Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
danielursus3p napisał:

10 minut temu, pawel885 napisał:

to masz i beczki 60 

Wiem, braciak do aut zamawia w beczkach 60. Tylko on nie zamawia aż tyle żeby mieć spore rabaty, liczyłem coś na necie znaleźć. 

6 minut temu, jacus napisał:

sam tak sie naciolem - kupilem na zapas. zalalem 60 i chodzila, pozniej zrobilem wymiane w zetorze turbo i po pol godziny koszenia w lecie wiedzialem ze cos nie teges-na szczescie nic sie nie stalo, kupilem inny a tego mialem do ursusa..

najlpesze ze wywalilem papiery i nie moglem znalezc sprzedawcy- po porownaniu dwoch takich samych beczek,wida bylo od razu podrobe.

A no to właśnie. Nic darmo nie ma. 

venol 10w30 w dwudziestkach w dobrych pieniądzach w siedlcach można kupić

Bananek napisał:

bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

Czy ty jesteś, Zygmunt, normalny?

No co, kolor nie taki??

Otóż to. Jak by to wyglądało przy niebieskim landińcu. Ble.

landińca byś przemalował 🤭😁

Opublikowano

W dobrych pieniądzach mam w Kisielsku tylko co dziwne w bańkach 5 litrowych. W 20 litrowych  na 60 litrach wychodzi 70 zł drożej. Mowa o oleju fuchs. 

Opublikowano

15 zł/l w sierpniu płaciłem za bańkę 5l. W 20 l wychodziło 16 z groszami. Fuchs 10w30

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

venol 10w30 w dwudziestkach w dobrych pieniądzach w siedlcach można kupić

nawet wiem gdzie to jest,wsiadam w podmiejski,potem tramwaj,pendolino,osobowy z warszawy centralnej i najdalej rano jestem.

bylem tam raz na uniwersytecie na olimpiadzie mlodych producentow rolnych..byl ktos  kiedys ??

Opublikowano
Agrest napisał:

znam goscia kupowalem u niego traktor bylo to z 10 lat temu konkretny czlowiek kupilem i jestem zadowolony jak sie umowilisly tak bylo tam jest dwoch braci to jest miejscowość Bocianicha. Zeby bylo smieszniej pozniwj sie okazalo moj tesc z Niemiec kiedys zwozil mu te graty bo jezdzil na miedzynarodowce. zna sie chlopak na rzeczy ceny ma moze dosc wysokie.

TheraRolnik napisał:

Większość z tego co uczą w szkole to na gospodarstwie się nie przyda więc po co się tego uczyć ...

Ja robiłem tak żeby tylko z klasy do klasy przejść i nic więcej mi potrzebne nie było 

efekty tego widac nawet tu na forum 😁😁😁

Opublikowano
jacus napisał:

nawet wiem gdzie to jest,wsiadam w podmiejski,potem tramwaj,pendolino,osobowy z warszawy centralnej i najdalej rano jestem. bylem tam raz na uniwersytecie na olimpiadzie mlodych producentow rolnych..byl ktos  kiedys ??

.... i jeszcze 2.7km z buta i jesteś w Mirtransie 🤪👍 syn był na jakimś konkursie na SGGW z technikum

przy pkp taxi stoi nie musiałbyś nieść 😁

Opublikowano

Jak bylem w technikum to na olimpiadzie w Kijanach bylem. Bylem z produkcji zwierzecej i do wygrania byl indeks na weterynarie,zootechnikę lub reszta zwiazana ze.zwierzetami i chyba na rolnictwo tez. Bylem 4. Nie wiem gdzie na studia poszla.zwyciezczyni,ale dziewczyna z 2 miejsca studiowala weterynarie w.Lublinie.

Ja juz po obrządku,wypic herbate i do kosciola.jechac posluchac co nowego. Wczoraj wszyscy zawiedli i nie bylo z kim sie napic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v