Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Czlowieki

Ten program czyste powietrze na ocieplenie i wymiane pieca to ta dotacja to przed robieniem

Czy zrobić za swoje a potem wróca

Teraz mówili że dla biedaków 100% pokryja kosxty.

to piec na gaz wymieniasz?

Opublikowano
17 minut temu, radekz200 napisał:

To słabo ociepliles ze jeszcze trzeba palić 😛

Ja bym nie palił, ale wodę trzeba nagrzać 😔

17 minut temu, PAN88 napisał:

Jakiejś klemy nie ma żeby ona paliła?🤔🤣

W pracy jeszcze, lepiej nie bo w domu będzie 30 stopni 😂😂😂😂

10 minut temu, HF86 napisał:

wziął byś się za wycinkę swojego lasu, a nie popiół przesiewasz 🙉

Las na ciężkie czasy, gałęzie też 😂😂😂😂

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Dzis suszowe to chyba do nikogo nie przyjdzie w taką pogodę.

Już zaspy na podwórku są.

bedziesz dzis spychacza uruchamiał czy czekasz do jutra na nowy dzien, na Nową Nadzieje...

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Nie, stacja 

Filtr już dłuższy czas nie zmieniany 

Jeden zmieniłem, drugi nie 

Trzeba jeszcze sitko w pomoce zasilającej przeczyscić

Filtr do Perkinsa 4 28zł🙆‍♂️ i niechce opuścić na 25🙆‍♂️

Nie rżnij dziada 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ja z nimi zawsze się targuje 

Nie ma znaczenia wysokość kwoty 

Czemuś chytry boś bogaty. Czemuś bogaty bo chytry 😁🤣

Pada to białe dziadostwo a tu jeszcze 200km do domu. Dobrze że dzisiaj wolne od pracy

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Załóż elektryczny bojler 

No gdzie, gałęzie za darmo a Ty mi karzesz za prąd płacić 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

5 minut temu, PAN88 napisał:

Czemuś chytry boś bogaty. Czemuś bogaty bo chytry 😁🤣

Pada to białe dziadostwo a tu jeszcze 200km do domu. Dobrze że dzisiaj wolne od pracy

Nikt nie został milionerem od rozrzutności 😉

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

I mnie przestało podać ale zwiewa i wszystko co odśnieżone z powrotem zajebało 🤬

Na takie zimy nie ma jak pług wirowy do ciągnika. Żałuje bo w tym roku w lecie natknąłem się na ogłoszenie za 2tys. Ten kto kupił ten pług w tym roku może mówić o okazji życia. 

Opublikowano
13 minut temu, TheraRolnik napisał:

Pewnie jak wchodzisz do sklepu to między sobą gadają "k**wa znowu on..."  😜

Jak się targuje o swoje pieniądze to uj, ale co powiesz o takim co się targuje kupując za firmowe pieniądze?z 200 zł utargował 5 po chyba półgodzinie klapania a sam nic z tego nie miał

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Jak się targuje o swoje pieniądze to uj, ale co powiesz o takim co się targuje kupując za firmowe pieniądze?z 200 zł utargował 5 po chyba półgodzinie klapania a sam nic z tego nie miał

To udar fest. Targować się można ale nie przy takiej kwocie. 

Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Pewnie jak wchodzisz do sklepu to między sobą gadają "k**wa znowu on..."  😜

Michał mówi "witamy najlepszego klienta" Tomek "cześć co trzeba" 

A Kamil "coś tam znowu popsuł" 

Opublikowano
49 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A nie wkurwił byś się na takiego partyzanta 🤔

A ty odrazu taki nerwowy jak parę słów prawdy ktoś napisze na twojego fetora. Powinieneś mi dziękować za szczerość a nie takie  zachowanie w kierunku najlepszego kolegi z forum 😎

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v