Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

ale tam dawno hodowla się zwija. normy azotanowe, dobrostan itp. I mnóstwo małych zrezygnowało. 

to się dzieje teraz u nas. 

za rok podobno spowiedź z całego npk. piorin próbki gleby wybiórczo czy nie nadmiar azotu. to dopiero początek dokrecania śruby. 

U mnie w okolicy mnóstwo małych zlikwidowalo ale dwóch młodych ma ponad setkę każdy. Dwóch ma tyle co kiedyś kilka wiosek

Opublikowano (edytowane)

Ale taż wypadło kilku do 10 i do 20 sztuk. Poszli do pracy i pier**lą wstawać rano przed robota jak kasa niepewna. @Cybulek17 najbliżej mnie świniak na handel a nie własny użytek to jakieś 10km. Była chlewnia co mieli 300 loch w zamkniętym i nie ma ani jedej sztuki. Maja 300ha i młody wyprzedał wszystko bo nie ma w tym interesu.

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

Nie widziałem 

17 minut temu, soltys48 napisał:

@ab23 co Cię tak zdziwiło w moim poście? To co Ty kupiłeś to towar premium a widziałeś te zdychy co chociażby Kobylin wozi

?

Mnie tam bazy obszarowe nie interesują a jak widzę na olx ,fb te ogłoszenia codziennie wstawiane to nie podchodzę 

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Zwożą dziadostwo z całej Europy, wcześniej szło to w kontener teraz do PL

Panie Przemku tylko czy z tego będzie dobry  byk ...

No ale rynek popsują 

Opublikowano (edytowane)

No ja juz dawno z samego pola powinienem zyc. Ale jak obora pustoszeje to przykro sie robi. Niech chociaz sie te byki kreca. Roboty z  tym malo. Woz sie umiesza na caly dzien, raz na 2 dni posciele ladowarka i tyle w temacie.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano

No nie będzie i o to mnie chodzi

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Panie Przemku tylko czy z tego będzie dobry  byk ...

No ale rynek popsują 

Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Poldanor?

Raczej goodvalley

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, przemek28_28 napisał:

W moich stornach niektórzy podwoili/ podwoją za chwile hodowle i nie mam tu na myśle ze ktoś miał 5 to bedzie 10, są tacy co 100 zwiększają na 200-300

No tylko co oni   hodują hfy czy w mięsne idą ?

Opublikowano

ktoś tworzy markę. 

A nie jak nasza wołowina. do tej pory jako najtanszy wypelniacz w ue 

Opublikowano
18 minut temu, Bugii napisał:

No ja juz dawno z samego pola powinienem zyc. Ale jak obora pustoszeje to przykro sie robi. Niech chociaz sie te byki kreca. Roboty z  tym malo. Woz sie umiesza na caly dzien, raz na 2 dni posciele ladowarka i tyle w temacie.

No panie to jest najgorsze , mój to tam uj na 40 sztuk ale takie duże obiekty jak macie to aż żal patrzeć jak wiatr hula 

Opublikowano

ciekawe jak z ceną tego mięsa goldwean  ale próbowano utworzyć marke w Polsce  PQS ;  QMP  ale jak to w pl . kase prezes pewnie wziął I dalej bierze , byłem na targach rolnych w siedlcach i było stoisko degustacyjne  to jakie steki dla siebie robili to slinka ciekła i wóda się lała na koszt rolnika 

• Like 1
Opublikowano

Ile jest warta jaloszka do zacielenia na krowę - wiek 11 miesięcy, waga 345 kg, ładna sztuka tylko już nie bawię się w puszczanie i sprzedawanie cielnych, a szkoda jej na mięso. Myślałem 10 zł/kg.

Opublikowano

Ile wołac za jalowke cielną, wcielenie na początek maja. 75% MO 25%HF, zdrowa, wyrośnięta?? PS, sprzedany 3 stycznia byk czysty LM, Przy odliczeniu 5 procent skitki z wagi na gospodarstwie wyszedł 14,3 brutto, U klasa, wybicie 64%

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v