Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Użytkownik HF to prześledziłem forum kończy z produkcją od 3 lat zawsze ma podmiechujki sprzedaje zawsze dobrze zdechlaki hf w cenie mieszańca a jak się pytasz komu sprzedaje nie może powiedzieć jak ktoś chce zdjęcie tych zdechlaków karmionych gałęziami co się wybijają 55%też ciszą.  A sprzedałem dwa bukiet hf jednego tydzień temu po 12.8 zł brutto a teraz jednego to już cena 12.2 brutto

• Like 1
Opublikowano

mało zdjęć i rozliczeń wstawiłem 🤔

co Ci po pośredniku co 30 km wokół jeździ I nie musi zapindalac po dwóch województwach by zebrać solówkę bydlakow. 

bydło średnio o złotówkę na wbca spadło, a nie dwa złote na żywcu. 

Opublikowano

I nie skłamię jeżeli powiem, że trafiają się okazję ,że hf/ho miesięczny można dorwać za 600zl. Normalnie to w granicach 500/600 są na Podlasiu cielaki do 2 tygodni. Jak ktoś chce wiecej to brak chętnych i robią na ogłoszeniach korekty 

Opublikowano
36 minut temu, Cybulek17 napisał:

No i rozmawiasz jak człowiek 😆 ja też z pomorskiego.  Problem jest taki że u nas nie ma krów 🙃 hfy ok 1000zł

Myślisz że 1000 można cenić za hf 5 dyniowy 

Opublikowano

Chodzi mi o zdjęcia tych sztuk niby zdechlaków hf które zaraz się wybijają 55% nie rozliczenia bo może i jest te 55 ale z  mieszańce a nie hf karmionego gałęziami jak się tu czyta

Opublikowano (edytowane)

Że  zapchane to chyba nie nowina, zawsze po pierwszych mrozach byly spadki ceny ponieważ  ruszyła  sprzedaż  z wolnego wybiegu bydla. Wczoraj handlarz  mówił ze zbierali z pastwisk bydlo.

Edytowane przez malorolny121
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikusss napisał:

Chodzi mi o zdjęcia tych sztuk niby zdechlaków hf które zaraz się wybijają 55% nie rozliczenia bo może i jest te 55 ale z  mieszańce a nie hf karmionego gałęziami jak się tu czyta

mylisz pojecie klasy bydła z wybiciem. 

hf stosunkowo dobrze się wybija przy niby mieszańcu czy tam niby simentalu. 

Opublikowano
17 minut temu, nexeqadore napisał:

Dzis kolega sprzedal hf po 11.80 netto i 2 mm po 12.5 netto biernacki

Dzis kolega sprzedal hf po 11.80 netto i 2 mm po 12.5 netto biernacki

A kasę będzie miał na Wielkanoc??? 🤔🤔🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v