Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, PerezStunt napisał:

Skoro mogą być dopłaty do tony nawozu to ciekawe co z mocznikiem UFF? na fakturze napisane jest: Frakcja tłuszczowa mocznika UFF

Za darmo byś chciał czy dopłacić mają?jak będą dopłacać to do kg N w czystym składniku podzielonym przez ha  ale bardzo wątpię  że w ogóle chyba że unia przekaże kasę ale te barany wolą na pszczółki rybki czy robaczki przeznaczyć kasę 

• Like 1
Opublikowano

A ja co nie sieję propagandy? -wypraszam sobie pełen pluralizm widze durni w każdej partii politycznej - niektórzy potrafią grać jakieś pozory ale większość nawet do gnoju bym nie zatrudnił bo by mi nie pozwolili dokończyć wydawania poleceń które widły maja wziąc .

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Ludzie ogarnijcie się

Wystarczyła wzmianka o tym że mają być jakieś dopłaty a już kolejka chętnych wyciąga rękę 😂

Gość chce dopłaty do mocznika Uff, kupił go po tysiąc z groszami i pewnie by chciał tylko te grosze zapłacić........😂 

To ja w takim razie chcę do gnojowicy(w końcu nawóz i to ekologiczny 😂)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rrolniik napisał:

ile tej dopłaty do tony będzie 10zł skoro na to przeznaczyli 140mln zł?

Problem widzisz ograniczy sie do 10ha i z glowy albo kupione po 1 lutego

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

No to niech dzierżawca szuka innego frajera bo ja nie zgodziłbym się na to. Nie dośc że biorą dopłaty zwrot za paliwo dzierżawę to jeszcze dopłatami do nawozów się dziel... 😆 Żeby jeszcze chcieli dać dzierżawę na papier... A tylko to im zaproponuj to zaraz będą myśleli że na zawszezabierzesz..

No dlatego ja nie mam dzierzaw wole kupic zboze niz placic i sie uzerac z ludzmi chodz nie wszyscy tacy sami

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Za suszowe jak było , to gdy płaciłem dzierżawę to sobie odbiłem te 400 zł/ha bodajże , bo to ja poniosłem stratę a nie właściciel 

U mnie by ci nie dali tak zrobic znajomy ma kilka ha dzierzawy i suszowego dowiedzial sie ze nie dostanie a jak mu sie nie podoba to moze spadac z pola i ze sie bedzie cieszyl jak pozwoli mu zebrac z pola 

No ale troche slabo jak dal wapno obornik duzo npk by ziemie wyprowadzic 

2 godziny temu, Bercik92 napisał:

No to niech dzierżawca szuka innego frajera bo ja nie zgodziłbym się na to. Nie dośc że biorą dopłaty zwrot za paliwo dzierżawę to jeszcze dopłatami do nawozów się dziel... 😆 Żeby jeszcze chcieli dać dzierżawę na papier... A tylko to im zaproponuj to zaraz będą myśleli że na zawszezabierzesz..

No dlatego ja nie mam dzierzaw wole kupic zboze niz placic i sie uzerac z ludzmi chodz nie wszyscy tacy sami

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Za suszowe jak było , to gdy płaciłem dzierżawę to sobie odbiłem te 400 zł/ha bodajże , bo to ja poniosłem stratę a nie właściciel 

U mnie by ci nie dali tak zrobic znajomy ma kilka ha dzierzawy i suszowego dowiedzial sie ze nie dostanie a jak mu sie nie podoba to moze spadac z pola i ze sie bedzie cieszyl jak pozwoli mu zebrac z pola 

No ale troche slabo jak dal wapno obornik duzo npk by ziemie wyprowadzic 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Maniekkkk napisał:

To ja w takim razie chcę do gnojowicy(w końcu nawóz i to ekologiczny 😂)

Tego to Ci zakażą jeszcze rozlewać, bo coś tam się ulatnia....

Opublikowano

Jeszcze się tak nie podniecajcie tymi dopłatami ,obniżka vatu wcale nie jest pewna.Rząd czeka na zgodę Brukseli ,by potem nie zwracać pieniędzy .A o dopłatę do nawozów rząd dopiero APELUJE do komisji europejskiej.Komisja jak zwykle monitoruje.

Opublikowano
13 godzin temu, witejus napisał:

Jeszcze się tak nie podniecajcie tymi dopłatami ,obniżka vatu wcale nie jest pewna.Rząd czeka na zgodę Brukseli ,by potem nie zwracać pieniędzy .A o dopłatę do nawozów rząd dopiero APELUJE do komisji europejskiej.Komisja jak zwykle monitoruje.

