Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Będę pamiętał 👍

No to pamiętaj bo w okolicach weekendu będę chciał go już pogonić

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Weź kurpioka pogłaskaj 😅

Żeby mi srały w obejściu 

Eee zdala ode mnie aniołku 

5 minut temu, Qwazi napisał:

No to pamiętaj bo w okolicach weekendu będę chciał go już pogonić

Poczekaj z półtora roku to może ten klient się zastanowi. Tera trudna sytuacja drogowa, późni krowa mu się będzie kręcić, późni gnój będzie woził, siał, potem zniwa. No nima kiedy 

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Poczekaj z półtora roku to może ten klient się zastanowi. Tera trudna sytuacja drogowa, późni krowa mu się będzie kręcić, późni gnój będzie woził, siał, potem zniwa. No nima kiedy 

Ja tu się nie będę bawił. Będzie do sprzedania w piątek. Sobotę i niedzielę rezerwuje dla Marcina, bo obiecałem. Do niedzieli go nie będzie, to wieczorem w niedzielę wrzucam zdjęcie do MMS i wysyłam na 12 numerów i w poniedziałek już po ptokach

• Thanks 1
Opublikowano

Mułem raczej 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ja tu się nie będę bawił. Będzie do sprzedania w piątek. Sobotę i niedzielę rezerwuje dla Marcina, bo obiecałem. Do niedzieli go nie będzie, to wieczorem w niedzielę wrzucam zdjęcie do MMS i wysyłam na 12 numerów i w poniedziałek już po ptokach

Ja rozumiem kogoś w uja robić ale siebie? 😂

• Haha 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

36 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oglądałem hodowlę Hereforda ,  🙂 ,  @soltys48 c

Ty to masz planów

Wyłącz tych rolników z Podlasie,-Emilka z Laszek 

zapatrzył się na Emilke a robi jak Andrzej 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Jak ja bym chcial miec takich dostawców cielakow blisko siebie...jest jeden z fajnymi cielakami,matki hf zacielane simami ale.kolejki u niego,reszta to przywozi hf z podlasia. Miesnych czy mieszancow brak. To co miesne w duzych partiach mozna to już drugi raz goscia z sasiedniej wioski do kryminalu zapraszają.

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Jak ja bym chcial miec takich dostawców cielakow blisko siebie...jest jeden z fajnymi cielakami,matki hf zacielane simami ale.kolejki u niego,reszta to przywozi hf z podlasia. Miesnych czy mieszancow brak. To co miesne w duzych partiach mozna to już drugi raz goscia z sasiedniej wioski do kryminalu zapraszają.

Ale nie mam dużo. W tym roku tylko 5 byczków. Reszta jałówki, z czego tylko dwie sprzedane

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Mułem raczej 

Ja rozumiem kogoś w uja robić ale siebie? 😂

Znaczy myślisz, że sam siebie w uja zrobię?

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Grzeczna milicja u was 🤔

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Ale nie mam dużo. W tym roku tylko 5 byczków. Reszta jałówki, z czego tylko dwie sprzedane

Znaczy myślisz, że sam siebie w uja zrobię?

Żeby tak bardzo nie bolało jak powiedzenie w uja zrobić to nazwijmy to "łudzeniem się" 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Grzeczna milicja u was 🤔

Żeby tak bardzo nie bolało jak powiedzenie w uja zrobić to nazwijmy to "łudzeniem się" 🤔

Mnie jest wszystko jedno gdzie ten cielak trafi. Jak się urodził to obiecałem. Teraz słowa dotrzymam, bo taki mam charakter

• Like 2
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Już mnie razem z kurpiokiem nie traktujta jak jakiegoś wyrzutka 🙄 . Po prostu narazie jest swoich obsada ,aż miejsca brakuje i musiałem sprzedać wcześniej 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mnie razem z kurpiokiem nie traktujta jak jakiegoś wyrzutka 🙄 . Po prostu narazie jest swoich obsada ,aż miejsca brakuje i musiałem sprzedać wcześniej 

Ale ja Cię wcale tak nie traktuję. Chyba normalnie z Tobą rozmawiam🤔

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To postaw kawał dachu i tak wpuść 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A no właśnie ja bym chciał później opasać ,  Ch mają ciężkie porody ?

Pisałem wielokrotnie,dobrze prowadzone mamki i zero problemu 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ja też. Ale jak sima przybieduje i będzie miał licha paszę to też się to trochę posypie. A u Hereforda nie tak od razu. Wogóle przybiedzić Hereforda to trzeba się trochę postarać 

Moje mamki raczej biedniejsze , najgorzej z pierwiastkami 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Mnie jest wszystko jedno gdzie ten cielak trafi. Jak się urodził to obiecałem. Teraz słowa dotrzymam, bo taki mam charakter

Tak trzymać! 

Krowa się ocielila a i Chyba druga miarkuje 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Pisałem wielokrotnie,dobrze prowadzone mamki i zero problemu 

Moje mamki raczej biedniejsze , najgorzej z pierwiastkami 

Z pierwiastkami to chyba wszędzie. Najgorsze ja zęby zrzucają. Dlatego ja zacielam jałówki w wieku 18 miesięcy. Z reguły po wycieleniu nie ma problemu. Jak się zdarzy jakąś zacielona na 15 miesięcy to już gorzej

Tak trzymać! 

Krowa się ocielila a i Chyba druga miarkuje 🤔

Narazie nie😜

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toc nie u Ciebie, jeszcze żem się nie wybrał. Co Ty myślisz że będziesz oprzatal a ja w domu z małżonką kawę pił?! No to dobrze myślisz 😂

A to żem źle zrozumiał🤦. To nadzoruj, coby szczęśliwie 👍

Opublikowano

Toc nie u Ciebie, jeszcze żem się nie wybrał. Co Ty myślisz że będziesz oprzatal a ja w domu z małżonką kawę pił?! No to dobrze myślisz 😂

To po drodze zajechać po ciebie czy sam trafisz 🤔

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Z pierwiastkami to chyba wszędzie. Najgorsze ja zęby zrzucają. Dlatego ja zacielam jałówki w wieku 18 miesięcy. Z reguły po wycieleniu nie ma problemu. Jak się zdarzy jakąś zacielona na 15 miesięcy to już gorzej

😜

I to nie pomaga w moim przypadku 

Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

To po drodze zajechać po ciebie czy sam trafisz 🤔

dzie jedzieta?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v