosic🤣,

ja sie z motocykli wyleczylem na poczatku lat 90.

no pare workow saletry na pewno wart,siodelko niewygodne obniza cene.

Opublikowano
31 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Znaczy mówił że jak będzie taka potrzeba. To by oznaczało że tera jest tanio i jej jeszcze nima. 😁🤔

IMG_20220903_204830.png

A zgadnij w jakim to kraju byłem  i le taki zabytek kosztuje? 

Co to za drynda? xd 

Opublikowano

ale ja nie motor miałem na myśli... :D

ale jaja. selfiaczek z panonią.... :D

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Bo to takie niby  muzeum, były jeszcze stare samochody. 

Gustu to ty ni masz żadnego. Dałbyś biednemu lemikowi na trzi tony węgla na zimę, żeby nie zamarzł, a nie tak trwonić piniąndz

Opublikowano

trza iść se jakie filmy na yt popatrzeć, bo to to zaraz zacznie temat rozpieprzać. naraaa!

Opublikowano

Drewna miałeś narobić leniu 🤔

2 minuty temu, lemik napisał:

Gustu to ty ni masz żadnego. Dałbyś biednemu lemikowi na trzi tony węgla na zimę, żeby nie zamarzł, a nie tak trwonić piniąndz

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

trza iść se jakie filmy na yt popatrzeć, bo to to zaraz zacznie temat rozpieprzać. naraaa!

Obejrzyj walkę na gromdzie diabełek vs remi i don diego vs tyson. Wprawdzie nie ma takich wymian jak ogarek vs pafnucy ale też dobre xd

Opublikowano (edytowane)

... 😁😁😁😁

dobra wracamy do tematu i wiosennych dopłat do naWozu. 

Ja czekam na dziś nic nie kupuje... Zostało mi 3 tony saletry która wyszła po 1100 zł po dopłacie. 

Zasiewów jesiennych nie robię i idę na wiosnę w ekoschemat. Zboża mam na magazynie na  około 3 lata.. Wiec spoko. 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Wszystkie już dostały dopłaty?, Genrik Kowalczuk mówi teraz że kończą wypłacanie a cena saletry nie przekroczy 4 tysie🤪🤣

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v