Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, MonteChristo napisał:

Okres świąteczny kończy się 2 lutego 😊

ja już po 6 królach choinke rozbieram , w przyszłym roku to raczej dopiero po 8 stycznia pójdzie w karton

Opublikowano
2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Ojciec spoko jest, nie zrzędzi, nie jest betonem, że robić wszystko tak jak kiedyś lubi nowinki różnego rodzaju

Mój ojciec parę lat temu dostał bólu stawów. Stwierdził, że to od roboty i unika jak ognia pracy fizycznej. Chociaż badania wykazały, że to przez kwas moczowy, i brak aktywności jeszcze pogorszy sprawę. Jednak nie przetłumaczysz. 

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

ale zamiera wszystko młodzież za leniwa 🤷‍♂️

no i dobrze że leniwa , bramy ściagali w kilku a zakładać musiałem sam i z rowu melioracyjnego wyciągać 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Mój ojciec parę lat temu dostał bólu stawów. Stwierdził, że to od roboty i unika jak ognia pracy fizycznej. Chociaż badania wykazały, że to przez kwas moczowy, i brak aktywności jeszcze pogorszy sprawę. Jednak nie przetłumaczysz. 

Dna moczanowa? 

Opublikowano

Dna moczanowa?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Dna moczanowa? 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Dna moczanowa?

Tak, ale wersja dosyć łagodna, bo bez takich ataków jakie są opisane w Internecie. Leki pomogły i to sporo, ale styl życia się nie zmienił.. 

Opublikowano

Tak, ale wersja dosyć łagodna, bo bez takich ataków jakie są opisane w Internecie. Leki pomogły i to sporo, ale styl życia się nie zmienił.. 

Lek to pewnie milurit

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Wraz z postępem powinni teraz przyczepę zanieśc . U nas kiedyś bramę w błoto na drodze wtochtali ,i toto w nocy zamarzło . Ale to był ostatni wybryk z połowy lat osiemdziesiątych, zbyt wiele smrodu z milicji . Teraz to i się nie chce wesela zatrzymać . Kiedyś wypchaliśmy ,, klienta'' ,  to już   sianem ,buty ,berecik ,i przed weselem położyliśmy .  Brak mi dawnych czasów 😳

W nocy wracałem samochodem   a tu taka kukła na przystanku powieszona.

normalnie jak żywy 🧟‍♂️

14 minut temu, konteno napisał:

ja już po 6 królach choinke rozbieram , w przyszłym roku to raczej dopiero po 8 stycznia pójdzie w karton

Nie pij 6 tylko 5 albo przejdź na żywca to choinka dłużej postoi.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

8 minut temu, konteno napisał:

6 króli 🤦🏻‍♂️🙆🏻‍♂️

trzech katolickich i trzech prawosławnych 🤭😁

Opublikowano

Byłem na poczcie paczkę wysłać, matko... To jest takie cofnięcie się w czasie. 

W DHL już nawet nie trzeba nic podpisywać bo wszystko podajesz babce ona nadaje i potwierdzenie na maila. Na poczcie druk, który oczywiście za pierwszym razem był nie taki bo pani w okienku nie dosłyszała że ma być pobranie a potem to wszystko przepisuje w komputer i to wszystko z taką łaska że najlepiej jakbym poszedł już zanim wszedłem 😤

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Byłem na poczcie paczkę wysłać, matko... To jest takie cofnięcie się w czasie. 

