Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

Oryginał tak samo był

taka blaszka powinna byc stabilizujaca :D ale ciul , a jak nie chce sie odkrecic , to zawsze warto obstukać dokładnie i puszcza zazwyczaj , i dobrze wyczyscić przed  i wd 40  , a jak nie chce to obcinasz i nasadkę , i wtedy lepiej , a jak jeszcze nie chce to palnikiem lekko , tylko trzeba uwazać i przepompować płyn bo wytraca sie woda od temperatury :) 

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

taka blaszka powinna byc stabilizujaca :D ale ciul , a jak nie chce sie odkrecic , to zawsze warto obstukać dokładnie i puszcza zazwyczaj , i dobrze wyczyscić przed  i wd 40  , a jak nie chce to obcinasz i nasadkę , i wtedy lepiej , a jak jeszcze nie chce to palnikiem lekko , tylko trzeba uwazać i przepompować płyn bo wytraca sie woda od temperatury :) 

O te blaszke  ci chodzi co na nowym przewodzie jest

IMG_20220208_182551.jpg

Opublikowano
bratrolnika napisał:

W Suzuki dziwnie pokazuje, nie spalanie na 100km, tylko ile przejedziesz na jednym litrze🙆‍♂️

napewno da się przeprogramować w toyocie też tak było szwagier przestawił miał kiedys corolle z snikiem yamachy

• Thanks 1
Opublikowano
marulekk napisał:

8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Zdrowiej tam bo wiosna idzie 🙋‍♂️ jakby coś trzeba to pisz.

taaa, jakby krowy trzeba było sprzedać to pomożemy :D 

ja w domu pod kocem jeszcze jest konu mnie zastąpić ... 😉

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

I 40l chwilówkę zrobię. Chyba 44 zrobiłem na jedynce pod górę

Kurła ale te łałdi nie oszczędne ... Jak dam dobrze gazu przy rozpędzaniu to dochodzi do 40l 🙈

2 godziny temu, bieniek_88 napisał:

Tez jadę na b0 

Tylko to chwilowe spalanie jest, ładnie wygląda na zdjęciu, też takie coś mogę zrobić i pisać ochy i achy na temat spalania, to jednak jest nie miarodajne Rysiu. Wstaw średnie na 1000km to uwierzę. Aż poszedłem sprawdzić i u mnie pokazuje komp średnio na ciut aktualnie ponad 2300 km 6.4 l/100 1.9 jtdm 185 km. Trasy głównie w koło komina.

U mnie 1.8t 

9-10l średnie 🙊

Opublikowano
15 minut temu, kris91 napisał:

Dopłaty do dekoderów mają być, 13-14 "dają", 500+, kwota wolna AŻ 30tys i ludzie 100 zł nie mają na dekodery, dobrobyt 😂😂😂😂😂😂

14 już chyba zabrana 

Opublikowano
20 minut temu, kris91 napisał:

Dopłaty do dekoderów mają być, 13-14 "dają", 500+, kwota wolna AŻ 30tys i ludzie 100 zł nie mają na dekodery, dobrobyt 😂😂😂😂😂😂

A puźniej puk puk w drzwi poczta polską lub us i będą ścigać za abonament reżimowskiej telewizji 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano

Otóż to, nałapią się a później kontrole czy opłacany abonament 🙊🙊🙊🙊 Jeszcze dekodery powinne być zaprogramowane tylko tvp1, tvp2 i tvp info 😂😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

Otóż to, nałapią się a później kontrole czy opłacany abonament 🙊🙊🙊🙊 Jeszcze dekodery powinne być zaprogramowane tylko tvp1, tvp2 i tvp info 😂😂😂😂

S.R.A.M na ichnie dekodery

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Paradoksalnie Suzuki po chipie, dołożeniu 20KM i 60Nm zaczęło palić mniej, o to odczuwalnie mniej

W rodzinie jeden ma golfa 4 z takim silnikiem jak ja w audi tzn 1,8t ja mam 150km a on ma zrobiony silnik na 200km i mimo większej mocy pali mu 1,5-2l mniej, no wiadomo też  że golf trochę lżejszy od audi 

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Kurła ale te łałdi nie oszczędne ... Jak dam dobrze gazu przy rozpędzaniu to dochodzi do 40l 🙈

U mnie 1.8t 

9-10l średnie 🙊

50 zł 100km😁😁😁🙆🏻‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

żyje żyje leżę w łóżku tylko się poce i łeb trochę boli

Ale pocisz się że leżysz w łóżku ? Czy może łeb boli bo się pocisz ? A może leżysz bo łeb boli ? 🙊

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Ja bym swego volviaka nie zamienił na nowego merca w benzynie.

Diesel to diesel.

dobry dizel dobra i benzyna mam to i to na krótkie odccinki do sklepu benzyna lepsza a i lepiej w ostre mrozy odpala

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ja bym swego volviaka nie zamienił na nowego merca w benzynie.

Diesel to diesel.

Drugie łałdi jak będzie to w dieselu ale wtedy minimum 2.7 pojemność żeby to jakoś jechało a nie się kulało także te 200km to minimum 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v