Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Stara szkoła. A pozniej ludzie płaczą ze cyny ni ma

Handlarze nie są głupi widzą jak wygląda bydlaka i ceny nie dadzą wysokiej.Ci co tak robią na poubojowa niechca oddawać wogole.

Opublikowano
Cybulek17 napisał:

A wtedy żale,  że ktoś daje 8% okarmienia na byka albo ceny nie chce dać albo już wcale przyjechać po bydło nie chce.  To jest numer na raz 

3 godziny temu, Kaszub88 napisał:

A niektórzy tylko byki 😁 ja wolę chodowac jałowki i też dobrze idzie sprzedać. cybulek17 skąd wiedziałaś 🤔😏🤣

Po loginie . Ja z Kociewia i też większość do nich jedzie 

wyznaję zasadę ,,jak ma dymac to przynajmniej swój "😝🤣

HF86 napisał:

jaka szkoła.? frajerstwa i bezmyślnośći. jakby ktoś myślał że posrednik głupi i za wodę w bebechu płacić będzie 🤭

Tym co sonda leją wodę to i ich bym napompowal i woził po wertepach. poco męczyć bydło na ostatnią drogę. 

popieram kolege👍👍

• Haha 1
Opublikowano

Witam wszystkich może są tu osoby z mazowieckiego i znają handlarzy , Marcina z okolic Wyszkowa i Mikołaja z okolic Poświętnego ? bo oni z moich okolicach skupują , i takie pytanie jakie macie opinie o tych panach któremu lepiej sprzedać byczki ? 

Opublikowano
7 godzin temu, Kaszub88 napisał:

A niektórzy tylko byki 😁 ja wolę chodowac jałowki i też dobrze idzie sprzedać. cybulek17 skąd wiedziałaś 🤔😏🤣

Ja wolę byki zawsze minimum 100 kg na sztuce więcej mi wychodzi

Opublikowano
3 godziny temu, GABBER85 napisał:

a ty to lubisz nie słony rosół jeść?  troche sie zastanów cfaniaku

Powtórzę sam się, nażryj się sam soli....

Chodzić przy byku dbać o niego dwa lata a później na koniec robić mu krzywdę? Po co?

Z mojej strony koniec tematu

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

7 godzin temu, Kaszub88 napisał:

Ja wolę byki zawsze minimum 100 kg na sztuce więcej mi wychodzi

może i tak ale jak na uwięzi to byki potrzebują bardzo mocne łańcuchy i są bardziej agresywne i więcej zjedzą takie moje zdanie 🤔

Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

kilka lat temu był skup czy targ bydła w radzyminie , w okresie swietność przeładowywano tam po kilkadziesiąt  samochodów bydła , znaczy najczesciej przyjeżdzali mali handlarze co jezdzili roburami i tym podobnymi mieli po 5-8 sztuk bydla a kupcy przyjezdzali tirami piętrowymi i powiem wam żę połowa handlarzyków to te bydło poiła  sondami  bo krowy były szersze jak wyższe , być może  Adam O  tam bywał to powie na ten temat 

Adam nie wnikał co robią handlarze, wolał siedzieć w przytulnym barze w kempingu z Niewiadowa, który stał na środku targowiska :)

Witam w Nowym Roku i życzę wszystkiego najlepszego :)

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Chodzić przy byku dbać o niego dwa lata a później na koniec robić mu krzywdę? Po co?

🤣 🤣 a ty jak se posolisz rosół to se krzywde robisz? a jak lizawke zawiesisz to im krzywde robisz?

a serio takis mądry a kocopoły bredzisz, jak zwykle

wkręcony

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, GABBER85 napisał:

dajecie sól przed sprzedażą zeby piły wode i były cięższe??

Takie praktyki to kończą się tym, że dostają biegunki i ważą mniej niż miały. Sól muszą dostawać regularnie albo cały czas. Nie trzeba wspominać o tym że, jak nie dajesz soli dłuższy czas, to gorzej jedzą i finalnie wychodzisz na tym gorzej.

Edytowane przez Sup321
Opublikowano
17 godzin temu, AdamRo napisał:

Adam nie wnikał co robią handlarze, wolał siedzieć w przytulnym barze w kempingu z Niewiadowa, który stał na środku targowiska :)

Witam w Nowym Roku i życzę wszystkiego najlepszego :)

Są tam jeszcze te targi?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v