W DHL już nawet nie trzeba nic podpisywać bo wszystko podajesz babce ona nadaje i potwierdzenie na maila. Na poczcie druk, który oczywiście za pierwszym razem był nie taki bo pani w okienku nie dosłyszała że ma być pobranie a potem to wszystko przepisuje w komputer i to wszystko z taką łaska że najlepiej jakbym poszedł już zanim wszedłem 😤

Mozna  wypelnic elektronicznie wydrukowac etykiete i tylko dac razem z paczka ale skad taki nowoczesny chłopek jak Ty moz eo tym wiedziec skoro nawet nie potrafisz wypelnic prawidlowej etykiety do wyslania paczki

Edytowane przez mds212
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

Chłopaki, czy mi się kiedyś polepszy z tym zdrowiem? Całe święta z kaszle na antybiotyku, a dziś krzątam się po oborze, poidło naprawić, paszy dowieźć i taki słaby człowiek, pot oblewa, kaszel męczy.... A nu jeho.

bańki postaw 

Opublikowano
49 minut temu, hubertb napisał:

Dna moczanowa? 

Mój ma problemy ze stawami, ale mówi, że jak jest w robocie to go bolą, a jak coś robi w domu w polu czy przy zwierzętach to nic mu nie dolega 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mds212 napisał:

Mozna  wypelnic elektronicznie wydrukowac etykiete i tylko dac razem z paczka ale skad taki nowoczesny chłopek jak Ty moz eo tym wiedziec skoro nawet nie potrafisz wypelnic prawidlowej etykiety do wyslania paczki

Co nie zmienia faktu że jak już ta biurwa tam siedzi to chyba jest od tego żeby dać prawidłową, ja nie muszę wszystkiego wiedzieć. 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Co nie zmienia faktu że jak już ta biurwa tam siedzi to chyba jest od tego żeby dać prawidłową, ja nie muszę wszystkiego wiedzieć. 

Sam jej napedzasz biurokracji bo musi przepisywac dane do kompa ze wprowadzic je do systemu. Wypelnilbys elektronicznie podalbys tylko etykiete ona skanerem byz robila pik i po sprawie.

Opublikowano
56 minut temu, Leszy napisał:

Jak się nie wpierdala to nawet lepiej 

U mnie to łazi, stęka, narzeka że go wszystko boli, rwie i ch*j wie jeszcze co od roboty 

Ale po co zmieniać, przecież dobrze jest jak jest 🤣

Opublikowano
3 godziny temu, MonteChristo napisał:

w sumie jak dziewczyna daje w szyje to powinna być łatwiejsza i powinno być więcej bombelków

Zależy która.

Do nie których to trzeba i dużo% żeby była ładna.

@gregor1284 co słychać dziadu

Opublikowano

Widział ktoś coś , blisko mieszka .

27 grudnia do pożaru dwóch ciągników wezwani zostali strażacy z Kołobrzegu i okolic. Informacja o zagrożeniu spowodowanym ogniem dotarła do służb około godz. 2.30.

Pożar miał miejsce na terenie prywatnej posesji w miejscowości Charzyno – Kolonia, gdzie w płomieniach stanęły dwa traktory z podpiętymi przyczepami. Działania straży polegały na zabezpieczeniu miejsca zdarzenia, podaniu środków gaśniczych na palący się sprzęt, a także na obronie maszyn, które znajdowały się w pobliżu. W działaniach brali udział strażacy z OSP Charzyno i OSP Siemyśl oraz strażacy zawodowi z Kołobrzegu. Informacji o wysokości poniesionych strat nie podano. Przebieg zdarzeń badać będą policjanci z Kołobrzegu.

https://www.wrp.pl/nocny-pozar-pod-kolobrzegiem-splonely-traktory/?fbclid=IwAR2zDEKIkLOk3nCuB4odyaxd4wheB7SBkvdCqq4203r2rEIYyfLdT4yTwec

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

zajeżdżam do ośrodka zdrowia i pani z pretensją że się nie umówiłem telefonicznie, a one gargamedon majom przy kawce i cieście. 

to im grzecznie wytłumaczyłem że słuchawka ma być odłożona na miejsce to wtedy może będzie łatwiej się dodzwonić 🤦‍♂️

Dzwoniłam do swojego o 8.20 nie było już numerka żadnego. Mój pediatra ma takie obłożenie że środę mi zaproponował.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v