Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ano, nic się nie zmieniło 🙄

Muszę kupić jakieś "utylizatory" ziarka bo kurła co rok to więcej młócę... 

Nic z tych trzech rzeczy nie mam... To znaczy wędzarnię mam ale drewnianą. Jak babka Moniki przyjechała ją obejrzeć to zaraz sobie też kupiła i się nachwalić nie może.

No to i ja ostatnio taką drewnianą ubiłem bo tu na kurpiach mamy murowaną ale palenisko bezpośrednio pod mięsem... 

Tyle że tu to cegły i glina 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Tu to taka fanaberia oczko, altanka i gril z wedzarką z kamienia 

Grill z wędzarnią to tylko w celach hobbystycznych,chociaż ja na piec do altanki mam chęć 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No to i ja ostatnio taką drewnianą ubiłem bo tu na kurpiach mamy murowaną ale palenisko bezpośrednio pod mięsem... 

Taką burzyłem wraz z ponad stuletnim domem u siebie. Tak większość wędzarni u nas wygląda. 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Grill z wędzarnią to tylko w celach hobbystycznych,chociaż ja na piec do altanki mam chęć 

Znajomemu w lato robiliśmy to i piec do pizzy, taki piec na 4 fajery, wędzarnia, grill 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Tyle że tu to cegły i glina 

U nas bida była to wszystko w drewnianych wędziło, dopiero parę lat temu moda na murowane, razem z grillem i innymi cudami. 

Opublikowano
4 minuty temu, donweter1989 napisał:

@gregor1284 a zlikwidują to PZW czy nie, bo nie dość że mi składkę na 520zl na rok podnieśli, to jeszcze tylko do końca października obowiązuje, bo wody polskie nie przedłużają dzierżaw. 

Mało ja się interesuje tym tworem, musiałbym do prezesa zadzwonić tego od nas. Ale u nas inne wody to. I może nie kończy się dzierżawa 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Taką kuchnie letnią jak by ? 

Chodzi mi bardziej o palenisko z różną wysokością rusztu,

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znajomemu w lato robiliśmy to i piec do pizzy, taki piec na 4 fajery, wędzarnia, grill 

Ot coś w ten deseń,tylko bez wędzarni,mam już jedna murowana pod garażem-nie używana już dawno

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Nie orientujesz się po ile blacha trapezowa u łapiniaka ta 0.75mm? 👀👀👀

codziennie inna cena 🤫

ile I w jakim kolorze?

coś tam znowu wymyślił, po tejże pięknej elewacji za inwestycję 🤔

Opublikowano

Wkurzyłem się dziś na Fiata.  szyba kierowcy przestała działać. Dobrze że udało się zamknąć bo tak to kaplica ani jazda ani parking pod chmurką u mechanika.  Porozbieralem przyciski , sprężyny pogubiłem musiałem szukać .to nie robota po zmroku w słabym oświetleniu. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mało ja się interesuje tym tworem, musiałbym do prezesa zadzwonić tego od nas. Ale u nas inne wody to. I może nie kończy się dzierżawa 

Za wyjątkiem PZW Bydgoszcz mam w okolicy kilkudziesięciu kilometrów jeszcze PGR charzykowy ponad 80 jezior, a im dzierżawa 30 letnia kończy się z końcem czerwca i prezes twierdzi, że uja wie co dalej, bo z te pisowskie polityki sami jeszcze nie wiedzą nic konkretnego 

Opublikowano
kizak napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

wczoraj wstawiona a dzisiaj ubrana

Nie czytałem dotychczasowych postów  ,ale czy tu chodzi o choinkę ,czyyyyy, nie wiem 😐

6 minut temu, galan99 napisał:

A prywatnie jaka kolejka .

Jeszcze nie wiem 

tak o choinkr

Opublikowano

Kurła ale odje🔨ałem kichę

Chciałem kartę w nowy tel przełożyć a ze była wcześniej ze średniej na małą nożem obcięta to chodziła, ale do nowego ciut róg za duży to skrobnąłem deko no i hvj i nie łączyła ani na nowym ani na starym

Dobrze ze salon do 21 to jeszcze wydali nową

Kurła dobrze ze w swieta nie zakorciło zmienić.

Ale 60 km na darmo.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

codziennie inna cena 🤫

ile I w jakim kolorze?

coś tam znowu wymyślił, po tejże pięknej elewacji za inwestycję 🤔

Tak na łoko 😉 Czerwona i bardzo, bardzo niewiele, bo narazie ok. 70m² 👀 Wiatę muszę postawić, bo moknie wsio 😔

Edytowane przez kris91
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Chodzi mi bardziej o palenisko z różną wysokością rusztu,

Kapuje, świetna sprawa. Piec do pizzy to taki jak chlebowy? Jeśli tak to kawał klunkra jest.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Kapuje, świetna sprawa. Piec do pizzy to taki jak chlebowy? Jeśli tak to kawał klunkra jest.

Dokładnie,ale to nie tak prędko.Zniszczylem balkon o szaleńczych wymiarach 1x3m i zrobiłem taras. 

Żonie bardziej na nim zależy,a ja nie mam pomysłu jak go zasłonić od wiatru idt

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Żonie bardziej na nim zależy,a ja nie mam pomysłu jak go zasłonić od wiatru idt

Budujesz jak tradycyjny piec chlebowy tylko zamiast kafli użyj np. klinkieru. U mnie taki piec zajmuje wymiary 1,6x2,2m więc jest to naprawdę duży obiekt. 

2 minuty temu, konteno napisał:

@radekz200

twoje zdrowie

IMG_20221223_144034.jpg

Te walizki w tle to po czym ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v