Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cybulek17 napisał:

Panika nie panika,  ostrzegłem tylko żeby nikt paszowozu w konia nie musiał ciągnąć.  Okoliczne stacje w dwóch  miastach prowadzą sprzedaż tylko do zbiornika samochodu 

U nas to samo jest. Siostra dzwoniła że Gdańsk Gdynia Sopot i okolica też braki paliwa. Udało się zamówić 1000l i jak się uda to jeszcze jutro z 500 przywiozą.

Opublikowano
nexeqadore napisał:

2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

u nie Gosiu przed chwilą jałówki wycenił na 9 o mało się nie przewróciłem

Kojs

nie Kojs proponował za te same 11.10

Opublikowano
raven18 napisał:

No tak, spadki bo gaz drogi, ropa droga, pasza droga, a przecież 90% eksportu idzie do ukrainy, u nich śniadanie obiad kolacja wołowina a u nas dylemat ryż czy makaron :) 

nie spadki wręcz przeciwnie bo nie będą musieli wywozić na Ukrainę żeby ich nakarmić

Opublikowano

kolega sprzedał do osi i rozliczenie dostał to jałówka 11.50 po przeliczeniu wyszło

nexeqadore napisał:

1 godzinę temu, ACoCieTo napisał:

tak

Dobra cena raczej na naszym wspólnym terenie nikt więcej niezaplaci

dobra ciekawe czy się utrzyma a ten od 9 to zadzwonił z pretensjami że nie chce sprzedać ludzie powariowali

Opublikowano

Wczoraj sprzedałem byka czarny ale tłusty 714kg   po 13 zł, jałówka simental 720 kg po 12 zl, ceny brutto, skitka 7 %, moja waga, dziś pieniądze na koncie, odbiorca Agromir. Powiem że teraz aż miło sprzedawać te bydło.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, SimentalBoży napisał:

Jałówka ? 

8 godzin temu, lokser napisał:

Krowa czy jalowka? Waga? 

Pytanie było o krowę wiec cena za krowę. Tez byłem zdziwiony. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v