Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dla tych co twierdzą, że to UE nas zarzyna ekologią, a nie głupota i chciwość rządzących,  a fit 55 podpisał Morawiecki więc gdyby rząd nie przerzucił na zwykłych obywateli tego podatku, bo to  jest podatek ale w innej formie, to koszty produkcji nawozów i nie tylko byłyby niższe, no ale jak tu się pokazać że się daje jak by 25 mld nie było wtedy

Sprzedaż praw do CO2. Oto gdzie trafił0 25 mld zł i ile rozpłynęło się w budżecie (businessinsider.com.pl)

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
Dnia 20.01.2022 o 10:14, kat napisał:

Kupić teraz żeby więcej vat od sprzedaży odliczyć. Lub kulnąć sobie górkę na następne miesiące. 

3tys l mam kupione. Ale kusi jeszcze beczki zza stodoły wykulać. Zapas robiłem jak była po 5.9. Nie zawsze się trafi.

A będzie z czego odliczyć jak na płody rolne ma być zerowy VAT ? Nie zagłębiłem się jeszcze w ten temat , ale coś obiło się o uszy

Opublikowano
tom50 napisał:

Ja sypie pod kukurydze 250 kg ultra 8 i 250 kg mocznika a ceny mnie nie interesują. Wszystko kupione w czerwcu.

Czyli likwidacja gospodarstwa

Takeda napisał:

dla tych co twierdzą, że to UE nas zarzyna ekologią, a nie głupota i chciwość rządzących,  a fit 55 podpisał Morawiecki więc gdyby rząd nie przerzucił na zwykłych obywateli tego podatku, bo to  jest podatek ale w innej formie, to koszty produkcji nawozów i nie tylko byłyby niższe, no ale jak tu się pokazać że się daje jak by 25 mld nie było wtedy

Sprzedaż praw do CO2. Oto gdzie trafił0 25 mld zł i ile rozpłynęło się w budżecie (businessinsider.com.pl)

Kolejny dał się zmanipulować

Opublikowano (edytowane)

Naogląda się taki jeden z drugim tych TWNów, a potem zieje tym jadem i dalej te bzdury rozsiewa. 

W UE panuje ideologia lewicowa, a raczej lewacka, ekologia jest wykorzystywana do przepychania interesów Niemiec, które robią to samo co Hitler, tylko innymi metodami ... dalej sobie podporządkowują całą Europę. Po to wprowadzane są kolejne normy emisji spalin silników spalinowych, dlatego zakazuje się wydobywania węgla, ale używanie gazu będzie dozwolone, bo sprzedawać go będą Niemcy ... Cała ta ekologia to jedna wielka ściema, dwutlenek węgla jest niezbędny dla rozwoju roślin, a działalność ludzkości wcale nie jest aż tak wielka by zmieniała klimat. Klimat sam się zmienia, są okresy bardziej zimne, a po jakimś czasie następuje ocieplenie klimatu ...

Edytowane przez tracker
  • Like 10
  • Thanks 4
Opublikowano
22 minuty temu, 7530Filip napisał:

A będzie z czego odliczyć jak na płody rolne ma być zerowy VAT ? Nie zagłębiłem się jeszcze w ten temat , ale coś obiło się o uszy

No właśnie ma być. Ale czy będzie? Dzwoniłem o pszenicę na skup to tam też nic na razie nie wiedzą. Znajadz nasz rząd to coś pewnego dowiemy się 31 Stycznia.  

Jeśli będzie 0 na sprzedaż to skarbówka nie będzie musiała dopłacać przez przypadek? Sprzedam mleko za 10tys netto  kupię siatki za 10 tys netto. To US będzie musiał mi wrócić 2300zł? Ja to tak widzę.  Oczywiście jeśli będzie 0 vat na płody. 

Warto kupować nawóz z cynkiem pod Kuku? Czy lepiej nalistnie?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, tracker napisał:ocieplenie klimatu ...
29 minut temu, tracker napisał:

Naogląda się taki jeden z drugim tych TWNów, a potem zieje tym jadem i dalej te bzdury rozsiewa. 

