Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, livebird napisał:

Pany zostawiac pryzme tak jak po lewej przykryte folia czy odkryte do tego co wybieram?  Zawsze przykrywalem i zawsze sie zastanawialem czy dobrze robie czy zle 😂

166421007496936155316078027730.jpg

Ty tak poważnie z tą ilością ziemi na tak niską pryzmę ??? 😲😳 Chłopie szanuj zdrowie ... Tutaj widać 50 ton kukurydzy a 20 ton ziemi ... Hehe 

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, tomaszmab napisał:

Ty tak poważnie z tą ilością ziemi na tak niską pryzmę ??? 😲😳 Chłopie szanuj zdrowie ... Tutaj widać 50 ton kukurydzy a 20 ton ziemi ... Hehe 

Masz rację. Ja dzisiaj odkrywałem to rzuciłem może ze 2 cm. Będzie można miotłą zmieść. Najważniejsze żeby przy ziemi było szczelnie

3 godziny temu, livebird napisał:

Pany zostawiac pryzme tak jak po lewej przykryte folia czy odkryte do tego co wybieram?  Zawsze przykrywalem i zawsze sie zastanawialem czy dobrze robie czy zle 😂

166421007496936155316078027730.jpg

Odkryta. Przykrywaniem tylko pogarszasz sprawę. Chyba że jest mróz lub śnieg to wtedy przykrywanie ma sens. Ja odkrywam pasek ok metra, odcinam z niego folię i tak sobie jest przez tydzień aż do kolejnego odkrywania

• Like 2
Opublikowano

Co myślicie o tym aby zamiast kiszonki z kukurydzy skosić ją na ziarno które następnie zgnieść i zakisić w kiszce. Polecił mi tak jeden gość, mówi, że dużo mniej roboty przy przykryciu i odkrywaniu, koszty mniejsze, straty też. Mam 25 mamek LM i tuczę od nich cielaki do średnio 800kg. Sianokiszonki mam sporo i myślałem aby w paszowozie mieszać sama belę i rozdawać wszystkim (mamki + odsadki), później jako premię odsadkom dawać kiszone ziarno kuku.

Kukurydza 4ha ma w tym roku ładne kolby.

Co o tym myślicie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Dziad932 napisał:

Ile czasu tak średnio kładziesz hektar kukurydzy tą sieczkarnią ?

Ciezko mi powiedziec bo praktycznie sam ogarniam sam kosze nakosze ze 3 przyczepy i jade wysypqc i ugniatac zalezy,  7245 kosiłem w zeszlym roku na 4-5 polowej a nawet na 1 kawałkiem a w tym roku 5211 na 3 polowej ale kukurydza lepsza jak rok temu bo w zeszlym roku z 0. 3 ha było 4 przyczepy a w tym roku z 0.4 ha przyczep było 11 

1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Na zdjęciu widać konkretna ilośc ziemi

Jest co odkrywać 

E nie to tylko ziemia z tej powierzchni na koncu tak to jest tak z 1-4 cm srednio 

37 minut temu, tomaszmab napisał:

Ziemi to tu jest powiedzmy z 3 tony bo przywiozłem przyczepe piachu i abi 1/4 nie zuzyłem z tego a obsypalem tym pół pryzmy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikusss napisał:

Do kogo bo cena nie realna za hf chyba że hf aby z nazwy

realna. 

Opublikowano (edytowane)

A ty HF86 do kogo  sprzedajesz konkretnie kto jest tym pośrednikiem chętnie mu sprzedam  bo zawsze dobrze Ci wychodzą nazwa firmy mnie interesuje bo tych skrótów nie znam

Edytowane przez Dzikusss
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Dzikusss napisał:

A ty HF86 do kogo  sprzedajesz konkretnie kto jest tym pośrednikiem chętnie mu sprzedam  bo zawsze dobrze Ci wychodzą nazwa firmy mnie interesuje bo tych skrótów nie znam

Tajne od wielu tygodni 🙂

• Haha 1
Opublikowano

@Bananek ty sprzedajesz bezpośrednio do Tykocina? Ile mniej więcej czekasz na rozliczenie. Wczoraj był bardzo "wygadany" kierowca. Zapomniałem go zapytać.

A tak na marginesie to najlepszego, drogich byków i tanich cielaków 🍾

Opublikowano
MarcinO10 napisał:

@Bananek ty sprzedajesz bezpośrednio do Tykocina? Ile mniej więcej czekasz na rozliczenie. Wczoraj był bardzo "wygadany" kierowca. Zapomniałem go zapytać.

3-4 dni. Najczęściej kasa najpierw na konto a potem rozliczenie pocztą.

Domyślam się który kierowca był. 😉 Niebieskim mercedesem/manem.

Opublikowano
1 godzinę temu, MarcinO10 napisał:

Vatowiec? Napisz e-mail to Ci wyślą. Ja robię tak np. W poniedziałek odbierają bydło, to w środę rano wysyłam e-mail z prośbą o wysłanie rozliczenia i jeszcze tego samego dnia mam rozliczenie. Wypisuję fakturę i również wysyłam ją e-mailem i zazwyczaj w piątek lub w poniedziałekam kasę na koncie. Tylko jak pierwszy raz Ci mailem wysyłają rozliczenie to lepiej zadzwonić i poprosić o wysyłkę pocztą elektroniczną. Mogli by na tym papierze/umowie z odbioru bydła mieć zapis kto chce rozliczenie za pomocą poczty elektronicznej. Połowa mniej roboty i nie musieli by wysyłać pocztą rozliczenia 

Opublikowano
2 godziny temu, karol091193 napisał:

Vatowiec? Napisz e-mail to Ci wyślą. Ja robię tak np. W poniedziałek odbierają bydło, to w środę rano wysyłam e-mail z prośbą o wysłanie rozliczenia i jeszcze tego samego dnia mam rozliczenie. Wypisuję fakturę i również wysyłam ją e-mailem i zazwyczaj w piątek lub w poniedziałekam kasę na koncie. Tylko jak pierwszy raz Ci mailem wysyłają rozliczenie to lepiej zadzwonić i poprosić o wysyłkę pocztą elektroniczną. Mogli by na tym papierze/umowie z odbioru bydła mieć zapis kto chce rozliczenie za pomocą poczty elektronicznej. Połowa mniej roboty i nie musieli by wysyłać pocztą rozliczenia 

Przez formularz kontaktowy? Bo meila na stronie nie mają.

Opublikowano
44 minuty temu, micgal39533 napisał:

Według twoich informacji to byki już poniżej 10 zł chyba jak co chwilę piszesz ze byki 1 zł w dół 😅

Drogo kupuje tanio sprzedaje...! Kur wór mlekopanu  20 zł w gore

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v