Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, damianos95 napisał:

Przemek znajomy rozgląda się za owijarka używka w rozsądnej kasę nie wiesz może gdzie można znaleźć ?

Na olx 😉

Opublikowano
24 minuty temu, damianos95 napisał:

Przemek znajomy rozgląda się za owijarka używka w rozsądnej kasę nie wiesz może gdzie można znaleźć ?

Jak nie jak tak. 

Przypomnij mi się jutro SMS po południu to podam Ci nr

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jakbyś chciał to będę miał pompę i rozdzielacz 7 sekcji. 

Nie chcę używek. Ja wiem, że to dobre, że lepsze niż tańsze nowe itd, ale przy moim szczęściu to zaraz by coś wyszło nie tak. Także raczej chciałbym nowa pompe + nowy rozdzielacz.

1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Poważna oferta? :D  Bo szukam siatki na ogrodzenie działki.

Mi też gdzieś by się tam przydała, tylko zanim zrobię to, do czego może być wykorzystana, to będzie leżeć następne x lat. Zresztą nie jest w super stanie (ale lepsza niż ta z ogłoszenia). 

A w ogóle w odpowiedzi na to ogłoszenie pisali mu, że może to wykorzystać jako zbrojenie pod posadzkę. Co o tym myślicie 🤔

Edytowane przez daron64
  • Like 2
Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

A w ogóle w odpowiedzi na to ogłoszenie pisali mu, że może to wykorzystać jako zbrojenie pod posadzkę. Co o tym myślicie 🤔

Dawałem siatkę jak wylewałem pod kojec dla byków,6 lat minęło i nic się nie dzieje

Opublikowano

No to spoko, bo to taka siatka, że żeby zakładać ja to tak sobie, ale wywieźć na złom też szkoda, bo aż tak źle to nie wygląda. To teraz trzeba zbierać kasę na beton 😅

Opublikowano
7 godzin temu, stempos1980 napisał:

U nas jeden ma majora to mówi że coraz gorzej jest z częściami do nich

Dokładnie, na zlotach już słuchać, że jest bardzo ograniczony zasób części do tego ciągnika 

Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

Kurcze, widzę że ludzie jeszcze lepsze skarby próbują sprzedać, niż te co ja mam 😅

Screenshot_2022-12-09-11-35-20-287_com.opera.browser.jpg

Ps. siatke też mam, jakby ktoś chciał 🙃

wybieg dla kur idzie tym jeszcze ogrodzić 

@Aktywnyrolnik7245 zrobił myjkę? bo miałem kiedyś coś dla ciebie 

w zeszłym roku klienta na taką miałem a że ze śmietnika była i bez dołożenia $ udało się naprawić to poszła w ludzi 

IMG_20210729_090626.jpg

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

W fundament wrzuciłem i wspawalen między słupy stare lance od skotarka 🤣

Kolega kiedyś opowiadał jak mu majstru z Ukrainy sklepienie zalewali, i drutu brakło na zbrojenie, to ram od rowerów naukladali 🤦‍♂️ 

Mówi że następnego dnia  wchodzi na sklepienie żeby wodą polać, a tam z betonu pedał od roweru wystaje 🤣

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

wybieg dla kur idzie tym jeszcze ogrodzić 

@Aktywnyrolnik7245 zrobił myjkę? bo miałem kiedyś coś dla ciebie 

w zeszłym roku klienta na taką miałem a że ze śmietnika była i bez dołożenia $ udało się naprawić to poszła w ludzi 

IMG_20210729_090626.jpg

Zrobiłem , zamówiłem głowice i tłoki z uszczelkami z olx od gościa co się zajmuje serwisem tych myjek ,i kuźwa nie tak drogo 250 zł . Dziś już ciągniki myła 

A ile trza by dać za używkę z gorącą wodą ?

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

trza by dać za używkę z gorącą wodą

Mamy w robocie parę używek, w tym jednego karchera z grzaniem, to regularnie się pier**li. Częściej jest w naprawie niż pracuje. Żeby nie było - mamy jakaś nowa -nie pamiętam marki, ale z tego co patrzyłem na internetach to coś ~15k kosztuje i po chyba dwóch miesiącach też wylądowała na serwisie 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Mamy w robocie parę używek, w tym jednego karchera z grzaniem, to regularnie się pier**li. Częściej jest w naprawie niż pracuje. Żeby nie było - mamy jakaś nowa -nie pamiętam marki, ale z tego co patrzyłem na internetach to coś ~15k kosztuje i po chyba dwóch miesiącach też wylądowała na serwisie 🤷

U nas HDS 10/20 sezon bez remontu wytrzymała. W zeszłym była dwa razy... pompa siada. Teraz też słychać że już nie długo będzie musiała jechać na remont bo co jakiś czas się załączy żeby dobić cisnienia.

Średnio w tygodniu z 10 godzin zrobi ostatnio 2 tygodnie dzień w dzień po 6-7. 

Opublikowano (edytowane)

U nas to mają myjki wakacje - parę aut dziennie umyć, a i to się pier**la - nie ważne czy Karcher, czy nilfisk, czy coś innego.

A swoja droga jesienią padła mi moją k5. Cały ch*j przepracowała i pewnego dnia po prostu przestala działać - buczy, ale nie daje ciśnienia.

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v