W UE panuje ideologia lewicowa, a raczej lewacka, ekologia jest wykorzystywana do przepychania interesów Niemiec, które robią to samo co Hitler, tylko innymi metodami ... dalej sobie podporządkowują całą Europę. Po to wprowadzane są kolejne normy emisji spalin silników spalinowych, dlatego zakazuje się wydobywania węgla, ale używanie gazu będzie dozwolone, bo sprzedawać go będą Niemcy ... Cała ta ekologia to jedna wielka ściema, dwutlenek węgla jest niezbędny dla rozwoju roślin, a działalność ludzkości wcale nie jest aż tak wielka by zmieniała klimat. Klimat sam się zmienia, są okresy bardziej zimne, a po jakimś czasie następuje ocieplenie klimatu ...

Mądrze gadasz kolego😉

58 minut temu, Takeda napisał:

Oj ty lewicowy POkemonie mógł telefauen ci wyprał 🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

Edytowane przez matek0921
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mecha napisał:

Zalecają kizeryt, ja mam zamiar mieszać kizeryt i fosdar40

O widzę że po wykładach - Receptura co z czym mieszać zależy od sponsora wykładów- zejdźmy na ziemię Rolnictwo to zmienność warunków glebowych i pogodowych - to nie laboratorium o identycznych warunkach .Nie rozumiem jak podatni są rolnicy (nie byłem na wykładach ale mam mieszalnik do nawozów i nagle wszyscy co byli na wykładach dzwonią i chcą u mnie mieszać kizeryt z jakimś fosforem )

• Like 1
Opublikowano

owczy pęd. jak kiedyś wapno magnezowe.sasiad chwali się jak wapno u naganiacza kupił i już teraz to cuda będą. tylko że u nas każdy ma magnez na wysokim poziomie 😂

badać, badać i myśleć. za dużo do stracenia żeby na oko sypać. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tracker napisał:

Uważaj co powiadasz bo zaraz ci o czy wydrapią , wiesz ilu tu na forum jest że to nie prawda Niemcy tak robią .

Niemcy wszystko robią dla dobra ludzi w Europie .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś pytałem cena brutto zl/t

Saletra 3100-3230

Mocznik 4100

Saletrosan 3190 

Saletrzak 2950

NPK(S) 8 20 30 (2) 2810

Polifoska 6 - 2981

Lubofoska 4 12 12 - 1800

Dostępność w miarę, od lutego - 8% VAT od cen

Edytowane przez Norman
Opublikowano
5 minut temu, Norman napisał:

Dziś pytałem cena brutto zl/t

Saletra 3100-3230

Mocznik 4100

Saletrosan 3190 

Saletrzak 2950

NPK(S) 8 20 30 (2) 2810

Polifoska 6 - 2981

Lubofoska 4 12 12 - 1800

Dostępność w miarę, od lutego - 8% VAT od cen

Staniało chyba? Gotują się?

• Haha 1
Opublikowano

@Mateusz1q saletrzak + 50 zł (wcześniej 2740) Saletrosan 26 po grudniowym skoku na 3490 spadek na 3190Reszta tak samo z wyłączeniem końca roku gdzie się wstrzymali sprzedaż lub cena + 50 % od tych. Kornkali kosztował w październiku ~ 1420 teraz 2120 zł/t brutto.

Opublikowano

Czemu moderator pozwala na te wysrywy politycznych oszołomów? A ostatnio ginęły posty użytkowników które zawierały ceny nawozu, ciekawe. A no tak, wojna polsko polska generuje ruch, a ruch to pieniądze xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Top agar robi coroczne spotkania i tam jakiś gebels uczy rolników uprawy a w rzeczywistości  firmy za ciężkie pieniądze wykupują lobbowanie towaru  i na tych podstawach są wykłady .Tak samo jak płacimy za prenumeratę a tam więcej reklamy jak treści a wszędzie gazety reklamowe są gratis 

1 godzinę temu, PanAres napisał:

Co to za wykłady?

Edytowane przez RU68
Opublikowano

Czytałeś top agrar , raczej skoro twierdzisz że więcej reklam niz treści, akutat z tych wykładów coś dobrego zawsze można sie dowiedzieć, co do pogody na okolice Poznania to suchy rok,

Opublikowano

Cena rewelacja względem mocznika, który zawsze był tańszy od fosforanu.

W sumie to pokazuje jak napompowane są ceny azotów "solo"

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rogas71 napisał:

Czyli likwidacja gospodarstwa

Kolejny dał się zmanipulować

Wiemy, wina Tuska xD

Po ile u was Polidap?

Edytowane przez Rrolniik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v