Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, solek01 napisał:

Wy to tak nie liczcie ma większe dopłaty bo dołożą jedną pod nazwo UPA odejmą na JPO itd i suma wyjdzie jednakowa lub niższa. To samo zrobili teraz z ulgą 30tyś którą podnieśli z 8 czyli co miesiąc powinienem mieć około 400zł więcej na koncie a mam tyle samo, bo zmienili sposób liczenia składki zdrowotnej czy jakiejś tam i to samo zrobią z dopłatami. 

dokładnie nawet jak będą  takie same to przez 20 lat nic nie wzrosły, powinny być co najmniej 150 wartości z 2004 roku

Opublikowano

Gdyby teraz całkiem znieśli dopłaty to dopiero by się zrobiło zamieszanie na rynku. Kosmicznie drogich maszyn nie miałby kto kupić. Ziemia też by nie była tak rozchwytywana. Masa ludzi z urzędów odr itp poszłaby na bezrobocie...

• Like 3
Opublikowano
czesio200 napisał:

Gdyby teraz całkiem znieśli dopłaty to dopiero by się zrobiło zamieszanie na rynku. Kosmicznie drogich maszyn nie miałby kto kupić. Ziemia też by nie była tak rozchwytywana. Masa ludzi z urzędów odr itp poszłaby na bezrobocie...

czasami myślę że przydał by się taki reset

• Thanks 2
Opublikowano

A ile rodzin dopłaty podzieliły bo jedno dostało ziemię od rodziców a drugie nie chciało weszły dopłaty to niektórym się odwidziało bo ziemia w ch... podrożała i kasę dają za free a i można wynająć komuś i jeszcze wziąć

• Like 2
Opublikowano
sznajdik napisał:

A ile rodzin dopłaty podzieliły bo jedno dostało ziemię od rodziców a drugie nie chciało weszły dopłaty to niektórym się odwidziało bo ziemia w ch... podrożała i kasę dają za free a i można wynająć komuś i jeszcze wziąć

Takie rzeczy to można bylo pomyśleć w latach 90 tych jak ziemia po PGR kosztowała po 500zl. 😏

Opublikowano

jak dalej socjalizm potrwa, to i tak rozkulaczyc bambrow będzie trzeba 😂

Opublikowano
galan99 napisał:

Dane schematy i tak pozbawią rolników dopłat .

Jak narazie to rolników pozbawiają pieniędzy koszty produkcji czy to roślinnej czy zwierzęcej.

Opublikowano
12 minut temu, ZELKOW napisał:

info z dziś, w lutym zamówienia mogą być nie zrealizowane w marcu jakby ktoś się zastanawiał nad kupnem jeszcze, a maj obniżki cen 😂

ile już było tego straszenia i jekow. myślą że się ludzie dadzą nabrać i polecą czyścić im znowu place?

Opublikowano
17 minut temu, ZELKOW napisał:

info z dziś, w lutym zamówienia mogą być nie zrealizowane w marcu jakby ktoś się zastanawiał nad kupnem jeszcze, a maj obniżki cen 😂

Oby w połowie kwietnia lub na początku maja nawozy staniały bo na łąki i qq azot potrzebny 

• Thanks 1
Opublikowano

nie wiem gdzie Wy macie pełne place.. pracuje w jednej z większych firm dystrybucyjnych i ani my, ani konkurencja nie ma nawozu zbytnio, a to że stoją place pełne to są praktycznie wszystkie nawozy sprzedane..

• Haha 4
Opublikowano
6 minut temu, Szu15000 napisał:

nie wiem gdzie Wy macie pełne place.. pracuje w jednej z większych firm dystrybucyjnych i ani my, ani konkurencja nie ma nawozu zbytnio, a to że stoją place pełne to są praktycznie wszystkie nawozy sprzedane..

Tak tak co najwyżej czekają aż kolejny posrednik zabierze na swoj plac żeby wepchać glupim chlopom po kosmicznych cenach...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v