Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Krzak napisał:

@jacus Pięknie że wstawiłeś ewangelię szkoda że  fragment

"A prócz tego między nami a wami zionie ogromna przepaść, tak że nikt, choćby chciał, stąd do was przejść nie może ani stamtąd do nas się przedostać". 27 Tamten rzekł: "Proszę cię więc, ojcze, poślij go do domu mojego ojca! 28 Mam bowiem pięciu braci: niech ich przestrzeże, żeby i oni nie przyszli na to miejsce męki". 29 Lecz Abraham odparł: "Mają Mojżesza i Proroków, niechże ich słuchają!" 30 "Nie, ojcze Abrahamie - odrzekł tamten - lecz gdyby kto z umarłych poszedł do nich, to się nawrócą". 31 Odpowiedział mu: "Jeśli Mojżesza i Proroków nie słuchają, to choćby kto z umarłych powstał, nie uwierzą"»11. " Łk 16 19-31

Widzisz - i tak nie zrozumiesz sensu tego fragmentu, który brzmi tak : "Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli"

każdy fragment  Nowego Testamentu to odniesienie do Starego z podkreśleniem miłości Boga, która ma zastąpić jego srogi obraz w Starym Testamencie

Opublikowano
2 minuty temu, Krzak napisał:

Porozmawiać można

nie rozmawiasz. narzucasz innym swój światopogląd.

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Żeby weszło 5 zwijek to musi mieć 6,5m 😉

po sipmie wejdzie i w 6 metra. :D

Opublikowano
4 minuty temu, Krzak napisał:

Porozmawiać można ale jak to ma wywoływać jakieś głupie żarty to lepiej nie.

Nikt chyba  nie żartuje tutaj z wiaryjako takiej, tylko z twoich rzekłbym kazań także daj spokój już 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, superfarmer02 napisał:

To się wcześnie obudziłeś. Była fajna lawetą w dobrych pieniądzach pod Łowiczem 

Jaka i za ile ?

Opublikowano

Nic już nie piszę,trzeba powoli do spania iść. O 8:00 trzeba wstawać.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

Pisałem rano o warzywniaku to też było źle.

spoko, możesz pisać

o kościele też, tylko musisz przyjąc do siebie, że inni mogą mieć inne zdanie i potrafić poprzeć to argmentami

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

spoko, możesz pisać

o kościele też, tylko musisz przyjąc do siebie, że inni mogą mieć inne zdanie i potrafić poprzeć to argmentami

O dokładnie, tak jak u mnie... 

Gregor, podpłomyka pichciłeś? Dać Ci przepis?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

@KrzakJeszcze nie czas na warzywa. Ja bym zapytał o coś na czym się znasz ale mi raczej nie będziesz chciał mi odpowiadać... 

.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie zagina się ?

Rama lekko się ugina ale prostuje się po rozładowaniu 

Najgorzej ośki bo już powyginane 

Ale co się dziwić jak ośki od przyczepy 3t a ładuje na nią 7-8t 🙊

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

spoko, możesz pisać

No ty masz swoje argumenty a ja swoje piszemy o tym i co jest nie tak. ty mnie próbujesz przekonać a ja ciebie ale dobrze lepiej faktycznie skończyć ten wątek. Bo widzę dziwne reakcje na to są

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

Nie znam się na żadnych zberezieństwach co o nich po pijaku pisałem więc nie męcz. Wygłupiłem się i do tej pory konsekwencje tutaj ponoszę,moja wina fakt.

O koparko ładowarkę chciałem zapytać a Ty tu o zboczenstwach. No ale skoro zacząłeś to jak ta z tą Francuzką sztuka jest? Jak zacząć? Od czego? 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

O koparko ładowarkę chciałem zapytać a Ty tu o zboczenstwach. No ale skoro zacząłeś to jak ta z tą Francuzką sztuka jest? Jak zacząć? Od czego? 

A co z tą koparko ładowarką?

Opublikowano

u nas tez jeden taki agoogoo  robi afere- w ostatniej wsi w gminie robia ulice-kazdy moze sobie proponowac jaka chce nazwe..z tej wsi pochodzi znany profesor filozofii,niedawno umarl,wiec postanowiono nadac nazwe ulicy kolo jego rodzinnego domu. pojawil sie tylo jeden problem- gosc byl ksiedzem,profesorem kul-u i  nie  bedzie mial swojej ulicy...

co ciekawe nikt sie nie przyznaje do zablokowania nazwy, ma racje-to wstyd ...........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v