Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, livebird napisał:

No może i tak ale te 50 kg to już jednak nie jest mało a pare sztuk już w życiu sprzedałem mimo młodego wieku jakiś tam pogląd mam co do wagi 

Kup wagę to się zdziwisz. Nie raz człowiek sam nie dowierza co w tym bydlaku siedzi, że tyle waży i nie wygląda. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Kup wagę to się zdziwisz. Nie raz człowiek sam nie dowierza co w tym bydlaku siedzi, że tyle waży i nie wygląda. 

Narazie za mało sztuk żeby wage mieć a tak przyjadą wezmą byka ja im tam jedynie czasem pomoge a samemu zważ sobie takiego hultaja powyżej 600 kg... 

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Nie będę drążył dalej tematu skoro wiesz lepiej 

Lepiej nie lepiej mam swoje zdanie każdy ma swój kalkulator jak to mówią 

Opublikowano
7 minut temu, livebird napisał:

Narazie za mało sztuk żeby wage mieć a tak przyjadą wezmą byka ja im tam jedynie czasem pomoge a samemu zważ sobie takiego hultaja powyżej 600 kg... 

W dzisiejszych czasach 700kg jedną ręką wyprowadzisz....

Opublikowano

Mój znajomy jak sprzedawał do jednego pośrednika to byk max 750kg kiedyś byli u mnie inni kupujący co odemnie biora i potrzebował szybko kasy i mówi mi sprzeda to byk 800kg a 2 miesiące wcześniej sprzedał większe i miały 730kg 

Więc oko czasami jest mylne chodź wiem że są na forum eksperci co z fotki ocenić potrafią wagę i nie tylko

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
11 minut temu, micgal39533 napisał:

Życzę powodzenia ważenia na oko, nawet 20 kg na 10 czy większej ilości sztuk to już spora strata ale jak ktoś bogaty to niech wspiera handlarzy 😂

Handlarze są biedni i chłop musi ich wspomóc 🤣😂🤣

Opublikowano
4 minuty temu, damianos95 napisał:

Mój znajomy jak sprzedawał do jednego pośrednika to byk max 750kg kiedyś byli u mnie inni kupujący co odemnie biora i potrzebował szybko kasy i mówi mi sprzeda to byk 800kg a 2 miesiące wcześniej sprzedał większe i miały 730kg 

Więc oko czasami jest mylne chodź wiem że są na forum eksperci co z fotki ocenić potrafią wagę i nie tylko

Tacy eksperci że każdy wagę ma...🤭

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

8 na 10 handlarzy to 25-30 kg kradną wmawiając żę nasza wage zle waży , wiec jesli widzą wage i próbują takie numery to tych bez wagi  tez okradają .

Teraz to już norma na fakturze cię walnie i powie pomyliłem się🤣🤣🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Powiedz mi komu sprzedajesz a powiem ile Cię wali. Może być na priv :)

1 godzinę temu, jarecki napisał:

8 na 10 handlarzy to 25-30 kg kradną wmawiając żę nasza wage zle waży , wiec jesli widzą wage i próbują takie numery to tych bez wagi  tez okradają .

Uważasz że tylko dwóch jebie więcej niż 30 kilo ? Ja myślę że proporcje są odwrotne ;)

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Mieciu24 napisał:

2 minuty temu, jarecki napisał:

Teraz to już norma na fakturze cię walnie i powie pomyliłem się🤣🤣🤣

A na końcu doda że następnym razem dołoży 😂😂

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Jak jeszcze handlowałem z chłopakami z agromiru to nie raz ze swojej wagi zganiali na drugie podejście bo nie wierzyli. A od groma bydła przewalają i raczej powinni się znać

Ale to wtedy gdy nie miałeś wagi ?

Opublikowano (edytowane)

51 minut temu, AdamRo napisał:

Powiedz mi komu sprzedajesz a powiem ile Cię wali. Może być na priv :)

To Ja się wtrące i ilcze na odpowiedź 🙂

Łukowski ?

Kręklewski? 

Zapomniałem o jeszcze jednym Sołtys się zwie jeszcze nie handlujemy ale może wkoncu zaczniemy😀

Edytowane przez ab23
  • Like 1
Opublikowano
37 minut temu, ab23 napisał:

To Ja się wtrące i ilcze na odpowiedź 🙂

Łukowski ?

Kręklewski?

Ja łódzkie nie znam ludzi

4 minuty temu, AdamRo napisał:

Promocja dotyczy centralnej Polski :)

Do pierwszego nie mam uwag, drugi jest mi nie znany. Chyba że Kręglewski Krzysztof ?

Napisałem 

Opublikowano

co  do wagi to rzadko bo rzadko ale można sie przejechać, miałem Jerseya kiedyś wszyscy mu dawali 450kg-500kg, jak zaczelismy ważyć to 2 razy ważyliśmy, bo miał 630 kg w 20 miesiecy , kupiec się za głowe chycił zresztą jak wszyscy, i mówił że w życiu  czegoś takiego nie widział,

A co do oszukiwania przez kupców, to czasem się  soli bykom żarcie żeby im smakowało na koniec ...

Opublikowano
10 minut temu, GABBER85 napisał:

A co do oszukiwania przez kupców, to czasem się  soli bykom żarcie żeby im smakowało na koniec ...

Za takie sk***ysyństwo powinna być taka sama kara jak za yumanie na wadze.

Co trzeba mieć pod czapką żeby męczyć zwierzaka przy którym chodzi się całe jego życie 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A skąd wiesz że byk nie męczy się jak je wytłoczki z alkoholem i jest pijany, albo jak je ziemniaki obrane w ziemi, a męczy sie jak zje dwie łyżeczki soli ? za brak myślenia powinna być kara

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Za takie sk***ysyństwo powinna być taka sama kara jak za yumanie na wadze.

Co trzeba mieć pod czapką żeby męczyć zwierzaka przy którym chodzi się całe jego życie 

Lepiej jak osoli i napoi a handlarz przyjedzie za trzy dni zysk 🤣😂🤣

Opublikowano (edytowane)

A co jak kupiec przyjedzie rano  i kupił głodnego i odliczył potrącenia, zawiózł do siebie i byk stał głodny przez sobote i niedziele  - DRAMAT !!! I OSZUSTWO  I  BYK GŁODNY !!! Superchodowcom zapewne sie nie przytrafiajom takie przypadki... bo znajo sie na wszystkim ... a byki chodują 😂

Edytowane przez GABBER85
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v