Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, tomaszmab napisał:

Ty masz pojęcie ile żre krowa ? Nie ważne czy mleczną czy mięsna to zje dwa razy więcej niż byk

No mam pojecie bo bylo 70 mlecznych i 45kg super jakosci objetosciowek jadly. Ale tu pewnie jest przyczyna posiadania tuzow bezwartosciowych o malej wydajnosci...

Opublikowano
6 godzin temu, Sokol2 napisał:

35 ha 140-150szt. ok 10 wanien wysłodków i 500 kulek słomy trzeba dokupic  reszta swoje.  3 do 4 tony w paszowóz dziennie zalezy co mieszam

Też mi tyle kg wychodziło +- , teraz redukcja 

Opublikowano
58 minut temu, Cybulek17 napisał:

Też mi tyle kg wychodziło +- , teraz redukcja 

Ty się pochwał po ile sprzedałeś🐂a nie tu mydlisz oczy redukcja 😉

U mnie zwiększanie😁

IMG_20220907_154533.jpg

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bugii napisał:

No mam pojecie bo bylo 70 mlecznych i 45kg super jakosci objetosciowek jadly. Ale tu pewnie jest przyczyna posiadania tuzow bezwartosciowych o malej wydajnosci...

Do bydła przydałaby się dobra gleba to i wydajność się pojawi. Tak walisz obornik i 2-3 tygodnie suszy niszcza plony. Takie gospodarze co mają 3 klasę i prawią morały to już widziałem...

Opublikowano
3 godziny temu, ab23 napisał:

Ty się pochwał po ile sprzedałeś🐂a nie tu mydlisz oczy redukcja 😉

U mnie zwiększanie😁

IMG_20220907_154533.jpg

Pisał ja już,  że 13.60 netto , ogólnie ładnie wyszły na 19msc 

Kwestia ile masz ziemi i czy masz wybór.  Też były plany zainwestować w nowy budynek,  ale po co ... 

Ziemi sporo więcej niż bydła,  pewnie się zejdzie do 120 sztuk na bezobsługowym budynku i finito 

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Pcheella napisał:

Ile za krowę teraz można dostać na żywa?

5-10 netto

22 godziny temu, EmilPlayP napisał:

Panowie jaka cena teraz realna za byki 600-650 kg brutto na żywo wagę sprzedaje w tym tygodniu, jeden hf i dwa ciut lepsze tzn typowe mieszańce.

10,5-11,5 ?

Ogólnie byk max 13 netto.

Opublikowano
23 godziny temu, soltys48 napisał:

To po co byczki sprzedajesz? Trzymaj na duże jak taki biznes. Jeszcze za taką kase

Jak ktoś trzymał na odda to jeden rzut ciężkiego i powrót do odsada

Jeszcze 7 w wadze około 300kg mi zostało które dociagne do 600-700kg i nie bedzie byka bo nie mam na niego miejsca same dziewczyny i kryjemy tylko nasieniem seksowanym więc po prostu brak miejsca

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

5-10 netto

10,5-11,5 ?

Ogólnie byk max 13 netto.

Adam za moje jałówki wyjdzie już 15 brutto 😛🤔

9 minut temu, Cybulek17 napisał:

Wyżyjesz z 10 sztuk sprzedanych na rok ?

Jakoś trzeba , do tego zboża , troche mleko i się pcha ten wózek.... 

Opublikowano

No i dziś odjechało w sumie 6 sztuk - 3 jałówki całe czarne ogólnie ładne i młode waga 550-580 cena 12 brutto, dwa byki mieszańce 590 kg i 645 kg też cena 12 brutto, hf 630 kg cena 11,6 brutto. Potrącenie standardowo 7%, waga się zgadzała tydzień temu wszystkie ważyliśmy, odbierał Agromax stały odbiorca północne Mazowsze. Ogólnie cena byka u niego 11-14 brutto, jałówka 10-14 brutto.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Wyżyjesz z 10 sztuk sprzedanych na rok ?

realne z nowymi projektami do dojenia ue. 

30 ha w rolno,eko, środowiskowych 10 mamek i opas do ciężkiego i da się wyżyć. 

Opublikowano
33 minuty temu, DANDYS napisał:

i co więcej wam zostaje jak trzymacie te ponad 100czy tylko narobita się i ch*ja zostanie...

Ale ja mam a sąsiad nie 😂😂

Opublikowano
17 minut temu, Dziad932 napisał:

Adam za moje jałówki wyjdzie już 15 brutto 😛🤔

Jakoś trzeba , do tego zboża , troche mleko i się pcha ten wózek.... 

Daj więcej fotek jałówek. Jałówka na razie nie staniała.

Opublikowano
15 minut temu, EmilPlayP napisał:

No i dziś odjechało w sumie 6 sztuk - 3 jałówki całe czarne ogólnie ładne i młode waga 550-580 cena 12 brutto, dwa byki mieszańce 590 kg i 645 kg też cena 12 brutto, hf 630 kg cena 11,6 brutto. Potrącenie standardowo 7%, waga się zgadzała tydzień temu wszystkie ważyliśmy, odbierał Agromax stały odbiorca północne Mazowsze. Ogólnie cena byka u niego 11-14 brutto, jałówka 10-14 brutto.

Co dostawały jeść i w jakim wieku były bo waga bez szału 

Opublikowano
35 minut temu, DANDYS napisał:

i co więcej wam zostaje jak trzymacie te ponad 100czy tylko narobita się i ch*ja zostanie...

100 z hakiem miałem i bez dobrych budynków to była porażka. teraz max 50 i dosyć.........

roboty. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v