ładnie rozdawnictwo pełną gębą - najpierw wywindowali ceny teraz dadzą dopłate hahahaha

ktoś mnie uświadomi co da obniżenie vatu? szczegolnie dla vatowca - vatu od sprzedaży też nie bedę musiał oddać?? heloł

Opublikowano

Saletra 34.4% - 3150zł brutto

RSM 32% - 2980zł brutto

Mocznik 46% - 4180zł brutto

Więc co tydzień +20zł do góry od początku miesiąca. Więc zniesienie VAT-u prawdopodobnie nic nie da... Trzeba się szykować Pany na protesty.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Stanowcze ''NIE'' dopłatom do nawozów. Nie mam zamiaru zostać dostać złotówki a z drugiej strony okradziony z dwóch. Piśmaki czytają niech cytują posty. Saletre okrojoną dawkę kupiłem w grudniu po 2800zł, żeby nie było

Edytowane przez Pitekk
  • Like 2
Opublikowano

To nie bierz doplaty i z glowy tak krzyczysz jak u mnie na wsi na suszowe tez a co to po co na co to starczy grosze dadza wiecej chodzenia jak gmina poinformowala o mozliwosci skladania wnioskow too w 1 i 2 dniu zeby zlozyc wniosek ludzie po 3 godziny stali w kolejce aby pierwszy przed sasiadem bo moze im kasy braknac 

Opublikowano

ja mówię nie jakimkolwiek dopłatom bo one tylko dzielą społeczeństwo a pożytku z nich żadnego dla prawdziwego rolnika jak przejmowałem gospodarstwo nie było żadnych premi młody rolnik dopłat do nawozu paliwa czy maszyn i dawałem sobie radę dziś patrzę na tych młodych co premie dostali to płakać się chce i jedno co widzę UE nauczyła ich niezaradności

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, damianos95 napisał:

To nie bierz doplaty i z glowy tak krzyczysz jak u mnie na wsi na suszowe tez a co to po co na co to starczy grosze dadza wiecej chodzenia jak gmina poinformowala o mozliwosci skladania wnioskow too w 1 i 2 dniu zeby zlozyc wniosek ludzie po 3 godziny stali w kolejce aby pierwszy przed sasiadem bo moze im kasy braknac 

To ty nie wiesz że "tak sie zyje na tej wsi" :)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Pitekk napisał:

Stanowcze ''NIE'' dopłatom do nawozów. Nie mam zamiaru zostać dostać złotówki a z drugiej strony okradziony z dwóch. Piśmaki czytają niech cytują posty. Saletre okrojoną dawkę kupiłem w grudniu po 2800zł, żeby nie było

Jak nie masz zamiaru to może i nie dostaniesz ale z drugiej strony zabrać i tak Ci zabiorą bez względu czy ta dopłata będzie czy nie.

Rogas71 tu chodzi o pomoc w zakupie kosmicznie drogich nawozów a nie jakichkolwiek dopłat .Ja osobiście uważam, że w jakiś sposób państwo powinno nam w tym kryzysie pomóc.Każdy się obławia i śmieje a rolnikowi nic się nie należy! Zobacz co się dzieje z cenami płodów ,mięsa itp naszych produktów a cała reszta ucieka.

Fakt mocznik staniał o 100 ale i tak jest kosmicznie drogi bo ten spadek o 100 zł ma wpływ jak stringi na sraczkę!

Edytowane przez Rumcajs73
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Rumcajs73 napisał:

Jak nie masz zamiaru to może i nie dostaniesz ale z drugiej strony zabrać i tak Ci zabiorą bez względu czy ta dopłata będzie czy nie.

Rogas71 tu chodzi o pomoc w zakupie kosmicznie drogich nawozów a nie jakichkolwiek dopłat .Ja osobiście uważam, że w jakiś sposób państwo powinno nam w tym kryzysie pomóc.Każdy się obławia i śmieje a rolnikowi nic się nie należy! Zobacz co się dzieje z cenami płodów ,mięsa itp naszych produktów a cała reszta ucieka.

Fakt mocznik staniał o 100 ale i tak jest kosmicznie drogi bo ten spadek o 100 zł ma wpływ jak stringi na sraczkę!

Pomyśl chłopie logicznie, a nie pierdzielisz za przeproszeniem farmazonh.. jak oni Ci cokolwiek dadzą to co się stanie już tylko z tym rynkiem i dalszymi cenami nawozów.. nigdy nie wrócimy do tych według mnie realnych w czerwcu  2k 

Edytowane przez Kubawww
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v