Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.05.2022 o 12:00, Bercik92 napisał:

Dzisiaj brali od nas 3 byki i krowę. O kl 22 netto za byka . Nic nie było wspominku o jakichkolwiek obniżkach 😅

Edytowane przez Mateusz45288
Korekta
  • Haha 1
Opublikowano

Ja kilka dni temu sprzedawałem i widziałem się z gościem dzisiaj co odbierał mówił że byk w niektórych rzezniach nawet do 1,7pln w dół na wbc i podobno jest duży wysyp w tej chwili ale niektórzy sądzą ze to potrwa z 2-3 tyg max i potem wróci do normy

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Kentar napisał:

Kto mnie zna wie, ze nie klamie.

Byk jebnal na dol i to sporo i leci dalej.

Kentar. Jebnął , to prawda. Ale masz nadmiar roboty z zabieraniem ?

• Thanks 2
Opublikowano
24 minuty temu, Mateusz45288 napisał:

Dzisiaj brali od nas 3 byki i krowę. O kl 22 netto za byka . Nic nie było wspominku o jakichkolwiek obniżkach 😅

jak byk w cenie krowy to musik yeblo 😁

Opublikowano

wg mojego odbioru praktycznie nic. 

tylko bycki. 

trzeba przeczekać trochę 

Opublikowano

stary myk. 

dopasować wyboj do ceny. 

uj tam. poczeka się. byckom też się chiba nie spieszy i jest z czego żyć. 

Opublikowano

@soltys48 Nie sam ogniem powtarzam co usłyszałem od wiarygodnego handlarza (na ile to możliwe) kwot nie znam ale przy obecnych kosztach szkoda każdej złotówki. Obniżki potwierdzają też inni.

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 Mogę poczekać 3-4 tygodnie przy dużych obniżkach nie zdąży odbić tyle, może warto minimalizować straty w poniedziałek zadecyduje.

@Kentar  jaki rejon polski obsługujesz bo któryś raz z kolei twoje informacje pokrywają się ze słowami mojego pośrednika ?

Edytowane przez EppS
Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

O obniżkach pisałem już w ubiegłym tygodniu. Bardziej chodzi mi o nie panikowanie bo to tylko wszystkim zaszkodzi

Tak samo jak było z paliwem i musieli marże podnieść obajtki bo klientów mieli dużo. 

Ktoś ma jakieś pewniejsze pogłoski że jeszcze w czerwcu żyto pójdzie w górę czy raczej do żniw w miejscu cena?

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał:

Co ten czarny prócz kółka ma w pysku..te kółka to dobra sprawa

Pokazywał kto rządzi w oborze i jęzor wystawił i beczał a tak ogólnie bardzo spokojne te dwa ostatnie można było wejść między nich. A kółka każdy byczek u mnie ma zawsze piękna sprawa nawet do zmiany sznurka czy poluzowaniu łańcucha 

Opublikowano
1 godzinę temu, EppS napisał:

@soltys48 Mogę poczekać 3-4 tygodnie przy dużych obniżkach nie zdąży odbić tyle, może warto minimalizować straty w poniedziałek zadecyduje.

@Kentar  jaki rejon polski obsługujesz bo któryś raz z kolei twoje informacje pokrywają się ze słowami mojego pośrednika ?

Niewazne w jakim rejonie kupuje handlarz i skad jest- wiekszosc z nas oddaje na te same najwieksze zaklady wiec jak cos sie dzieje to kazdy wie. :)

• Thanks 1
Opublikowano

I tak spokojnie to piszesz zamiast lecieć na skup 

Takie info to głośno tutaj ZAWSZE jak podwyżki to cicho siedzą 

Cieluny ile staniały pisać  tutaj i grać na obniżki 😀

• Like 1
  • Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v