Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, donweter1989 napisał:

Ale nakrzyczeli na Rysia, aż strach co pisać. Se człowiek wymyślił legancką tego choinkę o zapachu podatków aby fajno świątecznie było a być może otrze się o śmierć 🙃

Te, ale czubek to powinien być na czubku choinki, a nie na środku 

3 godziny temu, Łolek napisał:

Rysiek o Kwasa lape darł jak ja wstawiłem a dziś wyjeżdża z plakatem wyborczym  no coś tu nie halo 

Demokracja jest, możesz wstawiać co chcesz 

Mi akurat Aleksander pasował 

2 godziny temu, PRIMO napisał:

To Darek jest z tych z metra ciętych?🤔

Jestem jaki jestem, i dodam tylko tyle że nie chciałbym być inny, ani wyższy, ani grubszy 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

W 2018 na dach w pełnym deskowaniu i pokryty papą poszła blachodachówka. Koszt robocizny to było 6 tys zł. Nie pamiętam ile kosztował materiał

Ja robiłem u siebie dach w 2016r., brat chyba w 2018 czy 2019, to u niego wyszło drugie tyle, powierzchnia porównywalna

U mnie w tej cenie sześć okien dachowych, u niego małe przeróbki krokiew i deskowanie całego dachu 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

starej 🤦‍♂️

W sumie te stare pierzyny to zły pomysł,bo poszewka u góry a pióra u dolu-chyba że dzieloną też miałeś 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
hubertb napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

tak trochę nie za bardzo zastawić 🤷‍♂️ drzwi sa na górę ale na samą to nie bardzo myślałem zaizolować styromianem i jakieś drewniane stopnie przykręcić

To drzwi na strych ? Jeśli tak wystarczy przykleić do drzwi od strony strychu styropian. 

nie drzwi tylko całe schody o one przewodzą do ścian w jednym pokoju i łazience oraz poniżej klatka schodowa

Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał:

u mnie teren podmokły i nawet jakby chciał to piwnicy nie wykombinuję bo w starym domu mokre fundamenty i woda czasem w piwnicy a zrobić te pomieszczenia na parterze to kawał metrażu trzeba by zwiększać , a yebać to nowe budownictwo w tych czasach i tych cenach

jak masz rogacze to tylko biogaz , cały czas powoli i do przodu jakiś mały agregat by kręciło , zepsute pasze do gówna w kociol do gnicia i przememla wsio w łatwopalny smrodek 

Nie możemy sobie pozwolić na coś takiego jak zepsute pasze. Mowa o budowach, ciekawe jak te oszołomy zimują w tych barakach postawionych na bloczkach 🤔

Opublikowano
Baks00 napisał:

starej 🤦‍♂️

W sumie te stare pierzyny to zły pomysł,bo poszewka u góry a pióra u dolu-chyba że dzieloną też miałeś 

u mnie tylko kołdry 😁

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

tak trochę nie za bardzo zastawić 🤷‍♂️ drzwi sa na górę ale na samą to nie bardzo myślałem zaizolować styromianem i jakieś drewniane stopnie przykręcić

Ja tak wejście zastawiam co roku i 12 stopni jest, co na zewnątrz styropianu już na minusie 👀

20221218_140056.jpg

Opublikowano

u mnie są drzwi z korytarza na klatkę i dalej nie ma już drzwi 🤷‍♂️

zresztą tam czesto się chodzi pranie się suszy i trochę rzeczy trzyma...

Czyli wszystko to samo co u mnie 😏 Na parterze drzwi, schody idą i nic więcej 👀

Opublikowano

ale jak bez kołdry spać 🙆‍♂️😁🤦‍♂️

Ogaciles chatkę, podlożysz do pieca,.... a jak to nie pomaga,to ślubną przegonisz po kwadracie...😉

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Czyli standard w domach z lat 70/80, w rodzinnym domu dorobiliśmy na końcu schodów/na poziomie posadzki na strychu taką jakby klapę żeby zasłonić cały ten wylot, coś tam to dawało 

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Chłopie "zapachy sezonowe" z rolnictwa im przeszkadzają, zapachy kiszonek, odpadów pochodzenia zwierzęcego a nie przeszkadzało by im wąchać smrodu z pisowców, peowcow, pslowcow, konfederatów, działaczy agrounii i reszty tego syfu? 

bo sezonowe. 

a tu na stałe będzie kogoś dokładać to się przyzwyczają. to robota na lata. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Właśnie sobie to wyobraziłem jak biegamy po .... Powiem ci że to dopiero perwera. 

Ja dołożyłem jeszcze grzejniki,to samym chodzeniem idzie się spocić 😉

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Właśnie sobie to wyobraziłem jak biegamy po .... Powiem ci że to dopiero perwera. 

Rąbanie drewna grzeje 

Albo można rżnąć lub rąbać co innego ..

Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

Czyli standard w domach z lat 70/80, w rodzinnym domu dorobiliśmy na końcu schodów/na poziomie posadzki na strychu taką jakby klapę żeby zasłonić cały ten wylot, coś tam to dawało 

trochę innaczej niż sibie wyobrazasz na strychu można normalne mieszkania robić dach na wysokości metra od stropu się zaczyna...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v