Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

U nas ustawy jeszce nie ma, gorzej jak folią zakażą 🙊🙊🙊

Radek zaraz jakieś zapomogi wymyśli. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A ja tam Cię chyba usłucham, dopuszczę ze 4 samice, jak któraś nie będzie mieć to zawsze jakoś się wyrówna a jak wszystkie to... Niech się dzieje.

w razie co, to jakąś klateczkę nową skonstruujesz.

Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

żart tylko. 

sam się zastanawiam co po moim kopciuszku. narazie za parę złotych się chałupe ogrzewa. 

no tak rozważam też różne opcje. jedno pociąga drugie. tu wygoda, tu drożyzna, tu mozliwośc dofinansowania.... itd.

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Akurat nie będę się łapał, bo za wysoki dochód na papierze 🤦‍♂️

jaką konkubine i czwororaczki zrobisz i dochody spadną nie tylko na papierze 🤭

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

I co wy wtedy z tą filią zrobicie?

to co zwykle.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

jaką konkubine i czwororaczki zrobisz i dochody spadną nie tylko na papierze 🤭

Konkubina nie zalicza się, bo sformalizowane musi być wszystko 👀👀👀 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty sianokichę też robisz czy wszystko siano?

tylko siano. mała hodowla, a właściwie hobbystyczne przetrzymywanie kilku sztuk. połowa beli by się zepsuła zanim bym rozdał.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, kris91 napisał:

Co Ty, sklep w pokoju obok masz? Minutę temu w sklepie, a teraz w kuchni 🤔🤔🤔🤔

pewno żabka. reklamowali kiedyś że blisko. 🤔

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

tylko siano. mała hodowla, a właściwie hobbystyczne przetrzymywanie kilku sztuk. połowa beli by się zepsuła zanim bym rozdał.

Znajomy jak jeszcze miał bydełko to robił przez ostatnie kilka lat. 4-5 byczków i krowa. Pierwszy pokos sianokiszonka, drugi siano a trzeci to jeździł i na zielono kosił. Robił tak parę lat więc jakoś się mu to bardzo chyba nie psuło. Sam gospodarzył, nie miał kto pomóc, na pierwszy pokos pogoda nieraz kapryśna to się przerzucił na sianokiszonkę. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

na pierwszy pokos pogoda nieraz kapryśna to się przerzucił na sianokiszonkę. 

miałem zamiar trochę robić, ale jakoś nie spróbowałem.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

miałem zamiar trochę robić, ale jakoś nie spróbowałem.

Tak jak i ja myślałem zakisić trochę ziarna kukurydzy ale mówię, kurna nigdy tego nie próbowałem a jak mi to nie wyjdzie i się zepsuje... I wymieniłem wszystko na suchą. Jednak czasem się człowiek boi takich nowości.

Opublikowano

no i sprowadzać kogoś z drugiego końca wsi do 10 bel..., no i trzeba by jaki chwytak.   jakos mi nie po drodze to...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tak jak i ja myślałem zakisić trochę ziarna kukurydzy ale mówię, kurna nigdy tego nie próbowałem a jak mi to nie wyjdzie i się zepsuje... I wymieniłem wszystko na suchą. Jednak czasem się człowiek boi takich nowości.

Do odważnych świat należy....Ja w tamtym roku próba zakiszenia 500kg marchwi.....i jak wyszło?

Super,wszystko na gnój wywaliłem ☹️ale w tym roku próbuje dalej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v