Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gelo707 napisał:

https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-66-60-ciagnik-sadowniczy-ID6E9LB8.html ktoś też go oglądał? Bo mam mieszane uczucia. Niby ma być wszystko sprawne, a to podnośnik nie działa, elektryka nie podłączona, sprzęgło lub łożysko wyciskowe hałasuje.

Tam to normalne trochę poprawia coś tam odłacza jak nie dziala lub na krótko zrobią ogólnie to jest taka zasada ze kupuje się to czym w polu u siebie robi

Opublikowano
Dnia 3.01.2022 o 13:58, jahooo napisał:

coś handlujesz ?

ja będę to handlował tak samo jak @Ursus932 sprzedaje ale czy sprzedam czy zostawię nie wiem, wiem że nie mogę sprzedać ciągnika i np będzie mi do następcy 10 tys brakowało, bo mam zamówione na marzec/kwiecień zamówione ok 200ha usług, więc trochę bym wtopił 

Dnia 3.01.2022 o 14:18, migacz napisał:

@igor10246 a jaki ty jesteś rejon? Żebym przez całą Polskę nie leciał go oglądać.

Opolskie Kluczbork pewnie tak z 300km, mi się nie śpieszy, jak by co na olx wystawię czy coś, ale pewnie jak twardo pójdę to i tak piewsi się dowiecie 

5 godzin temu, soltys48 napisał:

Za tyle netto sprzedam 6 letniego farmtracka

a farmszrot dobry ciągnik ?? 

5 godzin temu, soltys48 napisał:

Od wczoraj już jedno ogłoszenie próbuje dodać już chyba z 10razy i ciągle moderator usuwa

a co handlujesz???

Opublikowano
stempos1980 napisał:

12 minut temu, fergi99 napisał:

Tam to normalne trochę poprawia coś tam odłacza jak nie dziala lub na krótko zrobią ogólnie to jest taka zasada ze kupuje się to czym w polu u siebie robi

I drogo 

@fergi99 

https://m.olx.pl/d/oferta/fiat-5566-dtv-4x4-sadowniczy-ogrodniczy-CID757-IDNbwIb.html

Owszem ale czasami idzie coś znaleźć tam ciekawego ogólnie w kwestii sadowników im mniej elektryki i elektro hydrauliki tym lepiej

Opublikowano
7 godzin temu, igor10246 napisał:

@Ursus932

a farmszrot dobry ciągnik ?? 

a co handlujesz???

Nie jest to głupie ale ma też swoje wady 

Moj ma ok 2400mth i dziś będzie pierwszą większą dokładka do niego poza szybami. Wyrobiło się sprzęgło wom

Na tą chwilę jeszcze nic nie sprzedaje bo kolejny raz ogłoszenie mi wywaliło

6 godzin temu, marko06060 napisał:

@Agrest znasz handlarza w Krajnie Z.? szukam opinii o nim a jesienią o nim wspominałeś

Gość zbiera wszystkie perełki jakie tylko pojawią się w kraju i wystawia ze sporą marża

Opublikowano
7 godzin temu, marko06060 napisał:

@Agrest znasz handlarza w Krajnie Z.? szukam opinii o nim a jesienią o nim wspominałeś

Nie, nigdy nie byłem, ale często sprawdzam jego oferty.

Rozmawiałem na jego temat z pewnym handlarzem, który był tu na forum to potwierdził że ma perełki, ale nie wszystkie.

Opublikowano
20 minut temu, robi57362 napisał:

musi być kompletny? gość w lubelskim gmina Wygnanow ma do wyboru do koloru tylko ze dach mususz sobie dorobić

Musi bo skąd dach wezmę?

Opublikowano
11 godzin temu, szymon09875 napisał:

Zależy ci na zagęszczeniu czy rozkruszeniu?

Chcę zrobić pielnik boczny do młodych malin i mam taki pomysł w głowie, aby najpierw szły zęby ( palce pielące), następnie gwiazda pieląca a na końcu wałki aby rozkruszyły  wszystko i dobiły chwasty. Wszystko ma pracować płytko 

Opublikowano

Zdecydowałem się na zakup zbiornika na paliwo, pozostaje jedynie kwestia producenta. Jakie zbiorniki dwupłaszczowe polecacie? Zależy mi przede wszystkim na zabezpieczeniu pompy aby nie pchała paliwa po odbiciu pistoletu, pojemność 1500-2000l. Jakieś sugestie? Kombinowałem z jakimś mauzerem czy beczkami aby było po taniości ale nie mam gdzie tego ustawić, żeby było bezpiecznie i w miarę schludnie (nie jestem właścicielem terenu na którym ma to stać) dlatego musi być legitny dwupłaszczowy baniak.

Ewentualnie myśle nad czymś trochę mniejszym ale mobilnym, coś takiego mogłoby się u mnie sprawdzić aby w razie potrzeby przestawić z miejsca na miejsce - według was warto?

https://www.olx.pl/d/oferta/zbiornik-mobilny-950-l-do-transportu-paliwa-atesty-CID757-IDMc2Vp.html?isPreviewActive=1&sliderIndex=0

Opublikowano

Słyszał ktoś może o jakimś ogarniętym John Deerze serii 66/68/69-20/30 ? Mazowieckie i okolice Niby tego jest wystawione ale na zdjęciach wszystko ładnie a co do czego składaki albo takie co odpalić nawet nie chcą

Opublikowano

No nie wiadomo czy tak nie jest, a trochę ich tam stoi.

Miałem w ulubionych tego Johna  z ciekawości, bo wydaje się być zadbany i myślałem że moment pójdzie, a jednak już trochę stoi.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

daje namiary czy tam szablony na dachy do silosów

Daj namiar

Panowie tłoczki z forterry 11441. Zamawiać same uszczelniacze do zacisku czy komplet z tłoczkami?

IMG_20220105_111337.jpg

IMG_20220105_111315.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v