Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Leszy napisał:

Mam, a raczej mógłbym pośredniczyć w sprzedaży takiego byczka po MO. Okolice Płońska. Ktoś chętny? 1000 zł, bez ważenia i targowania. 

IMG_20221004_080107.jpg

Ja mam dwie cieliczki od krów SM/MO i MO/SM, obie po Hundstadt NR ur 23 i 28.08.2022 też po 1000 zł. Okolice Koło-Łęczyca. Fotki mogę wrzucić późnej jak wrócę do domu. Zresztą młodsza jest w temacie luźne rozmowy producentów mleka

Opublikowano

A może ktoś z tych sprzedających cielakow powie jak trzymać zboże w górę kuku też dodatki + - 15 zł w górę na woreczku 25kg. A bydło dorosłe ok. 1 zł na tydzień w dół 🤔🤔🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Mieciu24 napisał:

A może ktoś z tych sprzedających cielakow powie jak trzymać zboże w górę kuku też dodatki + - 15 zł w górę na woreczku 25kg. A bydło dorosłe ok. 1 zł na tydzień w dół 🤔🤔🤔

My też mamy bydło i też nas te podwyżki dotyczą. W przypadku moich cieliczek uważam, że nie jest to wygórowana cena za cielęta, które mają 5 tygodni i nie mają nic wspólnego z HF. Zauważ ile mleka wypiły. Gdybyś je kupił powiedzmy tygodniowe sam musiałbyś im to mleko zapewnić 

16647014880104140004234997640007.jpg

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Mam, a raczej mógłbym pośredniczyć w sprzedaży takiego byczka po MO. Okolice Płońska. Ktoś chętny? 1000 zł, bez ważenia i targowania. 

IMG_20221004_080107.jpg

Za daleko...

8 minut temu, Qwazi napisał:

My też mamy bydło i też nas te podwyżki dotyczą. W przypadku moich cieliczek uważam, że nie jest to wygórowana cena za cielęta, które mają 5 tygodni i nie mają nic wspólnego z HF. Zauważ ile mleka wypiły. Gdybyś je kupił powiedzmy tygodniowe sam musiałbyś im to mleko zapewnić 

Fajna, obie takie podobne ?

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Ja rozumiem ja też trzymam też się zastanawiam jak to robić zboże w górę dodatki w górę a nasz żywiec w dół🤔. Tylko w sklepie ostro w górę 🤔

Opublikowano

Wszyscy mamy o czym myśleć. Wiosną, jak się zaczął ten szał koszty w mleku w chwilę poleciały mi o 20% w górę, potem już przestałem liczyć, tylko wpisuję. Policzę w styczniu

Opublikowano
Mieciu24 napisał:

Gdzie Ty masz te - 1 zł jak dziś byk mm 14 brutto

Opublikowano

@radekz200 po śiloś na treściwe do Tykocina z której strony jechałeś ? od Jeżewa? 

na wylocie od Tykocina do Sanik w kierunku węzła Rzędziany ze 2-3 nowe chaty sie wykańczają a na podwórkach samochód do przewozu bydła także zobaczcie jak ludzie robią na was $ 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

55%

1 godzinę temu, Robkos75 napisał:

Mogła i więcej dać niema brzucha a i jeszcze do kogo sprzedana bo każda ubojnia różne ma wybicia.

Tykocin

1 godzinę temu, Bananek napisał:

To nie masz rozliczenia, że nas pytasz? 

Dziś po południu przyniósł listonosz. Na meila dla ryczałtowców nie wysyłają...

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Dobra sztuka. 55 mogła dać 

391kg. Wagi żywiej nie znam. 700kg na 100% nie miała bo gabarytowo nie duża.

Podobną w maju sprzedałem na żywo lokalnemu kupcowi za 11zł brutto 🤬

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Proste. Nie karmić zbożem i gotowymi paszami. Kalkulator w rękę i jedziemy z tematem. Nie bez przyczyny w niektórych krajach cielaki ras mlecznych są " utylizowane" 

Opublikowano
57 minut temu, MarcinO10 napisał:

Tykocin

Dziś po południu przyniósł listonosz. Na meila dla ryczałtowców nie wysyłają...

391kg. Wagi żywiej nie znam. 700kg na 100% nie miała bo gabarytowo nie duża.

Podobną w maju sprzedałem na żywo lokalnemu kupcowi za 11zł brutto 🤬

to poka te rozliczenia. 

Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

@radekz200 po śiloś na treściwe do Tykocina z której strony jechałeś ? od Jeżewa? 

na wylocie od Tykocina do Sanik w kierunku węzła Rzędziany ze 2-3 nowe chaty sie wykańczają a na podwórkach samochód do przewozu bydła także zobaczcie jak ludzie robią na was $ 

każda sztuka minimum 300 zł jak szefunio jeździ, jak się uda to I tysiąc 

najlepsze zarobki na niedorostach. 

byczki nie mają 600 to 1,5 na żywej w dół, a w rzeczywistości 1 zł na rzeźnie, ale na wbca 🤣

na ten proceder nawet najwieksze handlarzyki samochódow w regionie przeszli. 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v