Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dajcie takie ceny na południowym wschodzie, jedynie kapka coś normalnie płaci ale to nie zawsze wyjdą idealne parametry a i tak za konsumpcje można było w szczycie dostać 1650 

Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

ile już tej psienicy po 1700 już sprzedaliscie?

Ja dziś 700kg🤭

Opublikowano

A ja już myślałem że to ceny minimum i to na paszowke 🤭

Opublikowano

miałeś rację. Ale ten nowy mocznik śmierdzi. 🤮

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Agrest napisał:

Mam mocznik po 1360 więc nie narzekam 

Z 2020 roku a dziś 5100 zł , czyli kupisz za 14 worków pszenicy 5 worków mocznika

Ja mam sól pot . po 1500 zł ale co to za pociecha jak i tak trzeba ją wysypać na glebę .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

może już gdzieś już było o tym ale nie widzę na ostatnich stronach więc  spytam jeszcze raz. czy to prawda że tonę nawozu do dopłat dzielą na 3 ha . wychodzi 333kg na ha i z tego dopłata 500zł na orne. a czy skład nawozu jest brany pod uwagę np mocznik ma 46kg N   saletrzak 27kgN, polifoska 6kg N plus PK. Nie zależnie od zawartości czystego składnika to się dzieli 1 tone na 3 ha.  może ktoś ma link do jakiegoś artykułu na temat tych dopłat?

Opublikowano

siuntka 

ja germanskim sprzętem gardzę. A jak już jest to ma dostać do oporu  A potem stać w krzakach 🤭

Opublikowano
7 godzin temu, HF86 napisał:

siuntka 

ja germanskim sprzętem gardzę. A jak już jest to ma dostać do oporu  A potem stać w krzakach 🤭

Ja również nim gardzę ale używam tylko taki -niezawodny, rozwiązania genialne ,nie koroduje,i stal wysokiej jakości -została tylko ta pogarda poza tym nie ma się do czego przyczepić 

Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Tak się zaczynam zastanawiać i dochodzę do wniosku. Że ta nagła zamiana cenników z przed prawie dwóch tygodni i teraz ogłaszanie tych dopłat mogą mieć ze sobą bardzo duży związek. Najpierw zabrano by teraz rozdawać i mówić, ze rząd dba o rolnika. Uważacie, że to przypadek, że ni z tego ni z owego podniesiono mocno ceny nawozów  dwa tygodnie temu a teraz nagle będa dopłaty.

Bo tak jest, tak samo z ON, muszą czymś się podpierać by finansować nowych przesiedleńców z UA

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

co znowu wymyślacie z ON ? w Niemczech jest 11 zł za litr i jezeli ruski zakręciłby kurek to przez jakiś czas cena pójdzie na około 230 dol. za bryłkę u nas byłoby ok 16-17 zł a w Niemczech 23-24 zł a ceny nawozów azotowych będą rosły bo ruski zakręca i później odkręca kurek żeby stworzyć panikę ale póki co to co w umowie przesyłowej dostajemy

Opublikowano
42 minuty temu, Unexpected napisał:

Bo tak jest, tak samo z ON, muszą czymś się podpierać by finansować nowych przesiedleńców z UA

UNIA DA NA uchodźców a nie przesiedleńców chamie nie szydź z nich! Tak jak Turcja dostała w 2015 11 mld euro na uchodźców

• Like 1
Opublikowano

Powinieneś być bardziej wnikliwy i doinformowany, zamiast być ignorantem, a następnie by móc kogoś obrażać i sugerować szydzenie. 

Zobaczysz pieniądze z UE jak świnia niebo, dwa zobaczymy za rok w jakim opłakanym stanie będzie nasza gospodarka.

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał:

UNIA DA NA uchodźców a nie przesiedleńców chamie nie szydź z nich!

Pod tym "szyderstwem" jednak czai się pewne niebezpieczeństwo iż konflikt potrwa na tyle długo i będzie na tyle wyniszczający iż z fazy uchodźctwa przejdą do przesiedlenia. 

Opublikowano
18 godzin temu, yaroslaw napisał:

To  jest  czyste  złoto  i  jeszcze  dopłaty byś  chciał

pier**lisz  jak  POtłuczony ,   u   mnie  jeden  sąsiad  na  legalu   sprzedaje  wyroby  z  własnych  świnek   i  zajefajną  kiełbasą  po 35zł za kilogram kupowaną  u  niego   zagryzam  księżycówkę  kupowaną mniej  oficjalnie   u   drugiego  sąsiada . Morawiecki  mówił  o pięciu stówach  do  hektara  co  w  sumie  może  dać  tysiąc pięćset zł do  tony  nawozu  o  których  mówił  kowalczyk  .  Skoro   uważasz  że  to  co  się  dzieje u nas  z  cenami  nawozów  to  wina  PISu   no  to  za***rdalaj  za  odrę   i  tam  nakupisz po   taniości  i  będziesz  się  śmiał  z  innych     ,  też  zasuwam  za  miskę  ryżu    ale  boję  się  że  jak  PO wróci  do  koryta   to  nawet  to  mi  zabiorą  . Dzisiaj   byłem  odebrać  wykupiony  wcześniej  nawóz  pod  kukurydzę  i  chciałem  coś  dokupić   ale  jedynym   dostępnym  nawozem  była  sól potasowa  po  dwa  dziewięćset   i  to  też  pewnie  wina  PISu

Te 1500 zł do tony to zobaczysz jak napijesz się tej księżycówki a zakąsisz kawiorem astrachańskim(kaszanką). W ogóle to goście z PiSu to niewiniątka są. Ja nigdy nie zagłosuję za chamstwem, kłamstwem i złodziejstwem jakiego świat nie widział!!

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v