Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś takie pożyczanie i MANIE znajomych wyszło mi na plus. W poszukiwaniu sprężyn obdzwoniłem ponad 20 miejsc, pojechałem do firmy która robi sprężyny. Za zrobienie na już cena plus 2 tyś ale okazało się że znajomego jakiś daleki krewny. I tym sposobem za sprężyny które zrobili mi od ręki zapłaciłem 400,- brutto zamiast 2400....

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dziś takie pożyczanie i MANIE znajomych wyszło mi na plus. W poszukiwaniu sprężyn obdzwoniłem ponad 20 miejsc, pojechałem do firmy która robi sprężyny. Za zrobienie na już cena plus 2 tyś ale okazało się że znajomego jakiś daleki krewny. I tym sposobem za sprężyny które zrobili mi od ręki zapłaciłem 400,- brutto zamiast 2400....

ja też uważam, że karma wraca, tylko niestety rzadko.

Sąsiadowi pożyczyłem kosiarkę ,tak z 12 lat temu...  chyba zapomniał.

Opublikowano
8 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

ja też uważam, że karma wraca, tylko niestety rzadko.

Sąsiadowi pożyczyłem kosiarkę ,tak z 12 lat temu...  chyba zapomniał.

Ja tak osę ,,sprzedałem'' ,pewnie też tyle lat , to może taki rok ? Sieczkarnię do słomy ,zielska pożyczyłem mu ,  [też pewnie 12 lat] rozpoznałem przez przypadek w innym miejscu ,wziął i sprzedał .😐

Opublikowano
51 minut temu, kizak napisał:

Ja tak osę ,,sprzedałem'' ,pewnie też tyle lat , to może taki rok ? Sieczkarnię do słomy ,zielska pożyczyłem mu ,  [też pewnie 12 lat] rozpoznałem przez przypadek w innym miejscu ,wziął i sprzedał .😐

moja ciągle w jednym gospodarstwie hehe

Widzę ,że rocznie skosi z hektar czy dwa, a w razie awarii zawsze jest naprawiana. Nabiera wartości hehe.

Opublikowano (edytowane)

Panowie ile liczyć za zwozke siana? Mój załadunek 3 traktory i 6 przyczep plus rozładunek. 15zl za balota będzie okej? Trasa 6,5km w jedną strone

Edytowane przez Pcheella
Opublikowano
Dnia 19.07.2022 o 13:29, soltys48 napisał:

A ja dałem koledze na 3 miesiące za DZIĘKUJĘ 

Ci koledzy po latach tak podziękują że łeb pęka 

Opublikowano
7 godzin temu, bartek1992 napisał:

Panowie ile liczyć za koszenie bizonem ?

550 za ha mi liczył z sieczkarnia i nawet nie podjeżdżałem. albo przyczepa albo zsyp do budynku 

Opublikowano (edytowane)

A co to ma za znacznie 50ar czy hektar.500-550 godzina i sobie podziel.U mnie bez znaczenia czy z sieczka czy słoma cena jest ta sama

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6 godzin temu, Czarek525 napisał:

Ile liczycie za koszenie kawałków do 50-70a kombajnem z hederem do 3m ? Liczycie na hektary czy godziny ?

300 za godzinę, zależy jak słabe zboże i nie ma 15 słupów na polu to wychodzi ok 500/ha a jak sypie powyżej 6/ha to już wychodzi bliżej 600/ha bo więcej czasu traci się na wysypywanie chyba że sypiemy w locie ale 98% takich małorolnych albo nie umie albo pole za małe żeby zdążyć wysypać 

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 17.07.2022 o 09:52, ur68 napisał:

Nad czym się zastanawiacie te moje "fanaberie ustalam z właścicielem on to rozumie że w miarę nowy kombajn i zależy mi na wydajności (pozostali to handlarze którzy co roku zmieniają kombajny -myślę że nawet więcej im płaci ale mnie pasuje tak jak jest robię prawie 3,5 ha/h nie mam przestojów prfaawie bajka 

Na jaką kwotę w skali roku trzeba wystawić faktur żeby się zgadzało we wniosku ? 

Te 3,5 ha to rotor czy klawisz ?

Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

550 za ha mi liczył z sieczkarnia i nawet nie podjeżdżałem. albo przyczepa albo zsyp do budynku 

No takiemu co nie podjedzie sypac w locie to się zatrzymuje i wale słomę z sieczki na miejscu. 

Czas oczekiwania 7min i plus 70zl/ha.

Wiadomo jeśli się nieda to się nieda. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Przemq napisał:

No to jak na ten rok to 500zł to rozsądna cena a jak komuś za drogo to kombajn też można sobie kupić i kosić..

Ja bym powiedział że za tanio nawet 

Opublikowano
12 godzin temu, marcin19071980 napisał:

A co to ma za znacznie 50ar czy hektar

Ano takie ma znaczenie że jak masz kawałek 10ha to robisz to w 6 godzin a jak masz 10ha w 20 kawałkach to robisz cały dzień.

Opublikowano
12 godzin temu, Przemq napisał:

No to jak na ten rok to 500zł to rozsądna cena a jak komuś za drogo to kombajn też można sobie kupić i kosić..

500 za co , ? za godzinę czy za ha ? Bo jeśli za hektar , to te 500 zł na pewno nie jest rozsądną ceną . Rozsądna cena to bliżej 600 zł , i u nas taką cena właśnie jest , i prawie nikt nie robi problemy że cena jakaś wysoka , a z tego co wiem to w moich stronach większość sobie tyle liczy

Opublikowano

Kolega co zawsze usługę koszenia brał to teraz zaczął rozglądać się za kombajnem bo mówił że ma 10 ha samej legi i ten kombajn w sporej części mu się zwróci bo lega to za godzinę koszenia sporo by mu wyszła..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez vojtas14
      Your city's hottest girls are here - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] Real girls, real moments, real now [/url]
    • Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez ziuziu66
      🌱 ADS GRAN – środek wspomagający uprawę roślin
      ✅ Wysoka zawartość wapnia (46,6% CaO)
      ✅ Dodatkowo magnez i siarka poprawiające kondycję gleby oraz przyswajanie składników pokarmowych
      ✅ Szybka poprawa pH gleby
      ✅ Lepsza struktura gleby i retencja wody
      ✅ Granulat 2-8 mm, wygodny wysiew
      💰 Cena: 300 zł/t netto + transport
      Zapraszam do kontaktu priv lub telefonicznie. Chętnie przygotuję indywidualną wycenę transportu i większych ilości.
      📞 505 231 121
      ADS Gran - Ulotka 07.2026.pdf
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
  • Dodaj nową pozycję...
v