Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, damianos95 napisał:

Przemek znajomy rozgląda się za owijarka używka w rozsądnej kasę nie wiesz może gdzie można znaleźć ?

Na olx 😉

Opublikowano
24 minuty temu, damianos95 napisał:

Przemek znajomy rozgląda się za owijarka używka w rozsądnej kasę nie wiesz może gdzie można znaleźć ?

Jak nie jak tak. 

Przypomnij mi się jutro SMS po południu to podam Ci nr

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jakbyś chciał to będę miał pompę i rozdzielacz 7 sekcji. 

Nie chcę używek. Ja wiem, że to dobre, że lepsze niż tańsze nowe itd, ale przy moim szczęściu to zaraz by coś wyszło nie tak. Także raczej chciałbym nowa pompe + nowy rozdzielacz.

1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Poważna oferta? :D  Bo szukam siatki na ogrodzenie działki.

Mi też gdzieś by się tam przydała, tylko zanim zrobię to, do czego może być wykorzystana, to będzie leżeć następne x lat. Zresztą nie jest w super stanie (ale lepsza niż ta z ogłoszenia). 

A w ogóle w odpowiedzi na to ogłoszenie pisali mu, że może to wykorzystać jako zbrojenie pod posadzkę. Co o tym myślicie 🤔

Edytowane przez daron64
  • Like 2
Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

A w ogóle w odpowiedzi na to ogłoszenie pisali mu, że może to wykorzystać jako zbrojenie pod posadzkę. Co o tym myślicie 🤔

Dawałem siatkę jak wylewałem pod kojec dla byków,6 lat minęło i nic się nie dzieje

Opublikowano

No to spoko, bo to taka siatka, że żeby zakładać ja to tak sobie, ale wywieźć na złom też szkoda, bo aż tak źle to nie wygląda. To teraz trzeba zbierać kasę na beton 😅

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Dawałem siatkę jak wylewałem pod kojec dla byków,6 lat minęło i nic się nie dzieje

W fundament wrzuciłem i wspawalen między słupy stare lance od skotarka 🤣

• Haha 2
Opublikowano
7 godzin temu, stempos1980 napisał:

U nas jeden ma majora to mówi że coraz gorzej jest z częściami do nich

Dokładnie, na zlotach już słuchać, że jest bardzo ograniczony zasób części do tego ciągnika 

Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

Kurcze, widzę że ludzie jeszcze lepsze skarby próbują sprzedać, niż te co ja mam 😅

Screenshot_2022-12-09-11-35-20-287_com.opera.browser.jpg

Ps. siatke też mam, jakby ktoś chciał 🙃

wybieg dla kur idzie tym jeszcze ogrodzić 

@Aktywnyrolnik7245 zrobił myjkę? bo miałem kiedyś coś dla ciebie 

w zeszłym roku klienta na taką miałem a że ze śmietnika była i bez dołożenia $ udało się naprawić to poszła w ludzi 

IMG_20210729_090626.jpg

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

W fundament wrzuciłem i wspawalen między słupy stare lance od skotarka 🤣

Kolega kiedyś opowiadał jak mu majstru z Ukrainy sklepienie zalewali, i drutu brakło na zbrojenie, to ram od rowerów naukladali 🤦‍♂️ 

Mówi że następnego dnia  wchodzi na sklepienie żeby wodą polać, a tam z betonu pedał od roweru wystaje 🤣

• Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał:

wybieg dla kur idzie tym jeszcze ogrodzić 

@Aktywnyrolnik7245 zrobił myjkę? bo miałem kiedyś coś dla ciebie 

w zeszłym roku klienta na taką miałem a że ze śmietnika była i bez dołożenia $ udało się naprawić to poszła w ludzi 

IMG_20210729_090626.jpg

Zrobiłem , zamówiłem głowice i tłoki z uszczelkami z olx od gościa co się zajmuje serwisem tych myjek ,i kuźwa nie tak drogo 250 zł . Dziś już ciągniki myła 

A ile trza by dać za używkę z gorącą wodą ?

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

trza by dać za używkę z gorącą wodą

Mamy w robocie parę używek, w tym jednego karchera z grzaniem, to regularnie się pier**li. Częściej jest w naprawie niż pracuje. Żeby nie było - mamy jakaś nowa -nie pamiętam marki, ale z tego co patrzyłem na internetach to coś ~15k kosztuje i po chyba dwóch miesiącach też wylądowała na serwisie 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Mamy w robocie parę używek, w tym jednego karchera z grzaniem, to regularnie się pier**li. Częściej jest w naprawie niż pracuje. Żeby nie było - mamy jakaś nowa -nie pamiętam marki, ale z tego co patrzyłem na internetach to coś ~15k kosztuje i po chyba dwóch miesiącach też wylądowała na serwisie 🤷

U nas HDS 10/20 sezon bez remontu wytrzymała. W zeszłym była dwa razy... pompa siada. Teraz też słychać że już nie długo będzie musiała jechać na remont bo co jakiś czas się załączy żeby dobić cisnienia.

Średnio w tygodniu z 10 godzin zrobi ostatnio 2 tygodnie dzień w dzień po 6-7. 

Opublikowano (edytowane)

U nas to mają myjki wakacje - parę aut dziennie umyć, a i to się pier**la - nie ważne czy Karcher, czy nilfisk, czy coś innego.

A swoja droga jesienią padła mi moją k5. Cały ch*j przepracowała i pewnego dnia po prostu przestala działać - buczy, ale nie daje ciśnienia.

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v