Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

Bo mnie wkur.... że wszystko spadło mi z nieba a jest akurat odwrotnie tyle że trzeba myśleć a nie cwaniaczyć przed klawiaturą a jak brak argumentów to wyzwiska - też potrafię ale sztuką jest się powstrzymać choć nie zawsze idzie

rób swoje.. zawsze znajdzie sie ktos, kto wie lepiej od Ciebie jak to było. olewać!

1 minutę temu, Mateusz1q napisał:

Jak w bibli przypowieść o talentach ten co je pomnożył ten był wynagrodzony przez Boga a leń co talent zakopał został zganiony. Amen

oj od dawna to nie aktualne. socjal ponad wszystkie talenta...

Opublikowano

W pyskówki się nie wdaję bo za młody jestem i nie umiem. Sam też nic darmo nie dostałem ale niestety nie umiem aż tak troić zysków a szkoda. do emerytury jeszcze 30 lat więc może i ja się dorobię czegoś.

Opublikowano

Nie trzeba pyskować wręcz przeciwnie stonowana a sensowna wypowiedź przynosi więcej pożytku niż pyskówka ale są granice bo nawet świnia się może przeżreć i ma dosyć 

Opublikowano

Na ilu ha zaczynałęś ,ile masz teraz  , mniej więcej ,powyżej tysiąc

Opublikowano

Dajmy spokój z ha  po co grzać atmosferę (to dopiero wyzwiska polecą ) .Ale niczego nie ukradłem ani nie załatwiłem przez koneksje po prostu zbieg zdarzeń ale pieniądze to nie wszystko i wolałbym startować od nowa z zerem i mieć 20 kilka lat .Dziś są takie perspektywy i możliwości że łeb boli ale już się nie chce a w głowie pomysł za pomysłem 

Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Dziś są takie perspektywy i możliwości że łeb boli ale już się nie chce a w głowie pomysł za pomysłem 

masz następców?

Opublikowano

znaczy pomyslałem, że pomysły przydać się mogą zawsze.

Opublikowano

Tak pomysł ale i jego realizacja .Do UFF nakupiłem nierdzewki a na końcu wyszło inaczej ale wyszło bo miało być jednorazowo przetwarzane  6 ton a jest inaczej mniej ale szybciej . 

Opublikowano
49 minut temu, RU68 napisał:

Tak pomysł ale i jego realizacja .Do UFF nakupiłem nierdzewki a na końcu wyszło inaczej ale wyszło bo miało być jednorazowo przetwarzane  6 ton a jest inaczej mniej ale szybciej . 

Bo co tu się udzielasz w ogóle, tłumaczysz im i tracisz czas z tymi trollami i przegrywali życiowymi? Nie lepiej posiwecic go dzieciom znajomym, hobby?

Opublikowano

1 Nie jesteś stary skoro nie wiesz czy masz następce, ja już mam

2 Jak byś miał 20 lat i 20 ha nie zawojował byś teraz świat

3 Skoro masz tysiąc lub więcej ha , to jedynie za grosze przejołeś PGR, ja prywatnie za wysokie kwoty, od 25 zaczynałem

Opublikowano
13 godzin temu, RU68 napisał:

Gdzie się obnoszę ?-dawaj cytat .Pytają to odpowiadam a że odpowiedzi frustrują i wywołują zawiść to nie moja wina  . Będąc na zachodzie idąc przez wieś tamtejsi mieszkańcy są dumni że sąsiedzi mają nowoczesny sprzęt i opowiadają z podziwem a u nas idzie taka gadka popatrz- ten złodziej i kutas dorobił się nie wiadomo w jaki sposób najlepiej żeby zdechł (to Polskie postrzeganie świata )  i muszą minąć pokolenia aby zmieniło się postrzeganie .A rolnik rolnikowi wilkiem a chcecie szacunku mieszkańców miast ?

A u nas w Polsce na odwrót bogaci farmerzy śmieją się z biednych że to dziad 😉

Nadal nie wiem dlaczego nie kupiłeś mocznika w dobrej cenie 🤔 , czyżby dostępny był tylko Polski ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ursus932 napisał:

A u nas w Polsce na odwrót bogaci farmerzy śmieją się z biednych że to dziad 😉

Riposta pierwyj sort ,👋

Edytowane przez king12
Opublikowano

Jest jakie powiedzenie. Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Oczywiście każdy jest inny, ale widać w okolicy, im większy gospodarz tym więcej ziemi zgarnia. Powiecie i co z tego, mniejszy też może kupić. Otóż nie ma szans, przebić się ceno, bo go po prostu nie stać. 

• Like 3
Opublikowano

No to musi się postarać, nie kupować kawałki po 20 ha a po mniejszym hektarze i trochę się nazbiera, później będzie konkuręcją dla tego  dużego.  Mały z powodu że ma małe gospodarstwo to by chciał kupić za pół ceny. Trzeba czasem dołożyć żeby później było łatwiej.

Opublikowano (edytowane)

Są rejony że jest 8-12 ha lub nic, po 1-5 ha nikt nie ma u mnie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Wiesz, ojciec wielu ludziom pomagał w okolicy. Jednak, za plecami szli do wielkiego bambra. Stwierdzili, że on więcej da. Sporo hektarów poszło przez takie akcje. Jeden na łożu śmierci, a bamber co?. Jedzie z gotówką po hektary, chociaż życia mu nie odratuje, ale ziemia najważniejsza. 

Opublikowano

U nas to jest kwestia zażyłości pokoleń. Wolą komuś z 5 wioski sprzedać niż sąsiadowi zza miedzy. Na szczęście pokolenie to się kończy a nowe nie nosi krzywdy.

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/mocznik-uzbekistan-1kg-1-90zl-CID757-IDOqdc3.html

lolq1660 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/mocznik-uzbekistan-1kg-1-90zl-CID757-IDOqdc3.html

2,60zl/kg z dostawą min. 500t😅

Opublikowano
11 minut temu, gustaww napisał:

No to musi się postarać, nie kupować kawałki po 20 ha a po mniejszym hektarze i trochę się nazbiera, później będzie konkuręcją dla tego  dużego.  Mały z powodu że ma małe gospodarstwo to by chciał kupić za pół ceny. Trzeba czasem dołożyć żeby później było łatwiej.

Nawet jak jest jeden hektar. To już bamber z gotówką w kieszeni w przy drzwiach. 

Opublikowano
13 minut temu, gustaww napisał:

Jak sie nazbiera? Jak w mojej okolicy 2km jest 5 takich 120+/ha, do tego 3 ma mase krów i płacą za 6 klasę po 70tysiecy/ha a dzierżawy po 2tysie, to jak sie przebić? 
jak przebić jak oni szarpią się jak wściekli? Mnie nie stac na piach po 70, nje widzę mozliwosci zwrotu za swojego życia. 

• Like 3
Opublikowano

Mi by było szkoda nawet 20 tys dać za 6 klasę.  U nas za 3/4 klasę trzeba da 40 tys, a za 1/2 klasę max 100 tys. Działki o wielkości średnio 1 ha. Jak płacą 70 tys za ha to może lepiej im sprzedać swoje nargorsze działki?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v