Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, hubertb napisał:

Wyobraź sobie taki obrazek siedzimy przy stoliku i pijemy flaszkę, przypuśćmy ja, Ty, Desperado i pada hasło chodźmy do klubu na młode d*py jak myślisz kto poszedł by do domu a kto poszedł w tany do piątej rano? 

Nie no ja nie mogę, nie wypada, a ładne te d*py choć?  :P   xD

Opublikowano
Leszy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał:

mleczne byś trzymał to i łobornika było by więcej 🤭😁

To mleczne więcej stają czy co?

a nie 🤔 na jedną krowę to i 3 młodego trzeba 😁

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

mleczne byś trzymał to i łobornika było by więcej 🤭😁

jak gadał że nie rokujący jako krowiarz to nie ma sensu, mięsne też naprodukują byle słać ,karmić i na luzie trzymać , no i niekastrowane lepiej wypracowany obornik produkują 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

jak woda nie ma gdzie odejść...

Urok torfów a nie że nie ma gdzie odejść ... Dzięki temu zawsze mam tam dobry plon trawy mimo suszy 

Na tą chwilę łąki już są pozalewane, śluzy otwierają i wodę puszczają na łąki 

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Chyba tylko z tym

Złapał wilk zająca.
- Proszę, proooszę wilku, nie zabijaj mnie. Zrobię, co zechcesz!
- To zrób mi loda!
- Nie umiem...
- Rób loda!
- Kiedy nie umiem...
- To rób tak jak umiesz!
- Chrup, chrup, chrup!

• Haha 4
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

ba żebym ja pił alko... liczyłem że Merlin kuzyn dziś przyjdzie to bym co skręcili na starym roku 

Co się dzieje w vegas zostaje w vegas…. Coś byśmy tam skręcili 

Opublikowano
Desperado napisał:

16 minut temu, hubertb napisał:

Wyobraź sobie taki obrazek siedzimy przy stoliku i pijemy flaszkę, przypuśćmy ja, Ty, Desperado i pada hasło chodźmy do klubu na młode d*py jak myślisz kto poszedł by do domu a kto poszedł w tany do piątej rano? 

Nie no ja nie mogę, nie wypada, a ładne te d*py choć?  :P   xD

pewnie zależy ile alkocholu będzie 🤭😁

Opublikowano
6 minut temu, lemik napisał:

Nie zrozumiałem żartu z jajkami😏 

Ale fajny dialog odkopałem na af

-co wy tu tacy bojowi, aż strach coś napisać

-napisz cokolwiek i już będzie dobrze

-cokolwiek

Nie kojarzę.

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a nie 🤔 na jedną krowę to i 3 młodego trzeba 😁

a opasa takiego odsada chyba mniej , tak raczej malejąco między 2>1,5 im bliżej sprzedaży

Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał:

jak gadał że nie rokujący jako krowiarz to nie ma sensu, mięsne też naprodukują byle słać ,karmić i na luzie trzymać , no i niekastrowane lepiej wypracowany obornik produkują 

Na łańcuchu jest więcej gnoju. 

No i gnojowica zostaje 

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

No widzisz a że ja robię wszystko na odwrót to już byki będą kastrowane 😉😉

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Dokładnie. Widzę to jak patrzę co się dzieje u mojego brata

Się człowiek stresował, nerwicy nabawił przez te piachudry, a poza tym że się ton naprzewalalo to nic więcej nie było 😉 jedynie się sprzedawcy sor i nawozów cieszyli. 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

I ty ziemię Merlin z tego dobrodziejstwa okradasz? 😮

nie tylko. sypać do przesady też nie bardzo, tu już na wiosnę nawet zatrzęsione i zaorane juź wszystko. tera nadwyżka się produkuje a jeszcze i wczoraj słomy dowiozłem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v